Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В днешния празничен ден ще работят ваксинационни пунктове в София и в 14 области в страната

Снимка: БГНЕС

В днешния празничен ден в столицата ще работят имунизационните центрове в "Пирогов", МВР - болница и в болница "Княгиня Клементина".

Ваксинирането на деца от 5 до 11 години ще се извършва в пункта в болница "Пирогов", като е необходимо предварително записване.

Имунизации на деца на 26 декември ще се правят и в многопрофилната болница в Панагюрище, като е необходимо преди това да бъде посетена регистратурата на лечебното заведение .

На 26 декември ще работят и пунктовете за ваксинация и в 14 области в страната, а информацията за адресите и работното им време е публикувана на сайта на Министерството на здравеопазването.

Ваксинационни пунктове по време на коледните и новогодишни празници

Пунктове за поставяне на педиатрични ваксини срещу Covid-19




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Вашингтон забрани на депутати от грузинската управляваща партия да влизат в САЩ

След влизането в сила на спорния закон, който ограничава чуждестранното влияние върху неправителствените организации в Грузия, Вашингтон обяви забрани за влизане в страната на депутати от грузинската управляваща партия, предаде агенция ДПА.  Първоначално санкциите засягат между две и три дузини лица, включително членове на парламента от..

публикувано на 07.06.24 в 07:38

Лявоцентристка коалиция печели евроизборите в Нидерландия

Лявоцентристката коалиция между Партията на труда и "Зелените леви" печели изборите за Европейския парламент в Нидерландия и ще има 8 евродепутати според екзит пола, обявен след края на вчерашното гласуване там. Нидерландия гласува първа на евроизборите Втора е Партията на свободата на националпопулиста Хеерт Вилдерс. Тя ще изпрати 7..

публикувано на 07.06.24 в 07:34

Последен ден от предизборната кампания

Днес е последният ден от официалната предизборна кампания за изборите "2 в 1", които ще се проведат тази неделя. Кампаниите на политическите формации и агитацията за кандидатите за народни представители и тези за евродепутати приключва в 24 часА тази нощ.  Утре, 8 юни, е "Ден за размисъл", в който Изборният кодекс забранява и оповестяването и..

публикувано на 07.06.24 в 07:30

Бърз влак прегази двама работници в Плевенско

Бърз влак прегази двама работници между гарите Телиш и Горни Дъбник. Това потвърди за БНР з аместник-председателят на Националния борд за разследване на произшествията в железопътния транспорт към Министерски съвет инж. Бойчо Скробански. От МВР - Плевен съобщиха, че сигналът за инцидента е подаден в 22:09 часа снощи.  Машинистът е съобщил, че е блъснал..

публикувано на 07.06.24 в 07:10

Антон Налбантов, БЧК: Не влизайте в пряк допир с давещ се, подайте предмет!

България е под средното европейско ниво на инциденти с удавяния.  Това съобщиха от Водноспасителната служба към БЧК по повод седмицата на водното спасяване. Тази година тя се провежда от 3-ти до 10-и юни. Плувната култура на българина е все още ниска , отчитат от службата. През последните години у нас намалява броят на инцидентите с..

публикувано на 07.06.24 в 06:45
Президентът нса Франция Еманюел Макрон

Макрон: Мирът не означава капитулация на Украйна

Украйна е поискала от западните си съюзници да изпратят военни инструктори, които да обучават силите ѝ на нейна територия. Това обяви френският президент Еманюел Макрон, предаде АФП. Той увери, че в момента няма френски военни инструктори на украинска земя...

публикувано на 06.06.24 в 22:54

Франция предава на Украйна изтребители "Мираж-2000"

Франция ще предаде на Украйна многоцелеви изтребители четвърто поколение "Мираж-2000" и ще обучи на своя територия украински бойни пилоти. Това заяви президентът Еманюел Макрон в интервю тази вечер за френска телевизия. "Утре стартираме ново сътрудничество и обявяваме предаването на Украйна на изтребители "Мираж 2000", произведени от "Дасо..

публикувано на 06.06.24 в 22:12