Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бизнесменът Иван Ангелов се отказа от свои твърдения пред комисията за ревизия

| обновено на 20.05.21 в 20:37
Иван Ангелов
Снимка: БГНЕС

Собственикът на фирмата "Градус" Иван Ангелов коригира значителна част от твърденията си пред т.нар. Комисия по ревизията в 45-ото Народно събрание.

Това стана преди и след разпита му по прокурорска проверка, образувана по сигнал на Гражданското сдружение БОЕЦ.

Пред журналисти Ангелов нарече "техническа грешка" част от казаното от него пред комисията "Манолова".

Ангелов отиде в Комисията "Манолова" след драматичното изслушване на дългогодишния си бизнеспартньор Светослав Илчовски. Последният описа схема за изнудване на бизнесмени по време на управлението на ГЕРБ и посочи Ангелов като ковчежник на доскоро управлявалата партия. За всички тези свои твърдения Илчовски  беше разпитван преди дни повече от три часа.

Пред несъществуващата вече Комисия по ревизията Иван Ангелов разказа, че бил близък с експремиера Борисов, виждали се често и той му помагал при проблеми с износа на яйца. Днес се отрече:

"Не, не. Сбърках, просто нещо не се ориентирах. Аз не мога да знам всичко".

Оказа се "техническа грешка" и твърдението му, че е успял да продаде на печалба дарените миналата година фурми от Дубай:

"Грешка. Фурмите са дарение ако не се лъжа, на БЧК".

Ангелов отрече бившият премиер Бойко Борисов да му е съдействал пред ветеринарните служби в Турция по повод износ на яйца. Отрече и да е приятел с Борисов, но не видя проблем в това български министър- председател да помага на частния бизнес:

"Няма нищо срамно! Всеки честен и добър бизнес се подкрепя! Аз не съм нито наркоман, нито пияница, нито съм жънал в чужди ниви. Държа та моите работници и държа на семействата им".

Обясни, че дарява, защото е вярващ човек и че няма нужда от ходатайства, защото бил много богат.

Прокурор питал Ангелов по твърденията на Илчовски, а те - коментира адвокатът му Менко Менков, не се потвърждавали от събраните дотук доказателства:

"Нито има подаряване на кюлчета, нито има обаждане по телефона, нито има показване на видеоклипове, нито има каквито и да било пазарни манипулации, за които той твърди".

"И че съм палил къщи. Къщите може да дойдете да ги видите - здрави, хубави, читави".

"Казвам, че той лъже на 99,9 от нещата".

Каза Иван Ангелов, който, разказа адвокатът му, предложил със Светослав Илчовски да се срещнат пред детектора на лъжата.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Манолова: Документите на Илчовски отиват в европрокуратурата и институции

Временната парламентарна комисия за ревизия на управленията през последните 10 години изслуша твърденията на бизнесмена Светослав Илчовски за злоупотреби с власт и политически рекет от приближени до ГЕРБ лица, както и собственика на компанията..

обновено на 07.05.21 в 22:10
Светослав Илчовски

„Градус“ със сигнал до КФН заради твърденията на Илчовски

Дружеството „Градус” подаде сигнал в Комисията за финансов надзор заради твърденията на бизнесмена Светослав Илчовски пред парламентарната комисия за ревизия, ръководена от Мая Манолова, съобщиха от компанията. В сигнала са приложени финансово -..

публикувано на 17.05.21 в 10:27
ВИЖТЕ ОЩЕ

ЕК одобри 500 000 евро безвъзмездна помощ за борба с опасни комари в Кипър

Европейската комисия одобри 500 000 евро безвъзмездна помощ за изпълнението в Кипър на пилотна програма за борба с разпространението на опасни комари, съобщи здравният еврокомисар Стела Кириакиду по време на посещението си в Никозия.  Иновативният проект..

публикувано на 29.06.24 в 05:23

Найджъл Фарадж не иска да има "нищо общо" със съпартийците си, които са били обвинени за расисти.

Найджъл Фарадж заяви, че не иска да има "нищо общо" с кандидатите от неговата партия "Реформирай Обединеното кралство", които са били обвинени за расисти. Докато отговаряше на въпроси на публиката по Би Би Си, по-малко от седмица преди общите избори на 4..

публикувано на 29.06.24 в 05:18

Българин беше осъден на 9,5 години затвор във Великобритания по обвинения в изнасилване

Във Великобритания, 45-годишният български гражданин Юлиан Димов, работещ като масажист, беше осъден на девет и половина години затвор по обвинения в изнасилване на 10 клиентки. Юлиан Димов е използва приложение за козметична терапия, за да открие и..

публикувано на 29.06.24 в 04:56

РСМ отхвърли гръцките обвинения, че нарушава Преспанския договор

Северна Македония отхвърли обвиненията на премиера на Гърция Кириакос Мицотакис и външния министър Йоргос Герапетритис, които поставиха пред Европейския съюз въпроса за нарушаването на Преспанския договор от страна на новото ръководство на..

публикувано на 28.06.24 в 20:40
Президентът на Русия Владимир Путин

Путин: Русия трябва да започне да произвежда ракети със среден обсег в отговор на действията на САЩ

Русия трябва да започне да произвежда ракети със среден и малък обсег в отговор на действията на Съединените щати. Това заяви президентът Владимир Путин по време на днешното заседание на Съвета за сигурност на Русия, чието начало беше излъчвано по..

публикувано на 28.06.24 в 20:29

Доставките на боеприпаси за украинските войски са нараснали рязко

Доставките на боеприпаси за украинските войски са нараснали рязко, съобщава Франс прес в репортаж от фронта в Донбас. Руската армия обаче запазва превъзходството си в жива сила и артилерийски системи, твърдят украински войници пред репортери на..

публикувано на 28.06.24 в 20:19

МФ отчита близо 147 млн. лева излишък в хазната към края на май

Излишъкът в хазната към края на май е 146,9 млн. лева, което 0,1% от прогнозирания брутен вътрешен продукт, сочат данните на Министерството на финансите. От институцията подчертават, че събраните приходи към края на петия месец на годината са в..

публикувано на 28.06.24 в 19:47