Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Надал отстрани Джокович в маратонски мач

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Носителят на рекордните 21 титли от Големия шлем Рафаел Надал се класира за полуфиналите на тазгодишното издание на любимия си "Ролан Гарос". Матадорът се справи със съпротивата на световния №1 Новак Джокович с 6:2, 4:6, 6:2, 7:6 (4) в продължила цели 4 часа и 12 минути тенис класика №59 между двамата в професионалния тур.

По този начин великият испанец взе реванш за миналогодишното си поражение от Ноле на полуфиналите в Париж, като освен това увеличи баланса си срещу него на Откритото първенство на Франция до 8-2.

Така Надал продължава похода си към 14-а титла от "Ролан Гарос" в своята витрина. В спор за място на финала Надал ще се изправи срещу Александър Зверев. През вчерашния ден третият в света германец елиминира испанската сензация Карлос Алкарас в четири сета след 6:4, 6:4, 4:6, 7:6 (7).


По публикацията работи: Христо Денев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ксения Момчилова

Ксения Момчилова с титлата от първенството на Словакия по гимнастически паркур

Ксения Момчилова спечели Откритото първенство на Словакия по гимнастически паркур. Състезателката на Делян Димитров отново показа качества и триумфира в надпреварата при жените, след като изпревари Бара Крачмарова (Чехия) и представителката на домакините Сандра Урбанова. В състезанието участваха представители от Австралия, Чехия, Словакия, Хърватия..

публикувано на 10.06.24 в 06:51
Франция - Канада

Франция не успя да вкара на Канада, Италия с минимална победа

Отборите на Франция и Канада не успяха да си вкарат гол и завършиха при нулево равенство в приятелски мач, игран в Бордо. За "петлите" това бе генерална репетиция преди началото на Европейското първенство. Контролата бе последна и за Канада преди старта на Копа Америка. Любопитното е, че само няколко дни по-рано "кленовите листа" паднаха тежко - с 0:4..

публикувано на 10.06.24 в 06:08
Александра Начева изпусна медала в шестия опит.

Александра Начева остана на крачка от медала

Александра Начева записа лично постижение и остана на крачка от това да донесе първи медал за България от европейското първенство по лека атлетика в Рим. 22-годишната Начева завърши четвърта във финала на троен скок при жените. Тя постигна 14,35 метра във втория си опит и до самия край бе на позиция за бронз, но той ѝ бе отмъкнат от..

публикувано на 09.06.24 в 23:52
Мирела Демирева

Мирела Демирева остана четвърта в Рим

Олимпийската вицешампионка и двукратна сребърна медалистка от европейски първенства Мирела Демирева завърши на четвърто място в скока на височина от континенталния шампионат по лека атлетика в Рим, а украинката Ярослава Магучих защити очаквано титлата си от Белград 2022. Демирева преодоля последователно четири височини, като на последната..

публикувано на 09.06.24 в 23:15
Макс Верстапен

Макс Верстапен триумфира в Гран При на Канада

Нидерландският пилот на Ред Бул Макс Верстапен записа шестата си победа за сезона във Формула 1, след като спечели състезанието за Голямата награда на Канада. Ландо Норис с Макларън, а Джордж Ръсъл с Мерцедес е трети. Той направи отличен старт на мократа настилка и запази първото си място от квалификацията, а зад него се нареди Верстапен...

публикувано на 09.06.24 в 23:12
Карлос Алкарас

Карлос Алкарас спечели „Ролан Гарос“

Испанецът Карлос Алкарас спечели за първи път в кариерата си титлата от Откритото първенство на Франция по тенис при мъжете. Във финала в Париж той победи германеца Александър Зверев с 6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2 след 4 часа и 20 минути игра. Така 21-годишният испанец запази перфектния си баланс във финали в турнири от Големия шлем - три победи..

публикувано на 09.06.24 в 20:42
Коко Гоф (вляво) и Катержина Синякова спечелиха титлата на двойки жени

Гоф и Синякова взеха титлата на двойки в Париж

Американката Коко Гоф и чехкинята Катержина Синякова спечелиха титлата при женските двойки на Откритото първенство на Франция по тенис. Във финала поставените под номер 5 в схемата Гоф и Синякова победиха италианките Сара Ерани и Джазмин Паолини със 7:6(5), 6:3 за час и 50 минути. За Гоф това е първа титла на двойки в турнирите от Големия..

публикувано на 09.06.24 в 16:48