Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Силистра отново на театър от 1 декември, но срещу зелен сертификат

Снимка: Незабравка Кирова

Силистренският драматично-куклен театър възобновява от 1 декември своята работа, като зрителите ще могат да влизат само със зелен сертификат, съобщава директорът Златина Станева.

В съботните и неделните дни от 11.00 ч. са представленията за деца. В театралния афиш са включени „Нова приказка за житената питка“ от Стефан Стоянов, „Мечо Пух“ по Алън Милн, „Снежанка и седемте джуджета“ по Братя Грим, „Юнакът Келчо, принцесата и змеят“ и „Коледни гости“ по български и румънски народни приказки.

Дядо Коледа ще бъде специален гост и в спектакъла „Суматоха в коледната нощ“ от Панайот Цанев.

Възрастната публика ще може да посети през декември  постановките „Свекърва“ от Антон Страшимиров, „Бай Ганьо“ от Алеко Константинов и „Вестникар ли?“ от Иван Вазов.

През ноември театърът беше преустановил временно работа заради усложнената епидемична обстановка.

Но през октомври са били играни представления пред повече от 5000 зрители и са осигурени около 25 000 лева приходи.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Много силно начало на новия оперен сезон

Дълго ще се помни откриването на сезон 2024/2025 г. на Софийската национална опера и балет! В годината на Джакомо Пучини Националният ни оперен театър започна новия си сезон с последната творба на великия италиански композитор “Турандот“ – опера, в която целият музикален свят почита българката Гена Димитрова като една от най-великите..

публикувано на 08.10.24 в 18:30

"Каста дива" - едно предаване, което прави живота по-хубав

В първото издание от 32-я сезон на предаването на програма “Хоризонт“ за музикално-сценични изкуства “Каста дива“: 20.05-21.00 ч.: Изключително силно начало на оперния сезон 2024/2025 г.! Предлагаме ви отзвук от три големи музикални събития: - откриването на сезона на Софийската национална опера и балет с “Турандот“ от Пучини под..

обновено на 08.10.24 в 15:16
Боряна Венциславова

Авторски тур в изложбата "Вода, следвай ни" на Боряна Венциславовa

Днес от 18 часа художникът и визуален артист Боряна Венциславова прави тур в Топлоцентрала по своето вдъхновение от водата – "Вода, следвай ни", а самата изложба беше открита на 28 септември. "Цялата изложба се занимава с различни аспекти на това по какъв начин тогава беше ъндърграунд културата, сега се превърна в поп култура, влияе върху..

публикувано на 08.10.24 в 12:21

Градската художествена галерия в Пловдив посвещава месец октомври на Йоан Левиев

Градската художествена галерия в Пловдив посвещава месец октомври на Йоан Левиев – един от най-значимите български художници. От днес – 08.10, до 3 ноември – там ще бъдат изложени негови платна. В изложбата са показани най-значимите цикли от живописното творчество на баща ми, разказа пред БНР Йоана Левиева. "Това са "Царски..

публикувано на 08.10.24 в 12:01

Изчезващият пазар - културен феномен

" Изчезващият пазар като културен феномен " – това е интерактивна изложба, която събира непоказвани и познати фотографии и 5 авторски видеа. Разказва за времето и различните исторически пластове и метаморфози на софийската пазарна зона от някогашната улица "Търговска" през ЦУМ, Халите до днешния Женски пазар. Режисьорът Екатерина Минкова..

публикувано на 08.10.24 в 10:23
Елена Тончева

Филмът "Никол" на Елена Тончева за тънката граница между илюзии и реалност

Филмът "Никол" на Елена Тончева получи специалната награда на Филмаутор за млади автори на фестивала "Златна роза".  Една продукция на границата между черната комедия и трилъра, а в нея участват доста познати лица като Калин Врачански, Китодар Тодоров и Ирина Митева.  Повече за филма разказва Елена, която е сценарист и режисьор: "Никол е..

публикувано на 08.10.24 в 09:23

Вавилонската кула на Георги Маринов в галерия "Стубел"

Чрез серията пластики на тема "Вавилонската кула", представени в галерия "Стубел", Георги Маринов продължава упорито и последователно да ни въвлича в етапите, през които той преминава, разработвайки тази вечна тема в изкуството. Това пише за изложбата Аксиния Джурова. Изложбата се открива утре - 8 октомври от 18 часа и може да се види до 26..

публикувано на 07.10.24 в 16:19