Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1 500 000 евро в подкрепа на предприятия за отглеждане на маслодайни рози

Снимка: БГНЕС

Европейската комисия одобри българска схема в размер на 1 500 000 евро в подкрепа на засегнати от пандемията малки и средни предприятия, занимаващи се с отглеждане на маслодайни рози.

Мярката беше одобрена съгласно Временната рамка за държавна помощ. Подпомагането в рамките на схемата ще бъде под формата на преки безвъзмездни средства.

Допуснатите бенефициенти ще бъдат компенсирани за загуби, понесени между март 2020-а и декември тази година, до приблизително 50 евро на хектар рози.

Очаква се от мярката да се възползват между 500 и 1000 земеделски дружества.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Лойд Остин

Лойд Остин призова Израел да намали интензивността на ударите във и около Бейрут

Днешните бомбени удари в Бейрут са били насочени срещу оръжейни складове и разузнавателен щаб на шиитската групировка Хизбула в южната част на ливанската столица, съобщиха от израелската армия.  Министърът на отбраната на Съединените щати Лойд Остин заяви, че страната му би искала съюзникът й Израел да намали интензивността на ударите във и около..

публикувано на 19.10.24 в 20:04

Поредна кампания "Капачки за бъдеще" в Кюстендил

Десетки от Кюстендил и региона се включиха в поредната кампания "Капачки за бъдеще" в областния град. Този път доброволците бяха и повече, обявиха от клуба "Бъдеще за Кюстендил", които са инициатори.  Всяка следваща кампания става все по-успешна. Има и изключения, донасят се суровини, които все още не се приемат и не се рециклират...

публикувано на 19.10.24 в 19:58

Министрите на отбраната от Г-7: Пътят на Украйна към "пълна евроатлантическа интеграция" е "необратим"

Министрите на отбраната от Г-7 потвърдиха, че пътят на Украйна към "пълна евроатлантическа интеграция" е "необратим". В заключение на срещата в Неапол министрите заявиха, че са "непоколебими" в продължаването на военната помощ за Киев в краткосрочен и дългосрочен план.  Наред с представителите на седемте най-развити демокрации - САЩ, Канада, Япония,..

публикувано на 19.10.24 в 19:49
Елина Димитрова

Най-уязвими за трафик на хора са безработните и учениците

Плевен е сред десетте български града, които се включват в глобалната инициатива Walk For Freedom - Поход за свобода . Походът е посветен на Европейския ден за борба с трафика на хора, който се отбелязва на 18 октомври.  Целта е да се насочи общественото внимание към проблема със съвременното робство , както се нарича трафикът на..

публикувано на 19.10.24 в 19:18

Файненшъл Таймс: САЩ "искат" да осигурят до 20 милиарда долара заем за Украйна

Съединените щати "искат" да изпълнят обещанието си да осигурят до 20 милиарда долара заем за Украйна, който ще бъде изплащан с приходите от замразените руски активи в чужбина, твърдят неназовани източници на вестник "Файненшъл Таймс". Очаква се новината да бъде потвърдена идната седмица от финансовите министри на Г-7, които се събират на 25..

публикувано на 19.10.24 в 19:09

Олаф Шолц и Реджеп Ердоган се срещнаха в Истанбул

Германският канцлер Олаф Шолц се срещна с турския президент Реджеп Ердоган в Истанбул. На пресконференция, след разговорите на 4 очи, Ердоган заяви, че Западът дава възможност на Израел да извършва "кланета": "Израел продължава жестоките си кланета. Нетаняху ги продължава. За тях е почти въпрос на удоволствие да бъдат мъченически убити толкова много..

публикувано на 19.10.24 в 19:05
Опустошения в Дахие - контролирано от

"Хизбула" е извършила поне 11 нападения срещу израелски военни обекти, всички с ракети

Израелските военни съобщиха, че днес "Хизбула" е изстреляла десетки ракети и няколко дрона към Северен Израел, а един от безпилотните самолети е бил насочен към ваканционната къща на израелския премиер Бенямин Нетаняху. Атаката стана в момент, когато здравни служители в Ивицата Газа съобщиха, че израелските удари са убили най-малко 11 души в..

публикувано на 19.10.24 в 17:27