Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конте: Ако сега дам трансферен списък, ще е много дълъг

Антонио Конте
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на Тотнъм - Антонио Конте, е поискал от ръководството на английския клуб по футбол повече финансови средства за селекцията, за да се превърне тимът в успешен модел подобно на Ливърпул и да започне редовно да се конкурира за трофеи.

Конте бе привлечен начело на „шпорите“ през миналия ноември, с надеждата Тотнъм да се класира в топ 4 и да вземе квота за участие в Шампионската лига догодина. Италианският специалист обаче все още не е потвърдил дали ще остане в клуба и през следващия сезон.

На днешната си пресконференция преди утрешното гостуване на Ливърпул във Висшата лига Антонио Конте изтъкна способността на колегата си Юрген Клоп да преобразява отборите си след като е получил подкрепата на ръководството и настоя, че парите са единствената гаранция за успех.

Тимът на Ливърпул е втори във временното класиране в английската Висша лига с 82 точки, на една зад лидера Манчестър Сити, а Тотнъм заема пето място с 61 точки, на две зад четвъртия Арсенал, който е с 63.

„Когато Юрген започна да работи с Ливърпул, те бяха топ отбор, но не по начина, по който е в момента – обединени и с треньор, който има важна роля, състав, който се запази, големи инвестиции и много похарчени пари на трансферния пазар“, коментира Антонио Конте.

„Те имаха възможността да напреднат и да достигнат до следващото ниво. По мое мнение, това е доста трудно. За да се намали разликата с подобен клуб, трябва да се похарчат доста пари, за да се купят важни играчи. Това трябва да е ясно, иначе тази разлика не може да бъде намалена и надеждите винаги ще са за чудо“, каза още италианският треньор.

„Повтарям, че ние ще завършим сезона със само 15 футболисти и в момента не мога да дам трансферен списък на ръководството, защото той ще бъде много, много, много дълъг. Разбирате ли? Моментът не е подходящ за подобно нещо“, добави Конте.

„Когато Ливърпул назначи Юрген преди 7 години, те искаха да изградят нещо важно и да върнат отбора в битката за Шампионската лига, за титлите и да продължат историята на клуба. За да се изгради нещо ценно, е нужно време и търпение“, продължи Антонио Конте по повод утрешния съперник на Тотнъм.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Любомир Асенов

Фотографът Любомир Асенов подпомага детския спорт в България с изложба

Фотографът Любомир Асенов показва 80 снимки, които са запечатали най-големите постижения в българския и международния спорт от последните години. Експозицията е подредена в галерия на открито на „Моста на влюбените“ до Националния дворец на културата и ще може да бъде разгледана до 21 май. Всички изложени пана ще могат да бъдат закупени, а..

публикувано на 13.05.24 в 16:10
Валентина Георгиева

Над 130 състезатели от рекордните 33 държави ще участват на СК по спортна гимнастика във Варна

Над 130 състезатели от рекордните 33 държави ще участват на световната купа по спортна гимнастика. Надпреварата е от веригата Чалънджър и ще се проведе от 23 до 26 май в Двореца на културата и спорта във Варна. Сред заявените участници е бронзовият медалист от олимпийските игри в Токио 2020, световен и европейски шампион на прескок Артур Давтян..

публикувано на 13.05.24 в 15:38
Минесота - Денвър

Защитаващият титлата си в НБА Денвър изравни серията с Минесота

Защитаващият титлата си в НБА отбор на Денвър Нъгетс изравни полуфиналната серия в Западната конференция, след като постигна втора победа като гост над Минесота. Никола Йокич вкара 16 от всичките си 35 точки в четвъртата част, а Аарън Гордън добави 27, след като имаше успешни 11 от 12 стрелби от игрови ситуации. Така след 115:107, Нъгетс чакат петата..

публикувано на 13.05.24 в 10:09
Пари Сен Жермен

Домакинско поражение помрачи шампионското парти на Пари Сен Жермен

Новият шампион на Франция по футбол Пари Сен Жермен помрачи леко тържествата по спечелването на титлата, след като в последното си домакинство през сезона падна с 1:3 от Тулуза. Това е едва втора загуба за отбора на Луис Енрике, които през седмица трябваше да преглътнат и отпадане от Борусия (Дортмунд) на полуфинал в Шампионската лига. Тимът от..

публикувано на 13.05.24 в 09:21
Байер (Леверкузен)

Леверкузен: 5:0 за 50-ия си мач без загуба

Байер (Леверкузен) разгроми с 5:0 като гост Бохум в последния мач от 33-ия кръг в Първа Бундеслига в Германия.  След само четвърт час игра домакините останаха в намален състав заради червен картон на Феликс Паслаак, който задържа откъсващия се пред вратата Нейтън Тела.  Патрик Шик даде аванс за шампионите в 41-ата минута, а в допълнителното време на..

публикувано на 13.05.24 в 06:51
Аталанта

Аталанта изпревари Рома в битката за място в ШЛ

Аталанта победи Рома с 2:1 в пряк мач за място в Шампионската лига. Срещата бе от 36-ия кръг на италианската Серия А. Над всички за домакините от Бергамо беше Шарл де Кателаре, който отбеляза и двата гола през първото полувреме. След почивката „вълците“ успяха да върнат само един от головете чрез капитана си Лоренцо Пелегрини от дузпа в 66-ата минута...

публикувано на 13.05.24 в 06:14
Арсенал

Арсенал изпрати битката за титлата в последния кръг

Арсенал спази кандидат-шампионския си график и ще продължи да се бори за титлата с Манчестър Сити в Англия и в последния кръг идната неделя.  Във възловия мач от 37-ия кръг „артилеристите“ спечелиха с икономичното 1:0 при гостуването си на намиращия се в ужасяваща форма срещу Манчестър Юнайтед. Единственият гол падна в 20-ата минута, когато Леандро..

публикувано на 13.05.24 в 06:06