Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сали Салиев със сребро на европейското по борба за кадети

Снимка: БФБорба

Сали Салиев се окичи със сребро на европейското за кадети в Самоков. На финала в категория до 92 кг на свободния стил младият национал отстъпи на руснака Кантемир Суанов с 1:3.

Другият ни представител в малките финали Слави Стаменов загуби инфарктно от Ченгизхан Доган с 4:4 и остана пети в категория до 71 кг.

Утре директно за бронза ще се бори Красимира Димитрова в категория до 43 кг. Нашето момиче загуби на полуфиналите от Марта Франк с 0:11 и в четвъртък ще си оспорва отличието с Еда Ерсой (Турция). В четвъртък стартират и останалите ни представителки при кадетките.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
България спечели титлата в отборната надпревара на Балканското първенство по спортна гимнастика

България с четири медала в първия ден на Балканското първенство по спортна гимнастика

4 медала (3 златни и един бронзов) спечелиха българските състезатели в първия ден на Балканското първенство по спортна гимнастика за младежи и девойки, което се провежда в тренировъчната зала на „Арена 8888 София“. Първият ни тим в състав Борис Караджинов (ЦСКА), Михайл Божанин (ЦСКА), Борислав Жеков (Интерком Груп Черноморски юнак), Никълъс Наков..

публикувано на 19.09.24 в 17:58
Мило Борисов (вдясно) е новият член на Надзорния съвет на Левски

Левски е погасил близо 16 млн. лева задължения, остават 4,5 млн.

Левски е погасил общо 15,7 милиона лева по задължения към НАП, Столична община доставчици от началото на 2023 година до днес. Това обявиха от клуба след края на днешното Общо събрание. След края на събранието членът на Управителния съвет на клуб Борислав Георгиев изнесе пред медиите данни за финансовото състояние на клуба. "Клубът се намира в една..

публикувано на 19.09.24 в 17:00
Рилски спортист

Драматична загуба спря Рилски спортист за Шампионската лига

Отборът на Рилски спортист Самоков загуби драматично с 88:89 (24:28, 16:19, 23:15, 25:27) от португалския Бенфика във втория кръг на квалификациите за влизане в груповата фаза на Шампионската лига по баскетбол за мъже. Поражението лиши шампиона на България от участие в груповата фаза на най-силния баскетболен турнир на Стария континент под егидата на..

публикувано на 19.09.24 в 16:32
Наско Сираков

Наско Сираков: Аз лице не съм бил на никого през живота си

"Аз лице не съм бил на никого през живота си. Казвам се Наско Сираков, имам достатъчно разпознаваемо лице и на 62 години няма да ставам лице на никого. Ако не бях направил промяна в управлението преди година и 6 месеца, досега да сме фалирали". Това заяви собственикът на Левски Наско Сираков след Общото събрание на клуба. На събранието бе решено в..

публикувано на 19.09.24 в 16:22

ЦСКА София избра изпълнител за строежа на новия си стадион

Главболгарстрой ще извърши реконструкцията на стадион "Българска армия", съобщиха от ЦСКА София. "Червените" обявиха, че са подписали договор с една от водещите строителни компании, която трябва да извърши основната част от строежа на новия стадион за около една година. Според плановете стадионът с обновена паркова среда трябва да бъде изцяло завършен..

публикувано на 19.09.24 в 16:17

Проверени са 4150 спортисти за допинг на игрите в Париж

Международната агенция за допинг тестове (ITA) е взела проби от 4150 спортисти на Олимпийските игри в Париж, което е рекорд в историята на най-голямото спортно събитие. Това се доказва от материали, представени на ТАСС от агенцията. ITA е тествала 38,75 процента от участниците на Олимпиадата. Това е с 4 процента повече, отколкото на Игрите в..

публикувано на 19.09.24 в 15:30
Лия Каратанчева

Каратанчева печели в Пазарджик, Шиникова отпадна в Италия

Лия Каратанчева се класира за четвъртфиналите на сингъл на международния турнир на клей по тенис за жени в Пазарджик с награден фонд от 60 хиляди долара. Надпреварата от веригата на Световната  федерация по тенис (ITF) се провежда на кортовете на ТК "Фаворит".  Участващата с "уайлд кард" Каратанчева елиминира поставената под номер 4..

публикувано на 19.09.24 в 15:24