Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Намаляват желаещите да се ваксинират срещу Covid в Ловешко

Снимка: Ася Пенчева

В област Ловеч за период от една седмица в легиона с първа доза са имунизирани едва 108 души.

В периода от 31 януари – 6 февруари включително поставените в областта ваксини са с близо 30 на сто по-малко в сравнение с предходната.

Общопрактикуващите лекари и специализираните имунизационни кабинети са приложили 865 дози ваксина, като от тях с първа доза са обхванати 108 души, при 187 предходната седмица. През седмицата като трета (бустерна ) доза срещу Covid-19 са приложени 463 дози, при почти 700 предходната.

От РЗИ отчитат лек спад на диагностицираните с коронавирус за последния седемдневен период, въпреки че средната 14-дневна заболемост в момента е по-висока и е 1478 на 100 хиляди население. Нарасна и броя на хоспитализираните.

Настанените за лечение в болници вече са 159.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Борис Джонсън

Борис Джонсън зове с писма британците да гласуват за Консервативната партия

Във Великобритания десетки хиляди писма, подписани от бившия премиер Борис Джонсън, ще бъдат изпратени през седмицата до избирателите с призив да гласуват за Консервативната партия, за да предотвратят идването на власт на лейбъристите и да избегнат заплахата, която представлява партията на Найджъл Фарадж „Реформирай Обедиенното кралство“, съобщи..

публикувано на 18.06.24 в 03:55

Европейските лидери не постигнаха консенсус за висшите постове в ЕС

Извънредната среща на европейските лидери, на която се очакваше да бъде постигнат консенсус за висшите постове в ЕС през следващите 5 години, завърши без резултат. "Вървим в правилната посока, но няма споразумение на този етап", каза председателят на Европейския съвет Шарл Мишел. В края на следващата седмица трябва да се проведе редовен..

публикувано на 18.06.24 в 03:15

Известен британски актьор пострада след падане от театрална сцена

Известният английски актьор сър Иън Маккелън беше откаран в болница, след като падна от сцената в централен лондонски театър. 85-годишната звезда от „Властелинът на пръстените“ е участвал в бойна сцена по време на продукция по първите две части на Шекспировата пиеса „Хенри Четвърти“. Свидетели разказаха за медиите, че той е загубил равновесие на ръба..

публикувано на 18.06.24 в 02:51

Мерки за облекчаване на трафика през активния летен туристически сезон

Мерки за облекчаване на трафика през активния летен туристически сезон обсъдиха служебните министри на туризма и на регионалното развитие Евтим Милошев и Виолета Коритарова. От Министерството на регионалното развитие се изразили готовност за реални действия за облекчаване на летния туристически сезон. Стартът на планирания двугодишен основен ремонт на..

публикувано на 17.06.24 в 23:04
Роберта Мецола

Председателката на ЕП Роберта Мецола е внесла кандидатурата си за втори мандат

Председателката на Европейския парламент Роберта Мецола заяви на влизане на срещата на европейските лидери, че е внесла кандидатурата си за втори мандат начело на парламента. Европейските лидери обсъждат разпределението на висшите постове в ЕС Запитана дали е възможно председателката на Еврокомисията да бъде гласувана още на учредителното му..

публикувано на 17.06.24 в 22:59

Започва ремонт и модернизация на училище "Неофит Рилски" в луковитското село Дерманци

В обединеното училище " Неофит Рилски" в луковитското село  Дерманци започна основен ремонт и модернизация на сградата и учебната база. Средствата в размер на почти 2,5 милиона лева са осигурени по  Националния план за възстановяване и устойчивост. Целта на инвестицията е  модернизация на образователната среда и осигуряване на условия за..

публикувано на 17.06.24 в 22:43

В област Монтана откриха жътвената кампания с ритуал по стар български обичай

В област Монтана откриха жътвената кампания - в ъв Вълчедръм това стана с ритуал по стар български обичай. Местни земеделци споделиха, че очакват малко по-слаби добиви пшеница от миналата година. Старт на жътвената кампания в Монтанско Между 500 и 600 килограма средно от декар пшеница и ечемик очакват земеделски производители тази..

публикувано на 17.06.24 в 22:13