Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Рашков: Темата за руските дипломати е обсъждана в МС

Бойко Рашков
Снимка: БГНЕС

Вътрешният министър в оставка  Бойко Рашков съобщи, че решението за изгонването на 70 руски дипломати не е взето еднолично. Темата с числеността на дипломатите в руското посолство е обсъждана и на заседания на Министерския съвет.

 "Обсъждано е това в Министерския съвет, разбира се - дали е необходимо такова голямо присъствие на представители на Русия в мисиите тук с дипломатически ранг. И то този въпрос е обсъждан успоредно с решаването на всичките тези въпроси в другите европейски страни. Можем да предположим, че те имат засилен дипломатически интерес към една малка държава като България. Аз свързвам това огромно присъствие с нещо друго, за което беше намекнато от премиера", каза министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Подписка против изграждането на хранилище за ядрени отпадъци в монтанското село Сумер

Подписка против изграждането на хранилище за ядрени отпадъци стартира в Монтана. Според информацията вариант за съхранението на високоактивни ядрени отпадъци от АЕЦ „Козлодуй“ е село Сумер. Жителите на Сумер са притеснени, че в района на селото може да се съхраняват отпадъци от работата на ядрената централа в Козлодуй. Според бившия..

публикувано на 01.07.24 в 15:48

Защо аптеки се готвят да спрат работа със Здравната каса?

Фармацевти се готвят да спрат изпълнението на рецепти по Здравна каса , заради планираната промяна в начина, по който им се заплаща за това. На 4-ти юли, четвъртък,  изтича общественото обсъждане на промените, предложени от здравното министерство. Те имат за цел да оптимизират разходите на Здравната каса и да улеснят пациентите с предписването..

публикувано на 01.07.24 в 15:44
Негово Светейшество - новият предстоятел на Българската православна църква - Българска патриаршия, оглави първата си Света литургия като първойерарх и предстоятел на БПЦ-БП, и произнесе патриаршеско слово към клира и миряните - 1 юли 2024 г.

Патриарх Даниил оглави първата си Света литургия като предстоятел на БПЦ

Новоизбраният Български патриарх Даниил оглави първата си Света литургия като предстоятел на Българската православна църква в храм-паметника "Свети Александър Невски" и обяви, че ще работи за единство на църквата и на народа.  Видинският митрополит Даниил е новият патриарх Патриарх Даниил: Призванието на църквата е да събира тези, които..

публикувано на 01.07.24 в 15:24
Румяна Угърчинска

Румяна Угърчинска: Френските избиратели бламираха политиката на Макрон

"Французите вярват в избирателната си система, вярват в изборите и знаят, че изборът зависи наистина от тях . И когато знаят, че съдбата на държавата се решава, се мобилизират много силно, активността се покачи с около 20% от предишните парламентарни избори. Мобилизацията беше историческа ".  Това каза пред БНР журналистката Румяна Угърчинска,..

публикувано на 01.07.24 в 15:02
Капитан Васил Данов от Съюз на офицерите от запаса

Васил Данов: Позицията на България за срещата във Вашингтон е известна, добре е, че Радев се отказа

" Сигналът е ясен, че всеки остава на своите позиции, мнозинството, досегашното, в НС и МС остават на позициите, които вече официално са приети от българската държава в лицето на правителството и главно на парламента. Президентът остава на своята позиция, като противник на помощите с оръжие на Украйна с опасенията си за разгръщане на..

публикувано на 01.07.24 в 15:02

КЕВР утвърди цена на газа за юли - с 2,43% по-ниска

Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди цена на природния газ за м. юли в размер на 58,10 лв./MWh, без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС. На тази цена "Булгаргаз" ЕАД ще продава природен газ на крайните снабдители и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия. Регулаторът утвърди цената след..

публикувано на 01.07.24 в 14:52

МОН публикува резултатите от външното оценяване след 7. клас

Министерството на образованието и науката (МОН) публикува резултатите от националното външно оценяване в края на 7. клас. Проверката става в системата на МОН  https://infopriem.mon.bg  с входящ номер и идентификационен код. Над 59 000 седмокласници на НВО по български език и литература На национално външно оценяване по български език и..

публикувано на 01.07.24 в 14:14