Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

17 български граждани с присъди за сводничество във Франция

Снимка: iStock

17 български граждани бяха осъдени за сводничество във Франция, съобщава Le Рarisien. След двуседмичен процес Наказателният съд в Нанси ги осъди на 8 години затвор.

Жертви на българската сутеньорска група са 50 жени. Вербували ги в Германия и всеки ден ги карали до Страсбург да проституират.

Сводническата мрежа имала дейност и в района на курортен град в Източна Франция.

На 16 от 17-те български граждани е наложена окончателна забрана да влизат във Франция.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Симеон Караколев

Симеон Караколев: Украинска помощ днес вероятно няма да има

Днес е крайна дата, на която всички земеделци очакват да получат т.нар. украинска помощ . Според съпредседателя на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация Симеон Караколев обаче " 58 хил. души вероятно ще останат разочаровани" : " В МЗХ знаем, че има абсолютна готовност за разплащане, всичко е подготвено, но няма пари. Тук въпросът е във..

публикувано на 30.09.24 в 09:14
Президентът на Украйна Володомир Зеленски

Киев и международните му партньори подготвят решение за оказване на натиск над Русия

Украинският президент Володимир Заленски отново подчерта във вечерното си видеообръщение, че Украйна и нейните партньори трябва да предприемат съвместни стъпки срещу Русия. Той изрази надежда, че това ще стане на Среща на високо равнище на Контактната група за предоставяне на отбранителна помощ на Украйна, която ще се проведе в американската..

публикувано на 30.09.24 в 09:12
Катерина Сакеларопулу

Президентът на Гърция е на посещение в Никозия

Нов израз на силната подкрепа на Атина за Никозия е започващото днес двудневно официално посещение на президента на Гърция Катерина Сакеларопулу в Кипър. Тя е специален гост за честванията на 1 октомври, националния празник на Кипър. Държавният глава на Гърция Катерина Сакеларопулу ще има срещи с нейния кипърски домакин Никос Христодулидис..

публикувано на 30.09.24 в 08:37

Лилиан Никифорова: Има сериозен проблем с контрола по изразходване на медийните пакети

Някои медии започват да разчитат основно на приходите, формирани по време на кампания. За това предупреди в ефира на БНР Лилиан Никифорова, Институт за развитие на публичната среда. Специализирана полицейска акция срещу купуване на гласове в Бургас (ОБНОВЕНА) "Това е тенденция, която се повтаря през годините .  Има сериозен проблем с..

публикувано на 30.09.24 в 08:29

Силният вятър спря ферибота край Оряхово

Заради силен порив на вятъра фериботната платформа, намираща се на българска територия при Оряхово временно спира работа. Това съобщиха от Главна дирекция "Гранична полиция" (ГДГП) на интернет сайта си. Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове, посочват още от там. Поради извършване на основен ремонт на..

публикувано на 30.09.24 в 08:27

Кипър: Отпада нулевата ДДС ставка за основни храни и други стоки

В Кипър днес е последният ден, в който се прилага нулева ставка на ДДС върху 11 групи основни потребителски стоки. От 1 октомври отпада действалата 1,5 години мярка в подкрепа на домакинствата при високата инфлация. Правителството не я удължи след изтичането на срока ѝ днес, отчитайки подобрената икономическа и финансова ситуация в страната,..

публикувано на 30.09.24 в 08:26

Изследване: Вредни химикали от опаковките на храните се натрупват в човешкото тяло

Според ново изследване публикувано в списание "Nature" стотици вредни химикали са натрупват в човешкото тяло, преминавайки от опаковките и начина на приготвяне на храните. Учените са констатирали наличието на малко над 3600 химикала в тялото на човек, в това число и канцерогенни. Химикалите, открити в кръвта на хората, в косата, в кърмата и..

публикувано на 30.09.24 в 08:15