Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Денков: Не разбирам защо родителите и учителите протестират

Николай Денков
Снимка: БГНЕС

Министърът на образованието проф. Николай Денков съобщи, че институциите работят максимално бързо за въвеждането на тестове за Covid в училищата. Нагласата е да се избере един вариант тестове. 

По повод днешия протест в София той заяви:

"Аз не разбирам за какво има да протестират. Ние сме дали свобода - който иска децата му да бъдат тествани и да влязат в училище, а който не иска - да бъдат извън училище и да продължат да бъдат обучавани в електронна среда. Това са двата варианта. Те са отворени за избор на родителите. Нищо повече не може да се направи"

  
Тестването на учениците ще се прави или от родителите, или от учителите, каза още днес министър Денков. Има вероятност щадящият тест за цялата страна да е само един определен вид.

За да се избегнат злоупотреби с тестването в домашни условия, тестовете ще се раздават на родителите ден за ден, обясни образователният министър.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Родители и учители на протест срещу тестването за Covid-19 на децата в училище

Родители и учители, които не са съгласни децата редовно да бъдат тествани за Сovid-19, като условие да се върнат в класните стаи и да учат присъствено, излязоха на протест в София . Протестиращите изтъкват, че тестовете не са достоверни и няма да спрат..

обновено на 01.11.21 в 21:53
ВИЖТЕ ОЩЕ

Засилен интерес към автобусната линия от Кюстендил до Рилския манастир

Препълнен автобус тръгна по-рано днес по възстановената линия от Кюстендил до Рилския манастир. Цената на билета в едната посока е 7 лева. Автобусът ще пътува през месеците юли и август, само в неделя. През двата месеца има няколко големи..

публикувано на 07.07.24 в 13:06

Задържаха нападатели на полицаи в монтанското с. Долно Церовене

Полицаи от Лом били нападнати от жители на монтанското село Долно Церовене при посещение на сигнал в дома им. Униформените са освидетелствани в болница. Нападателите са задържани в ареста. Двама служители на Районно управление Лом посетили..

публикувано на 07.07.24 в 12:58
 Галин Цоков

Министър Цоков: МОН започва работа с НС за визията за промяна в образователната система

През следващата седмица Министерството на образованието и науката (МОН) ще започне работа с депутати от различни парламентарни групи за визията за промяна в образователната система, която да послужи на следващия редовен кабинет. Това заяви пред..

публикувано на 07.07.24 в 12:54

Водоизточниците в Свищов са на критичния минимум

Водоизточниците в община Свищов са на критичния минимум, а в село Овча могила от 10 дена е обявено бедствено положение, заради безводието. На сериозен воден режим са повече от половината от селата в община Павликени. От Водоснабдителното дружество за..

публикувано на 07.07.24 в 12:50
Света литургия, предстоявана от Негово Светейшество Софийския митрополит и български патриарх Даниил, 7 юли 2024 г.

Втори ден продължават тържествените богослужения за посрещането на патриарх Даниил като Софийски митрополит

Втори ден продължават тържествените богослужения за посрещането на патриарх Даниил като Софийски митрополит в столичния храм "Света Неделя". Митрополитската катедрала днес чества своя храмов празник, а светата божествена литургия беше оглавена лично..

публикувано на 07.07.24 в 12:36

Ивелин Михайлов

Ивелин Михайлов: Това е началото на партия "Величие", не е краят ѝ

Това е началото на партия "Величие", не е краят ѝ . Разцепихме парламентарната група и махнахме хората, които са под някаква зависимост. Това каза пред БНР Ивелин Михайлов, който представи себе си като член, симпатизант и избирател на партия..

публикувано на 07.07.24 в 12:27

ДСБ предлага технически кабинет с третия мандат

"Демократи за силна България" предлага технически кабинет с третия мандат. Ръководните органи на "Продължаваме промяната" и на "Демократи за силна" България провеждат отделни свои заседания, на които една от обсъжданите теми е коалиционната..

публикувано на 07.07.24 в 12:15