Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Севиля преследва Реал след пестелива победа

Севиля спечели с 1:0 като домакин на Хетафе
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Севиля спечели с 1:0 като домакин на Хетафе в мач от 20-ия кръг на първенството по футбол в Испания. Единствения гол вкара Рафа Мир в 22-ата минута, но той бе достатъчен за успеха на треньора Юлен Лопетеги. Севиля е на второ място в класирането с 44 т. – на 5 зад лидера Реал (Мадрид), който обаче има и мач повече. Воденият от Кике Санчес Флорес тим на Хетафе е 16-ти с 18 точки.

На почивката един от асовете на Севиля - младият защитник Жул Кунде, бе заменен принудително от Неманя Гудел, след като в края на първото полувреме получи травма. Четири минути след почивката Рафа Мир с глава порази целта за втори път, но попадението му бе отменено заради засада. До промяна на резултата през втората част не се стигна и Севиля не за първи път този сезон спечели с 1:0, което бе напълно достатъчно за андалусийците.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Златислава Чуканова се размина с олимпийската квота

Златислава Чуканова загуби битката за олимпийска квота на квалификацията в Банкок. Българката изигра равностоен двубой с Дейна Муурхаус от Ирландия в категория 50 кг, но съдиите прецениха да дадат предимство за ирландката с 4:1 гласа. Още в първия рунд Чуканова показа, че ще търси боя с комбинации от три или повече удара от близка дистанция. Тя на..

публикувано на 02.06.24 в 16:31

Неофициално: Килиан Мбапе е подписал с Реал

Килиан Мбапе е подписал договор с Реал Мадрид, съобщава журналистът Фабрицио Романо в своята страница в социалната мрежа Х. Очаква се европейският клубен шампион да обяви трансфера по-късно днес. Френският национал стана петкратен шампион в Лига 1 с Пари Сен Жермен, както и трикратен носител на националната купа.  Мбапе стана шампион на Мондиал 2018..

публикувано на 02.06.24 в 16:18

Янаки Милев спечели титлата в Куршумлийска Баня

Националът на България за Купа "Дейвис" Янаки Милев спечели титлата на сингъл на турнира по тенис на клей в Куршумлийска Баня (Сърбия) с награден фонд 15 хиляди долара. Поставеният под номер 3 Милев победи на финала четвъртия в схемата Олег Приходко (Украйна) със 7:6(4), 6:3. Българинът преодоля пасив от 3:5 по пътя си към успеха в първия сет, който..

публикувано на 02.06.24 в 16:05
Волейболистите пристигнаха във Фукуока с един повече

Волейболистите пристигнаха във Фукуока с един повече

Мъжкият национален отбор на България пристигна във Фукуока, където ще участва във втората седмица от турнира Лига на нациите. На японска земя ще се изправят последователно срещу Полша, Германия, Иран и Словения. Първата среща е на 4 юни от 9:30 часа срещу поляците. Мускулна травма на титулярния състезател на поста либеро Мартин Божилов..

публикувано на 02.06.24 в 11:56
Виктория Томова

Виктория Томова приключи участието си на двойки на „Ролан Гарос“

Първата ракета на България при жените Виктория Томова приключи участието си на двойки жени на Откритото първенство на Франция по тенис. 29-годишната българка и Магдалена Фрех (Полша) отстъпваха пред американките София Кенин и Бетани Матек-Сандс с 2:6, 1:4 в среща от първия кръг вчера. Двубоят беше прекъснат заради дъжд след 54 минути на..

публикувано на 02.06.24 в 11:53
Жозе Моуриньо

Жозе Моуриньо потвърди, че поема Фенербахче

Жозе Моуриньо е назначен за нов старши треньор на турския клуб Фенербахче. Португалският мениджър направи съобщението в събота в осемсекунден видео клип в официалния канал на клуба в социалната мрежа X. "Нека започнем нашето пътешествие заедно", каза 61-годишният специалист, който ще бъде представен на стадиона на Фенербахче по-късно днес...

публикувано на 02.06.24 в 10:39
Флорида победи Ню Йорк Рейнджърс с 2:1

Флорида е на финал за Купа „Стенли“ втори пореден сезон

Отборът на Флорида победи Ню Йорк Рейнджърс като домакин с 2:1 в шестия мач от финала на Източната конференция на Националната хокейна лига (НХЛ). Така тимът спечели серията с 4:2 успеха и за втори пореден сезон се класира за финала за Купа "Стенли". Сам Бенет в 20-ата минута и Владимир Тарасенко в 50-ата бяха точни за победителите. За..

публикувано на 02.06.24 в 09:43