Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джейми Дорнан нарежда парчетата от пъзела в нов сериал

7
Джейми Дорнан влиза в ролята на британец, който се озовава в парещата австралийска пустош
Снимка: Ian Routledge/Two Brothers Pictures

Драматичният минисериал "Туристът" с участието на номинирания за "Златен глобус" Джейми Дорнан вече е наличен за гледане в стрийминг платформата HBO Max у нас с всичките си шест едночасови епизода.

Джейми Дорнан влиза в ролята на британец, който се озовава в парещата австралийска пустош, преследван от огромен камион-цистерна, опитващ се да го изтласка от пътя. Развива се епично преследване и по-късно мъжът се събужда в болницата. Успял е да оцелее, но осъзнава, че е изгубил паметта си и няма представа кой е. Проблясъци и внезапната поява на преследвачи започват да нареждат пъзела, а по всичко изглежда, че за да намери отговори на въпросите си, безименният човек ще трябва да се върне отново в безмилостната пустош.

Освен Джейми Дорнан, в ролите виждаме Даниел Макдоналд, Шалом Брун-Франклин, Деймън Хериман, Алекс Димитриадес, Олафур Дари Олафсон и Камил Елис.

"Туристът" е трилър-мистерия, изпълнена с шокиращи, изненадващи, забавни и брутални обрати. В основата му обаче лежи история за самооткриването под тиктакаща бомба със закъснител. Героят на Дорнан започва да разкрива мистерията зад това кой е бил той преди това и същевременно започва да се пита дали загубата на паметта не го прави съвсем различен човек. Ще разкрие ли мъжът тайната на самоличността си, преди да го настигнат онези, които се опитват да го убият?

"Туристът" е продукция на Two Brothers Pictures (компания All3Media) за BBC, в сътрудничество с Highview Productions, All3Media International, South Australian Film Corporation, HBO Max, Stan и ZDF. Сериалът е дело на номинираните за BAFTA и носители на "Еми" и "Златен глобус" продуценти и сценаристи Хари и Джак Уилямс ("Анджела Блек", "Изчезнал", "Лъжец"), които заедно с Кристофър Еърд ("Баптист", "Лъжец", "Клика") са изпълнителни продуценти, заедно с Two Brothers Pictures и Томи Бълфин ("Нормални хора", "Остри козирки") за BBC. Лиза Скот ("Изгоряла от слънцето Коледа", "Джанет Кинг") е продуцент, а Крис Суини ("Лъжец", "Назад към живота") е изпълнителен продуцент и режисьор.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Изложба живопис "Светът на операта в картини" откриват в Добрич

Изложбата живопис "Светът на операта в картини" ще бъде открита днес от 14.00 часа в Дом-паметник "Йордан Йовков". Поканата е от Регионалния исторически музей, Фондация за изкуство "Йордан Петков" и НЧ "Палитра". Куратор на изложбата е Нели Вълчева – директор на варненска Арт галерия.  Експозицията е създадена по проекта "Операта - музикалната..

публикувано на 18.05.24 в 11:38

И авиомузеят в Бургас се включва в Европейската нощ на музеите

Авиомузей - Бургас ще се включи в Европейската нощ на музеите с вход свободен. Разнообразие от прожекторни светлини ще създадат визуален ефект върху самолетите, сред които има представители на селскостопанската, гражданската и военната авиация, съобщиха от музея.  Сред десетте самолетни експоната са Ту-154 и Ан-12, които са единствените, останали в..

публикувано на 18.05.24 в 11:17

С двудневен празник в Кипър отбелязват Европейския ден на "Натура 2000"

С двудневен празник - днес и в следващата събота в Кипър се отбелязва Европейският ден на екомрежата "Натура 2000", за какъвто е определен 21 май. Инициативите са организирани от Министерството на околната среда, Фондацията за опазване на Кипър, Кипърския център за екологични изследвания и други неправителствени организации. Програмата за деня..

публикувано на 18.05.24 в 11:08

Кола се преобърна до АМ "Тракия", водачът загина

Тежка катастрофа на магистрала "Тракия". Кола излетя от аутобана и се обърна в полето.  Инцидентът е станал около 9:30 часа в събота сутринта на 74-ия км в платното в посока Бургас. Загинал е водачът на автомобила "Фолксваген" – млад мъж. Той е бил сам във возилото.  Мъжът вероятно е изгубил контрол над него, то е преминало през мантинелата,..

публикувано на 18.05.24 в 10:54

Експерт: Светът няма надеждна защита срещу опасностите от изкуствения интелект

В момента светът няма "надеждна" защита срещу опасностите от изкуствения интелект, предупреди в интервю за вестник "Таймс" един от авторите на специален доклад по темата. Панел от 75 експерти от 30 страни е стигнал до заключението, че разработващите системите на изкуствения интелект, "разбират малко за това как работят техните системи" и..

публикувано на 18.05.24 в 10:42

Държавата отпуска парични награди за 135 култури дейци

Държавата отпуска парични награди за 135 култури дейци и творци. Те бяха отпуснати по Закона за награждаване на лица за особени заслуги към българската държава и нация с решение на парламента от 1 март тази година.  135 български културни дейци са наградени пожизнено за изключителните им постижения и за цялостния им принос в областта на..

публикувано на 18.05.24 в 10:28
Илияна Йотова

Йотова открива четвъртия Български събор "Нишка от корен" в Мюнстер

В германския град Мюнстер вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие четвъртото издание на Българския народен събор "Нишка от корен". Съборът се организира от Българско културно сдружение "Малката България" и ще събере участници от цяла Германия, съседни държави и България. В рамките на посещението си в Мюнстер вицепрезидентът ще проведе срещи с..

публикувано на 18.05.24 в 10:08