Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 30 процента от учителите са били ваксинирани в края на август

Николай Денков
Снимка: БГНЕС

Към 27 август малко над 30 процента от учителите са били ваксинирани, а 20 процента са преболедували коронавируса, заяви пред Би Ти Ви образователният министър Николай Денков по повод започващата учебна година.

"Не се справихме, защото има недоверие в обществото. Това е очевидно за всеки според мен. Направихме кампания, аз самият многократно. Всеки удобен случай използвам да кажа, ваксинирайте се, това спасява животи. За съжаление има хора, които говорят други неща".

Денков допълни, че ваксинираните са 2 процента от учениците над 12 години и призова родителите да насърчават имунизация при тийнейджърите.

Утре учебната година ще започне присъствено навсякъде в страната, като в областите с висока заболеваемост приоритетно за преминаване към дистанционно обучение ще е становището на здравното министерство, каза още просветният министър.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Сирийски войници и цивилни инспектират мястото на въздушен удар, насочен към превозно средство в квартал Ал-Мазех в Дамаск, Сирия, 21 октомври 2024 г. Най-малко двама души са убити, а други трима са били ранени при израелския въздушен удар, според сирийската агенция SANA, която цитира военни източници.

Израелски удар в Дамаск, според израелската армия е убит високопоставен член на "Хизбула"

Трезор на "Хизбула", в който са съхранявани злато и пари в брой на обща стойност милиони долари, е бил поразен от израелската армия, обяви командването ѝ тази вечер. Израелски удари по филиали на финансова институция, свързана с "Хизбула" Израел атакува клонове на свързана с "Хизбула" ливанска банка Израел е нанесъл близо 300 удара по..

публикувано на 21.10.24 в 22:18

Още 4 заседания до края на годината по делото за фалиралата "Дупнишка популярна каса"

Окръжният съд в Кюстендил насрочи за ноември и декември още 4 заседания по делото за фалиралата през 2013 година "Дупнишка популярна каса".  Процесът мина през сложни обрати и перипетии, беше спиран и подновяван. Прокуратурата е залята от жалби на вложители в "Дупнишката популярна каса", която от месец е затворена Документите от разследването..

публикувано на 21.10.24 в 21:56
Снимката е илюстративна, архив.

Мъж е загинал при пожар в дома си във Вълчедръм

Самотноживеещ жител на Вълчедръм e загинал късно снощи при пожар в дома си. Предполага се, че огънят е тръгнал от печка на твърдо гориво. Малко преди полунощ в Районното управление в Лом е постъпил сигнал от жител на Вълчедръм, който съобщил, че е възникнал пожар в съседен имот, обитаван от 62-годишен местен жител, който живее сам. Огънят е унищожил..

публикувано на 21.10.24 в 21:35
Мона

Певицата Мона: "Жива" е посветена на майка ми, но тя е и моето ново начало

За новата си песен "Жива" младата българска певица Мона споделя, че тя е "музикален разказ за живота ми".  След хитове като „Счупено сърце“ и „Галени“ Мона сподели в предаването "Понеделник вечер": "Песента е изповед към майка ми, едно откровение за живота ми. Тя е лична и ново начало за мен тази песен. Защото на 20 години сякаш вече разбрах, че..

публикувано на 21.10.24 в 21:30

Смолян почете 112-ата годишнина от свободата си

Смолянчани се поклониха пред паметника – костница на връх Средногорец по повод 112 години от свободата на Родопите и празника на община Смолян. Стотици се стекоха на емблематичния родопски връх, за да почетат героите, паднали за свободата на Родопите. Сред присъстващите имаше и малки деца, влюбени в родния Смолян: "Честит празник, мой любим..

публикувано на 21.10.24 в 19:37

ЦИК ще събира данни за избирателната активност два пъти в изборния ден

Междинна информация за избирателната активност на предстоящите предсрочни парламентарни избори тази неделя ще се събира два пъти през деня - към 11:00 и към 16:00 ч, реши Централната избирателна комисия. Информацията за броя на гласувалите ще се събира от общинските администрации по места и ще се подава едновременно към районните комисии и към..

публикувано на 21.10.24 в 19:21
ПВО системата

Израелските служби обявиха, че са задържали 7 души, събирали информация за Иран

Съединените щати търсят нови методи за постигане на мир между Израел и "Хизбула". Израелските сили удариха клонове на банка, свързана с шиитската групировка, а за още цивилни жертви съобщават от северната част на ивицата Газа. Антъни Блинкън заминава на поредна обиколка в Близкия изток В Бейрут специалният американски пратеник Еймъс Хокстийн..

публикувано на 21.10.24 в 18:44