Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Петров пропуска състезанието за Голямата награда на Италия

Най-добрият ни състезател по мотокрос Петър Петров няма да участва в третия кръг от световния шампионат по мотокрос за Голямата награда на Италия, който ще се проведе на 4 юли. Това съобщи специално за БНР Петров. Причината е, че надпреварата на Апенините съвпада отново с кръг от немския шампионат, в който българинът трябва да участва.

Припомняме, че роденият в Севлиево състезател вчера взе участие във втория кръг на MXGP за Гран При на Великобритания. Пилотът на „KMP Honda Racing“ завърши на 26-то място в първия манш, но падане във втория му отреди 35-то място.  


„Състезанието във Великобритания премина зле. Не се чувствах добре на трасето. Направих много грешки. В началото на първия манш се движех в група и бях 24-ти, стигнах до 18-то място, но в края сбърках, което ме отпрати на 26-та позиция. Вторият манш също започна добре, бях 22-ри, но последва голямо падане, с което участието ми приключи. За сега се чувствам добре и се надявам да няма сериозни последици. В края на тази седмица предстои първият кръг от немския шампионат, това е и причината да пропусна кръга от световното първенство в Италия“, разясни още Петър Петров



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Суперталант носи нова победа на Бразилия

Бразилия стигна до победа с 3:2 в проверка срещу тима на Мексико. Андреас Перейра изведе напред „селесао“ в 5-ата минута, а в 54-ата минута Габриел Мартинели удвои. Мексико на свой ред отговори с две попадения. Първо в 73-ата минута Хулиан Киньонес намали изоставането на “ацтеките”, а след него Гийермо Мартинес Аяла изравни във втората..

публикувано на 09.06.24 в 09:44

Испания загря с 5 гола за Евро 2024

Испания победи тима на Северна Ирландия с 5:1 в контролна среща, която се изигра в Палма де Майорка на стадион "Визит Майорка". Гостите от Острова, който са в групата на България от турнира Лига на нациите, откриха резултата изненадващо след ранно попадение на Даниъл Балърд във 2-ата минута. Домакините стигнаха до обрат с головете на Педри..

публикувано на 09.06.24 в 09:41

Джордж Ръсел ще стартира първи в Канада

Джордж Ръсел от Мерцедес спечели квалификацията на Формула 1 за Гран при на Канада при равно време с Макс Ферстапен от Ред Бул, като това е едва втори пол-позишън в кариерата на британския пилот. Зад тях пък ще стартират двата болида на Макларън, управлявани от Ландо Норис и Оскар Пиастри. Ръсел записа най-добрата обиколка с време 1:12.000..

публикувано на 09.06.24 в 06:16

Ян Облак: Българите са силен отбор, Сърбияжсъщо не ги победи

Словения приключи подготвителния период за Европейското първенство в Германия с равенство 1:1 срещу България. Преди да замине за първенството, капитанът на домакините днес Ян Облак говори за местната телевизия Sportklub. България, която Словения не успя да победи и след шестия мач между двата отбора, се очертава като труден съперник. И това се..

публикувано на 09.06.24 в 06:14

Саръбоюков остана 6-ти на Европейското в Рим

Българинът Божидар Саръбоюков остана шести във финала на скок на дължина на европейското първенство по лека атлетика в Рим. 19-годишният Саръбоюков записа постижение от 8,08 метра в петия си опит, което бе и най-доброто му постижение за деня. След първите три скока той бе осми със 7,93 метра, постигнати във втория опит. Атлет номер 1 на..

публикувано на 09.06.24 в 06:10
Илиан Илиев

Илиан Илиев: Футболистите се вложиха максимално, трябва да започнем да печелим

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Илиан Илиев оцени вложената енергия от футболистите днес срещу Словения. Мачът завърши 1:1, което е второ равенство за тима в рамките на четири дни след нулевото с Румъния на 4-и. "Коментарът ми днес няма да е по-различен от този за предишния мач. Благодарен съм на всички, че се вложиха..

публикувано на 08.06.24 в 20:41

Франция обяви окончателния състав за Евро 2024

Треньорският щаб на френския национален отбор, воден от Дидие Дешан, взе решение за окончателната група на националния отбор за Европейското първенство през 2024 година в Германия. „Петлите“ са в група D заедно с тимовете на Полша, Австрия и Нидерландия. Първият мач на отбора на Дешан е на 17 юни срещу австрийците в Дюселдорф. Състав на..

публикувано на 08.06.24 в 14:00