Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БФС разреши на Хосе Кордоба да играе за Левски

Хосе Кордоба
Снимка: sportal.bg

Спортно-техническата комисия към БФС даде състезателни права на новото попълнение на Левски Хосе Кордоба, след като се запозна със становището на ФИФА. Въпреки, че записа дебют за новия си отбор в срещата за първенството срещу ЦСКА София, панамецът се оказа със спрени права и пропусна домакинството срещу Лудогорец, а в последствие БФС изпрати случая на международната централа. Ето и съобщението от СТК:

"След като разгледа становището на ФИФА относно международния сертификат на състезателя Хосе Анхел Кордоба Чембърс, СТК при БФС постановява, че състезателят може да се състезава в официални срещи за ПФК „Левски“ Сф".


"СТК при БФС напомня на футболните клубове, че от внасянето на документите до картотекиране-активиране на състезател в първенството на Първа и  Втора лига, администриращия орган, трябва да бъде своевременно информиран по надлежния ред за всякакви настъпили промени по документацията и статута на предложения за картотекиране футболист".



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Хорхе Мартин

Хорхе Мартин спечели състезанието за Голямата награда на Индонезия в клас MotoGP

Лидерът в генералното класиране Хорхе Мартин (Испания, Prima Pramac Racing) спечели основното състезание за Голямата награда  на Индонезия в клас MotoGP, 15-и кръг в световния шампионат по мотоциклетизъм на писта. Мартин измина 27-те обиколки в зрелищната надпревара за 41:04.389 минути, водейки от старта до финала. Испанецът записа трета победа за..

публикувано на 29.09.24 в 15:38
Димитър Кузманов

Димитър Кузманов отпадна в квалификациите на турнира от сериите "Чалънджър" в Брага

Димитър Кузманов отпадна на старта на квалификациите на турнира по тенис на клей кортове от сериите "Чалънджър" в Брага (Португалия) с награден фонд 74 825 евро. Десетият в схемата на пресявките българин отстъпи в първия кръг пред Хинек Бартон (Чехия) с 2:6, 2:6. Срещата продължи 75 минути. Кузманов поведе с 2:1 в първия сет преди 20-годишният чех да..

публикувано на 29.09.24 в 15:34
Александър Везенков

Везенков изстреля Олимпиакос на финал за Суперкупата на Гърция

Александър Везенков и Олимпиакос се класираха за финала в турнира за Суперкупата на Гърция. Българинът и неговите съотборници надиграха Перистери със 79:74 във втория полуфинал, състоял се в зала „Калитиа Палей дес Спортс“, Родос. На финала Везенков и компания ще имат за съперник Панатинайкос. „Зелените“ се справиха със съпротивата на Арис след 81:68 в..

публикувано на 29.09.24 в 11:07
Монако

Монако надви Монпелие с гол в добавеното време

Тимът на Монако стигна до домакински успех с 2:1 над Монако с победно попадение в осмата минута на добавеното време на срещата от шестия кръг на френската Лига 1. Монако записа трета поредна победа и е втори във временното класиране с 16 точки, колкото има и лидерът Пари Сен Жермен. Монако, Пари Сен Жермен, Олимпик Марсилия и Ланс са четирите състава..

публикувано на 29.09.24 в 08:57
Болоня - Аталанта

Болоня и Аталанта с равенство в Италия

Отборите на Болоня и Аталанта завършиха при равенство 1:1 в среща помежду си от шестия кръг на италианската футболна Серия А. Двата състава делят девето-десето място във временното класиране с по 7 точки в актива си. Болоня поведе в 46-ата минута, когато 20-годишният аржентински нападател Сантяго Кастро се разписа за 1:0. Домакините обаче останаха с..

публикувано на 29.09.24 в 08:26
Левски

Три мача у нас днес, наглед лесни тестове за Левски и Лудогорец

С три мача днес ще продължи 10-ият кръг в Първа лига. От 16.15 часа ЦСКА 1948 е домакин на Ботев Пд, а от 18.45 Левски посреща Арда на „Герена“. Срещата на стадион "Георги Аспарухов" ще предаваме пряко по "Хоризонт" на БНР. От 21.15 часа Ботев Враца приема Лудогорец, но мачът няма да бъде в северозападния град, а в Разград заради ремонта на тревното..

публикувано на 29.09.24 в 06:29
Осасуна - Барселона

Барселона допусна първа загуба в испанското първенство

В резултатен мач от испанското първенство Осасуна победи Барселона с 4:2 и нанесоха първа загуба в шампионата на каталунците.  Гостите от Барселона започнаха по-силно, но първият бе за домакините и дойде в 18-ата минута, когато Анте Будимир вкара с глава след прехвърлящ пас от Брайън Сарагоса. В 28-ата минута Сарагоса удвои аванса, с хладнокръвен удар..

публикувано на 29.09.24 в 06:18