Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев (Враца) и Царско село решават изпадащия в последния кръг

Ботев (Враца) и Царско село завършиха 0:0
Снимка: Спортал

Отборите на Ботев (Враца) и Царско село завършиха 0:0 в двубой от 31-ия кръг на Първа лига по футбол. Съперниците събраха по 25 точки, заемайки съответно 13-о и 14-о място в класирането, като продължават битката за участие в баража за оставане в елита, а спорът ще бъде разрешен в последния кръг. На 21 май Царско село приема Локомотив (София), а Ботев Враца гостува на Пирин в Благоевград. След резултата във Враца, Локомотив, който държи 12-ата позиция с 30 точки, си гарантира място в лигата за догодина.

И домакините от Ботев (Враца), и Царско село имаха възможности да отбележат попадение, но до гол в срещата така и не се стигна. В 18-ата минута Венцислав Христов пробва директен удар от далечно разстояние, но прати топката над гредата. Три минути по-късно Лукас Мартинс бе спрян чисто от Чавдар Ивайлов при нова атака за гостите. 

Юлиан Ненов преодоля Давиде Витурини в средата на първото полувреме и стреля към вратата на Царско село, но Хадим Ндиае се справи. Гостите можеха да поведат в добавеното време на първата част, когато Реди Каса намери Седрик Коломбо с центриране в наказателното поле, но той не успя да засече топката отблизо с глава.

Още в първата минута на второто полувреме Юлиан Ненов получи на границата на наказателното поле и стреля, но вратарят на Царско село отново спаси вратата си.

Реди Каса пропусна възможност за гостите в 74-ата минута, а в 80-ата Чавдар Ивайлов не успя да се разпише за Ботев Враца от пряк свободен удар след нова добра намеса на Ндиае.

Домакините имаха претенции за дузпа при падане на Чавдар Ивайлов в наказателното поле на Царско село в 85-ата минута след съприкосновения с Пиер Зебли, но реферът Георги Кабаков не отсъди такава и резултатът остана 0:0.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Крумовград победи Локомотив в Пловдив

Отборът на Крумовград постигна първа победа като гост от началото на сезона в Първа лига, след като се наложи с 2:0 при визитата си на Локомотив (Пловдив) в среща от 10-ия кръг на шампионата. И двете попадения в мача паднаха през първата част, като в рамките само на 9 минути се разписаха Серкан Юсеин и Матеус Енрике, които бяха точни съответно в 23-ата..

публикувано на 28.09.24 в 19:20

Осигуриха средства за още два мача на Спартак (Варна)

Собственикът на Спартак Варна Павлин Николов е осигурил финансирането за следващите два мача в  Първа лига, след което ще се оттегли от клуба. Това се казва в официално изявление на варненския клуб.  Иван Цветанов ще води Спартак в следващите два мача, съобщиха още от Спартак.  Официално изявление на ФК Спартак Варна: "Бихме искали да информираме..

публикувано на 28.09.24 в 18:24
Интер

Интер победи Удинезе в зрелищен мач

Шампионът на Италия Интер победи с 3:2 Удинезе като гост в мач от шестия кръг на Серия "А". С успеха "нерадзурите" се изравниха по точки на върха в класирането с отборите на Торино и Милан с по 11, но "биковете" са и с мач по-малко. Срещата на стадион "Фриули" започна с гол от съблекалнята, след като Давиде Фратези успя да даде аванс на гостите от..

публикувано на 28.09.24 в 18:09

Манчестър Сити с ново равенство

Шампионът на Англия Манчестър Сити направи втора поредна грешна стъпка във Висшата лига, след като стигна само до равенство 1:1 при гостуването си на Нюкасъл в първия мач от шестия кръг. "Гражданите" остават на първото място в таблицата с 14 точки, но още до края на деня могат да бъдат свалени от него от Арсенал и Ливърпул. След като преди седмица при..

публикувано на 28.09.24 в 16:55
Станислав Генчев

Станислав Генчев за войната на думи с Александър Томаш: Темата е приключила, мислим за Арда

Треньорът на Левски Станислав Генчев не пожела да продължи темата с размяната на реплики с наставника на ЦСКА Александър Томаш от последните дни.  Преди дни Генчев заяви в интервю, че не вярва отбор, който е стартирал с пет загуби в първенството, да се бори за шампионската титла, което обиди "армейците" и вчера Томаш отвърна, че ЦСКА е рекордьор по..

публикувано на 28.09.24 в 16:27
Олимпийските медалисти на Пловдив

Представиха книга за олимпийските шампиони на Пловдив

В Камерната зала на Драматичен театър Пловдив беше представена книгата "Мечтанието", която е посветена на олимпийските шампиони на Пловдив. Представянето на книгата беше част от фестивала "Сцена на кръстопът", който приключи вчера.  Автори са известният спортен журналист Диян Никифоров и неговият син Димитър Петков, който също е журналист.  В книгата..

публикувано на 28.09.24 в 15:56
Любомир Ганев

Любомир Ганев остава начело на българския волейбол

Любомир Ганев остава президент на Българската федерация по волейбол и през следващите 4 години. Това реши Общото събрание на БФВ, което се проведе днес в столичната зала “Витоша”. Любо Ганев спечели битката с мнозинство - 103 гласа, пред съперника си за поста Иван Сеферинов.      За първи вицепрезидент на БФВ бе избран Петър Кънев. Втори..

публикувано на 28.09.24 в 15:31