Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Недялко Калъчев: 10 лв. за Covid тест в лаборатория, ако е осигурен от РЗИ

Имаме достатъчно Covid тестове засега, посочи Калъчев

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Имаме достатъчно тестове засега. Снабдяването с още тестове по линия на РЗИ става по-бързо в страната, София е по-назад в този процес, защото градът е голям", каза за БНР Недялко Калъчев, собственик на верига лаборатории. 

"За тестовете, които ние купуваме, ще се опитаме да им намалим цената на тестването, за да бъде по-социална услугата".

"По отношение на безплатните тестове трябва се знае, че работата за тестването ще се плаща от хората. Около 10 лв. е това, което пациентът трябва да плати, ако РЗИ е осигурила тестове", каза още Калъчев в предаването „Преди всички“.

Още по темата в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Младоженци от Горна Оряховица гласуваха преди сватбата

В област Велико Търново избирателната активност към 16 часа е 20,8 % за националния вот и 20 на сто за Европейски парламент. Активността е с 8 % по-ниска спрямо предишните избори. С много от машините има технически проблем като се отпечатва само едната бюлетина, посочиха от Районната избирателна комисия. На избирателите се дава право да..

публикувано на 09.06.24 в 17:55
Посолство на България в Лондон - архив

По-ниска избирателна активност на вота в Обединеното кралство

При по-ниска активност протичат изборите за Народно събрание и Европейски парламент в Обединеното кралство в сравнение с предишни години. Опашки обаче има пред посолството в Лондон поради спецификата на вота 2 в 1 за страните, които не са членки на ЕС. Около 15.30 часа българско време повече от 7000 души бяха гласували в общо 118-те секции..

публикувано на 09.06.24 в 17:45

Жена почина, след като бе нахапана от куче

Полицаите от Вълчедръм изясняват случай на починала възрастна жена след ухапване от куче. Инцидентът е станал на улицата. Кучето е намерено. 54-годишен жител на Вълчедръм е подал сигнал до полицейския участък вчера, около 09:45 минути, че е открил 85-годишната си майка в дома ѝ в града с рана на крака.  Възрастната жена споделила, че била..

публикувано на 09.06.24 в 17:37
Росица Матева

ЦИК за избирателната активност към 16:00 ч.: 20,44 % за НС, 20,89% ЕП

Избирателната активност към 16:00 ч. в изборите за членове на Европейски парламент е 20,89%, за Народно събрание е 20,44%. Това каза пред журналисти заместник-председателят и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК) Росица Матева. Тя добави, че активността за изборите за ЕП е най-ниска в Сливен – 14,86%, а най-висока в Кърджали – 28,57%. За..

публикувано на 09.06.24 в 17:35
В Италия към 14 часа днес местно време избирателната активност за евровота е 25,14%. Гласуването, започнало вчера, продължава до 23 часа тази вечер.

Страните от ЕС избират парламент

Днес избирателите в 21 страни членки на Европейския съюз гласуват за Европарламент. Вотът започна първо в Нидерландия в четвъртък и последва в още 6 страни в петък и събота. Нидерландия гласува първа на евроизборите Лявоцентристка коалиция печели евроизборите в Нидерландия Днес е гласуването и във Франция, и Германия, на ключовите..

публикувано на 09.06.24 в 17:33

Петър Петров: Проевропейското мнозинство няма да изчезне, но ще се намали тежестта му в ЕП

Проевропейското мнозинство няма да изчезне, но ще се намали тежестта му в ЕП . Такава прогноза направи пред БНР Петър Петров, преподавател по политология. "Очаквам и двете крайнодесни групи да увеличат гласовете си. Традиционните партии, които са по-близо до центъра, да загубят част от своите. Те обаче няма да загубят централното си..

публикувано на 09.06.24 в 17:32

Радослав Илиев: Нагласите не се променят драматично, променят се каналите

Нагласите на избирателите не са се променили драматично по общите въпроси. По скоро се променят каналите, по които се изразяват. Това коментира пред БНР историкът Радослав Илиев. По думите му сред младите има много силно осезаема не просто политизация, но силна идеологизация. "Надявам се обаче този първоначален стимул на идеологизация да не..

публикувано на 09.06.24 в 17:30