Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арда уволни треньора заради изявления пред медиите

Снимка: официален сайт на Арда

Минути след края на срещата от Първа лига между Арда и ЦСКА София, ръководството на домакините се събра спешно и взе единодушно решение да освободи от поста старши треньор Славко Матич. 

Поводът за това решение, са неистините и лъжи, които той каза в ефира на телевизията излъчваща двубоя. 

Ръководството на Арда поясни, че  няма да толерира подобен род изказвания, които не отговарят на истината, и уронват имиджа на клуба. 

Новият наставник на отбора ще бъде обявен, когато бъде постигната договорка.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Осасуна - Барселона

Барселона допусна първа загуба в испанското първенство

В резултатен мач от испанското първенство Осасуна победи Барселона с 4:2 и нанесоха първа загуба в шампионата на каталунците.  Гостите от Барселона започнаха по-силно, но първият бе за домакините и дойде в 18-ата минута, когато Анте Будимир вкара с глава след прехвърлящ пас от Брайън Сарагоса. В 28-ата минута Сарагоса удвои аванса, с хладнокръвен удар..

публикувано на 29.09.24 в 06:18
Илко Пиргов

Илко Пиргов нападна словесно Любослав Пенев

Спортният директор на Локомотив (Пловдив) Илко Пиргов изрази остро мнението си срещу старши треньор на отбора Любослав Пенев. Пиргов говори пред медиите след загубата на "черно-белите" с 0:2 от Крумовград в среща от 10-ия кръг на Първа лига. Той взе отношение във връзка с разпространената поиция на наставника след новината за оттеглянето на собственика..

публикувано на 29.09.24 в 06:13
Черно море - ЦСКА София

Черно море и ЦСКА София направиха постно 0:0

Черно море и ЦСКА София не успяха да си отбележат гол и направиха постно 0:0 в мач от 10-ия кръг на Първа лига. С точката домакините в двубоя имат вече 19 точки в актива си след 5 победи, 4 равенства и 1 поражение. Гостите от София са с 10 точки. те имат 3 победи, едно равенство и 5 загуби. Непосредствено преди началото на срещата в групата на Черно..

публикувано на 28.09.24 в 22:04
Уулвърхемптън - Ливърпул

Ливърпул излезе начело във Висшата лига след трудна победа над последния

Ливърпул излезе начело в класирането на Висшата лига на Англия след успех като гост с 2:1 над намиращия се на последното 20-о място Уулвърхемптън. "Червените" стигнаха до успеха с гол от дузпа на Мохамед Салах в 61-вата минута, отсъдена за нарушение на Нелсон Семедо в собственото му наказателно поле. През първите 45 минути Ливърпул бе по-добрият отбор..

публикувано на 28.09.24 в 21:46
Байерн - Байер (Леверкузен)

Байерн и Байер (Леверкузен) не излъчиха победител

Байерн и Байер (Леверкузен) завършиха 1:1 в  дербито на петия кръг на германското футболно първенство. Байерн загуби първите си точки за сезона, но остават на върха с 13 точки, две повече от втория РБ Лайпциг. Шампионът Леверкузен е трети с 10 точки. Роберт Андрич вкара с удар от движение и даде преднина на Леверкузен в 15-а минута, но Байерн стигна..

публикувано на 28.09.24 в 21:42
Рилски спортист

Рилски спортист победи Спартак (Пл) и спечели баскетболната Суперкупа при мъжете

Шампионът Рилски спортист победи финалиста за Купата на България Спартак Плевен с 95:76 (25:15, 23:21, 30:21, 17:19) в "Арена Самоков" в двубой за Суперкупата на страната по баскетбол за мъже за 2024 година и спечели трофея за трети път в историята си. Преди това клубът от Самоков бе триумфирал със Суперкупата през 2021-а и 2022 година, докато за..

публикувано на 28.09.24 в 21:38

Бронз за България в категория тройки на Световното по спортна аеробика

Антонио Папазов, Тихомир Баротев и Борислава Иванова спечелиха бронзов медал в категория тройки на Световното първенство по спортна аеробика за мъже и за жени в Пезаро (Италия). Българите, които вчера осигуриха квота за България за Световните игри 2025 година в Китай, получиха за изпълнението си на финала оценка от 20.538 точки. Пред тях останаха само..

публикувано на 28.09.24 в 21:28