Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Граничната полиция и ВМС вземат мерки за контрол на териториалните води

Снимка: архив

Граничната полиция предприема в координация с Военноморските ни сили всички необходими мерки за контрол на Черноморските териториални води на България, заяви началникът на Граничната полиция главен комисар Деян Моллов пред парламентарната комисия по туризъм.

Няма регистрирана опасност от плаващи морски мини, за каквито предупредиха в края на миналата седмица руските служби:

„По отношение на това имаме много строги процедури, уверявам ви за това нещо. За взривните устройства отговаря Министерството на отбраната. Те си имат техниката, ред за действие. Няма как да коментирам тези процедури, тъй като има класифицирана информация, която съдържа тези процедури. Касателството на "Гранична полиция", на МВР, степента на сигурност е най-високата, в пряко, непосредствено взаимодействие с другите институции на Република България по сигурността на Черноморския басейн. Потвърждавам“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Активите на частните пенсионни фондове вече са почти 24 млрд. лв.

Активите на частните пенсионни фондове вече са почти 24 милиарда лева, сочат данните на Комисията за финансов надзор за първото тримесечие на годината. В сравнение с края на 2023 година те бележат ръст от 4,5%. С близо половин процент се увеличава и броят на осигурените в четирите вида пенсионни фондове и в края на март 2024 г. те са над 5..

публикувано на 02.06.24 в 08:21
Кметът на район “Слатина” Георги Илиев и заместник-кметът на столицата Надежда Бачева.

Нов център за рехабилитация на хора с увреждания ще заработи в София

Нов център за рехабилитация на хора с увреждания ще заработи в столичния район "Слатина". Заместник-кметът по социални дейности и интеграция на хора с увреждания Надежда Бачева обясни, че капацитетът на центъра е 30 места: "Специфичното на този център е, че за първи път в него има и заместваща грижа, тоест хората ще могат да оставят..

публикувано на 02.06.24 в 08:16

Жълт код за дъжд в 13 области

Жълт код за интензивни валежи издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология в 13 области на страната. Предупреждението е в сила за областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Пловдив, Пазарджик, София-област, София-град, Перник, Кюстендил, Благоевград и Смолян. Днес ще бъде предимно слънчево, след обяд..

публикувано на 02.06.24 в 07:57
Урсула фон дер Лайен

Председателката на ЕК е на посещение в Пловдив

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен днес ще бъде на посещение в Пловдив. Визитата е  част от обиколките в страните членки на ЕС, които правят водещите кандидати за следващ председател на Европейската комисия. Срещата с гражданите ще бъде на Античния театър в Пловдив от 18 часа. В предишните дни Урсула фон дер Лайен посети Испания и..

публикувано на 02.06.24 в 07:52

Започва информационна кампания за ползата и вредите от хранителните добавки

От Сдружението за достъпна и качествена храна започват информационна кампания сред младите хора, с която да запознаят потребителите с хранителните добавки. Голяма част от тях са опасни, казаха от сдружението, а целта им е да се знае повече за хранителните добавки. Потребителите най-често не знаят произхода им, тъй като в дигиталното..

публикувано на 02.06.24 в 07:35

НС изслушва Главчев за българската позиция в ООН по резолюцията за Сребреница

Народното събрание ще проведе извънредно заседание днес, от 15 ч. На него е предвидено да бъде изслушан премиерът Димитър Главчев около българската позиция в ООН за геноцида в Сребреница. Изслушването на служебния министър-председател Димитър Главчев е във връзка с публично изнесена информация за изпратена грама до постоянния представител..

публикувано на 02.06.24 в 07:33

На връх Околчица ще се проведе традиционното всенародно поклонение към Ботев и загиналите за свободата на България

Днес с различни прояви в цялата страна ще отбележим Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. Точно в 12 часа сирените в цялата страна ще приканят всички да отдадат почит към паметта и делото на Христо Ботев и на героите в национално освободителните борби. В родния град на поета-революционер – Калофер,..

публикувано на 02.06.24 в 06:44