Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ландо Норис ще стартира първи в Сочи

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ландо Норис с МакЛарън спечели полпозишън за неделното Гран При на Русия, 15-и кръг от сезона във Формула 1.

След като по-рано третата свободна тренировка на пистата в Сочи бе отменена поради поройния дъжд над руския град, излял се през нощта срещу събота и по-рано през деня, квалификацията предложи много вълнуващи моменти, като в крайна сметка Норис пребори конкуренцията за дебютния си полпозишън в кариерата.

След като доминираха в първите две тренировъчни сесии, Мерцедес останаха извън тройката, като седемкратният световен шампион Люис Хамилтън даде четвърто време, а Валтери Ботас остана седми. Втори и трети се наредиха пилотите на Ферари и Уилямс съответно Карлос Сайнц и Джордж Ръсел. Топ 10 допълниха още Даниел Рикардо (МакЛарън), Фернандо Алонсо (Алпин), Ланс Строл (Астън Мартин), Серхио Перес (Ред Бул) и Естебан Окон (Алпин).

Лидерът в генералното подреждане при пилотите Макс Верстапен ще стартира утрешното състезание от последната позиция на стартовата решетка, след като отборът му реши да смени двигателя му за Гран При-то. Хамилтън се бори за шеста поредна победа в Сочи и юбилейна 100-а в кариерата във Формула 1. Състезанието за голямата награда на Русия стартира в 15:00 часа българско време.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Португалия приключи подготовката с победа над Ирландия

Португалия приключи подготовката си за започващото след дни европейско първенство по футбол в Германия. Тимът на Роберто Мартинес надигра с 3:0 у дома Република Ирландия. Неостаряващият Кристиано Роналдо заби два гола и увеличи сметката си за националния отбор на 130. Жоао Феликс даде аванс на иберийците в 18-та минута с отсечен удар по диагонала...

публикувано на 12.06.24 в 07:31
бягане на 10000 метра

Ясна Петрова 28-а на 10 000 метра на европейското

Ясна Петрова финишира на 28-мо място в бягането на 10000 метра на Световното първенство по лека атлетика, което се провежда в Рим. Българката пресече финалната линия за 34:56.89 минути. Надя Батоклети стана шампионка в тази дисциплина. Италианката завърши за 30:51.32 минути и постигна нов национален рекорд. Батоклети спечели златен медал и..

публикувано на 11.06.24 в 23:35
Тихомир Иванов

Тихомир Иванов раздели шестото място в скока на височина в Рим

Тихомир Иванов завърши на шестото място във финала в скока на височина на Европейското първенство по лека атлетика в Рим. Иванов приключи надпреварата с резултат от 222 см, като раздели шестата позиция с представителите на домакините Стефано Сотиле и Мануел Ландо, както и с поляка Норберт Кобиелски, които завършиха същия резултат...

публикувано на 11.06.24 в 23:22
Александър Димитров

Младежите приключиха 0:0 при гостуването си в Баку

Младежкият национален отбор на България по футбол до 21 години (във формация U20) завърши наравно 0:0 при гостуването си на Азербайджан (U21) в контролен мач. В Баку в рамките на срещата селекционерът Александър Димитров даде игрови минути на всички налични футболисти.  Първата по-сериозна опасност в мача дойде пред българската врата в..

публикувано на 11.06.24 в 22:05
Хосе Луис Ачиари

Берое започна подготовка с двама нови и петима юноши

С група от 21 футболисти Берое започна подготовка за новия сезон. Точно в 19:00 часа старши треньорът на заралии Хосе Луис Ачиари изведе играчите за първо занимание за новата кампания, което се състоя на спортна база "Берое".  Подготовка с отбора започнаха двама нови футболисти - Хуан Карлос Пинеда, който играе по фланговете, и Алберто..

публикувано на 11.06.24 в 20:44
Валентин Илиев

Валентин Илиев: Ще разчитаме на младите за достойно представяне в Европа

Старши треньорът на футболния ЦСКА 1948 Валентин Илиев говори пред медиите на старта на подготовката на "червените", които ще участват в Лигата на конференциите. Специалистът очаква столичани да бъдат в пълен състав до няколко дни и за пореден път заяви, че отборът ще разчита предимно на млади футболисти.  Основната цел пред отбора е..

публикувано на 11.06.24 в 20:39
Елица Василева-Атанасиевич

Елица Василева-Атанасиевич преминава във Фенербахче

Елица Василева-Атанасиевич преминава във Фенербахче, потвърдиха агентите на българската волейболистка в социалните мрежи. Договорът на бившата българска националка с клуба от Истанбул е за един сезон. 34-годишната Василева ще играе заедно с българката Христина Вучкова. Двете са бивши съотборнички в състава на България. Фенербахче спечели титлата..

публикувано на 11.06.24 в 19:27