Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ИТН няма да преговаря за кабинет с мандат на ГЕРБ-СДС

| обновено на 21.04.21 в 12:48
Станислав Балабанов
Снимка: БГНЕС

Партия „Има такъв народ“ няма да се отзове на поканата на ГЕРБ-СДС и да води преговори за подкрепа на кабинет с техен мандат. Това заяви пред „Хоризонт“ депутатът от ИТН Станислав Балабанов:

„Поканихме Борисов на изслушване – него го няма. Така че те могат да правят каквото си искат, въпросът е ние какво решение ще вземем. Като сме казали, че няма да се водят разговори за кабинет с тези партии от статуквото, няма да се водят“.

Балабанов обърна внимание на, по думите му, готвен капан от ГЕРБ за третия опит за съставяне на правителство:

„Когато дойде при нас, ние ще решим какво ще правим и ще стане ясно и ако случайно мандатът отиде в трета партия по избор на президента, бъдете убедени, че тази партия предложи ли кабинет, ще бъде подкрепен вероятно от ГЕРБ в пленарна зала и ще видим една много странна и брутална коалиция. Обърнете внимание на това, това готвят според мен“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

От ГЕРБ-СДС не могат да си обяснят отказа на ДБ да преговарят

От  ГЕРБ-СДС не могат да си обяснят отказа на Демократична България да разговарят за съставяне на правителство . А зам.-председателят на парламентарната група Тома Биков предупреди, че нежеланието за участие в преговори за правителство крие риск от..

обновено на 21.04.21 в 14:00
ВИЖТЕ ОЩЕ

Матю Болдуин: Енергийният преход и освобождаването от зависимостта от руски газ са като скачени съдове

Украйна няма да поднови договора за транзит на руски газ през територията си, който изтича в края на годината. Това отново бе потвърдено от властите в Киев през седмицата, макар че руският енергиен министър Александър Новак заяви, че Москва е готова да..

публикувано на 06.07.24 в 11:34
Жозеп Борел

Борел посети щаба на европейската мисия за защита на търговските кораби в Червено море

Върховният представител на Европейския съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел посети разположения в Гърция оперативен щаб на европейската мисия за защита на търговските кораби в Червено море. Жозеп Борел е бил запознат с развитието..

публикувано на 06.07.24 в 11:30

Фестивал "Баницата в делник и празник" се провежда във великотърновското село Балван

Великотърновското село Балван днес е домакин на кулинарния фестивал "Баницата в делник и празник". Жените в Балван са всепризнати майсторки на дърпаната баница. Кметството и читалище "Нива - 1898" за седма година организират Фестивалът на..

публикувано на 06.07.24 в 11:22

Посолството на Украйна с призив: Темата за войната да не се използва за политически цели

Посолството на Украйна в България призова официалните лица и политическите сили в България да се въздържат от използване на темата за войната за политически цели. Призивите за ограничаване или блокиране на помощта за Украйна на практика означават..

публикувано на 06.07.24 в 11:15

Ще просъществува ли "Патриоти за Европа"?

"Патриоти за Европа" - така нарече унгарският премиер Виктор Орбан новия клуб на евроскептиците, в който за сега членуват формации от пет страни-членки. Това са учредителите ФИДЕС - управляващата в Унгария партия на Орбан, крайнодясната австрийска..

публикувано на 06.07.24 в 11:14

Проф. Елен Бос: Много бъдещи процеси зависят от резултатите от изборите във Франция, Австрия и Чехия

"Идвам с мир" - това ли наистина каза Виктор Орбан с две изненадващи визита тази седмица? В първия ден от седмицата пое ротационното европредседателство. Ден по-късно посети Киев и предложи на украинския президент Володимир Зеленски да се съгласи на..

публикувано на 06.07.24 в 10:49
Министерство на земеделието

В Министерството на земеделието няма сигнали за нередности при проекти по ПВУ

До момента в Министерството на земеделието няма подаден нито един сигнал за нередности, възникнали при изпълнението на проекти по Плана за възстановяване и устойчивост. Във Фонд "Земеделие" има само един сигнал, който подлежи на проверка. Той е..

публикувано на 06.07.24 в 10:16