Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Драгомир Стойнев: Който твърди, че в момента е по-добре да има избори, е политически идиот

Драгомир Стойнев
Снимка: БГНЕС

Започна заседанието на Националния съвет на БСП. Форумът се провежда дни, след като партия "Има такъв народ" обяви, че оттегля своите министри от правителството.

Основата тема, която ще бъде обсъдена, е предстоящото приемане на актуализацията на бюджета. Очаква се социалистите да решат и как ще продължат подкрепата си за управлението на страната.

БСП трябва да остане в управлението независимо от сложната ситуация. Това коментираха членове на Националния съвет преди началото на заседанието. Драгомир Стойнев посочи, че БСП обединява и стои в основите на коалицията:

"Държавата има нужда от правителство. Този, който ви говори, че в момента по-добре е да има избори, отколкото правителство, било то коалиционно, било то експертно, за мене е политически идиот".

Социалният министър Георги Гьоков е на мнение, че актуализацията на бюджета не може да бъде частичнa:

"Стъпка встрани от това, което е предложено, нарушава баланса на целия бюджет и много сложно би било някой да каже - това го правим, това не го правим, защото трябва да каже откъде идват парите за това, което правим, и къде отиват парите от това, което не го правим. Оттам идва сложността на бюджета".

Филип Попов коментира, че нови избори ще са фатални за стабилността в страната:

"Не е въпросът в постове и министерства, тук е въпрос на отговорност България да не бъде хвърлена за трети пореден път от ИТН в предсрочни избори, в хаос".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Служебният министър-председател Димитър Главчев

Правителството ще евакуира поетапно българите от Ливан

Правителството ще евакуира поетапно българите от Ливан, съобщава правителствената пресслужба след свиканата от премиера Димитър Главчев среща с представители на ресорни институции. Започва подготовката за евакуация по въздух на българските граждани, заявили желание да напуснат близкоизточната страна. Паралелно се разглеждат възможностите и за други..

публикувано на 29.09.24 в 15:11

Засилен интерес към безплатните кардиологични прегледи в Бургас

При засилен интерес премина инициативата на сдружение "Младите лекари“ за безплатни кардиологични прегледи в Бургас. Инициативата е по повод Световния ден на сърцето и се проведе на открито до Експозиционен център "Флора“. Под мотото "С любов за моето сърце" лекари кардиолози, пулмолози и ендокринолози даваха консултации на възрастни и на млади..

публикувано на 29.09.24 в 14:42
Кузман Илиев

Кузман Илиев: Новите технологии да се вкарват разумно, а не на основата на идеология

Новите технологии да се вкарват разумно,  а не на основата на идеология. За това призова в ефира на БНР Кузман Илиев, икономически експерт и председател на неправителствената организация "България може".  "Има икономически изгоден начин да бъдат внедрени.  Разумно е да се мисли стратегически и нещата да се случват поетапно – да се извеждат от..

публикувано на 29.09.24 в 14:15
Асен Александров

Едва половината от обявените места за директори на училища са заети

От обявените 476 места за директори на училища едва около половината се заеха в началото на учебната година . Това съобщи пред БНР директорът на столичното 51-во СУ "Елисавета Багряна" Асен Александров, председател на Сдружението на директорите в средното образование . Според него държавата трябва да организира курсове за кандидатите за директори..

публикувано на 29.09.24 в 13:29
Разрушени сгради в квартал Харет Хрейк в южните предградия на Бейрут, след израелски военни удари, Ливан, 29 септември 2024 г.

От Израел съобщиха, че при въздушен удар са убили Набил Каук от ръководството на "Хизбула"

Израелската армия съобщи, че в събота е убила още един високопоставен представител на ливанската шиитска групировка "Хизбула" при въздушен удар, предаде Асошиейтед прес. Става въпрос за Набил Каук - заместник-ръководител на Централния съвет на "Хизбула" .  За момента няма коментар от страна на шиитската групировка във връзка с това съобщение на..

публикувано на 29.09.24 в 13:22
Снимката е илюстративна, архив.

Пожар изпепели вила и пчелни кошери в монтанско село

Пожар изпепели вила и пчелни кошери в землището на село Драганица, община Вършец. Няма пострадали хора, уточняват от пресслужбата на полицията в Монтана. Сигналът е подаден вчера малко след 14 часа. На място са изпратени екипи от пожарните служби във Вършец и Берковица, и сектор СОД Монтана. Огънят е пламнал в сухи треви и храсти. Унищожени..

публикувано на 29.09.24 в 13:07

МВнР: Пътуванията до Държавата Израел и пребиваването там - единствено при неотложност

Пътуванията до Държавата Израел и пребиваването в страната следва да бъдат предприемани единствено при случаи на неотложност. Това съветва Министерството на външните работи (МВнР) на своята интернет страница. Всички граждани, пристигащи и напускащи Държавата Израел чрез летище "Бен Гурион", следва да се информират предварително чрез своята авиокомпания..

публикувано на 29.09.24 в 13:07