Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Петков: Има много пукнатини в държавата, но пукнатина по пукнатина ще ги оправяме

Кирил Петков в Царево
Снимка: Нина Рангелова, Радио Бургас

На великденска служба в Царево премиерът Кирил Петков заяви, че в този ден всеки трябва да направи нещо малко повече от себе си, защото само така ще успеем да оправим всички пукнатини в държавата. По-рано той се запозна с поражения по фасадата на църквата "Свето Успение Богородично", засегната от трус в Черно море преди 13 дни и обеща да помогне с лични средства. 

Премиерът Кирил Петков посрещна Великден в Царево, където заедно със съпругата си Линда присъства на празничното богослужение в храма. Той беше посрещнат от отец Стоян, който подари икона за семейството му. Преди службата свещеникът му показа пукнатини по източната и южната фасада на 200-годишния храм. 

Има много пукнатини в държавата, но пукнатина по пукнатина ще ги оправяме една след друга, посочи премиерът. 

"Като казваме давам, трябва да се казва давам от себе си, а не давам нечии чужди пари. Така че за тази пукнатина ще дам от моите лични средства и ще сложа една кутия в Министерски съвет за дарения. В този ден всеки един от нас трябва да направи нещо малко повече от себе си, защото само така ще успеем да оправим всички пукнатини в държавата", каза Петков.

Със свещ в ръка премиерът обиколи църквата заедно със стотиците местни жители. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Под камбанния звън на храм-паметника

Христос воскресе!

Главата на българската православна църква патриарх Неофит възвести Христовото Възкресение в патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски". В празничната пасхална нощ патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски" се изпълни с..

публикувано на 24.04.22 в 01:05
ВИЖТЕ ОЩЕ
Галин Цоков

Галин Цоков: В нито една област резултатите на седмокласниците на НВО нямат спад

54,6 точки от 100 възможни е средният резултат на седмокласниците на националното външно оценяване по български език и литература, а 42.9 точки - по математика. Изпитите се проведоха миналия месец. За сравнение - резултатите на..

публикувано на 02.07.24 в 11:18
Орлин Гигов в съда, 2 юли 2024 г.

Съдът потвърди: Постоянен арест за Орлин Гигов, убил приятелката си

Апелативният съд в София потвърди постоянния арест на Орлин Гигов, който в края на юни преби до смърт приятелката си Силвия Киркова. Въпреки твърденията на защитата на обвиняемия, че става дума за нещастен случай, съдът откри достатъчно..

публикувано на 02.07.24 в 11:08

Нарастват случаите на денга в Европа, тигровият комар – трайно установен у нас

В Европа има нарастване на случаите на денга, пренесени на континента от региони, в които този вирус редовно се появява, както и увеличаване на местните огнища с денга и западнонилска треска. Това сочат последните данни на Европейския център за..

публикувано на 02.07.24 в 10:59

Напрежение заради преминаването на ВиК - Дупница към "Кюстендилска вода"

Преминаването на фалиралото дружество ВиК-Дупница към регионалния оператор "Кюстендилска вода" от 1 юли породи напрежение заради незавършени процедури. Това съобщи за БНР председателят на Общинския съвет в Дупница Костадин Костадинов. Според него..

публикувано на 02.07.24 в 10:57

Двама задържани за кражба от локомотивно депо в Димитровград

Двама мъже са задържани за кражба от локомотивно депо в Димитровград, съобщават от полицията. Вчера по обяд е получен сигнал от служител в депото, че в рамките на месец от хале към ремонтна работилница е извършена кражба на около 1 тон чугунени..

публикувано на 02.07.24 в 10:40

Макс Баклаян: Все още не се наблюдава тенденция да се обменят левове в евро

Все още не виждаме огромна тенденция на хората да обменят левове в евро и да се подготвят за влизането ни в еврозоната . Това каза пред БНР финансистът Макс Баклаян. Очакванията са, че с влизането в еврозоната цените ще се покачат. Анализът на..

публикувано на 02.07.24 в 10:37

Големи пожари на три гръцки острова, евакуират туристи

На три гръцки острова пламнаха големи пожари. Евакуират туристи. Сложна е пожарната обстановка на остров Кос в Егейско море. Огънят достигна до къщи и хотели. Властите евакуираха над 10 хиляди туристи. Те са настанени в спортни зали, защото..

публикувано на 02.07.24 в 10:30