Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Бакалова играе куче в "Пазители на галактиката 3"

Мария Бакалова
Снимка: БГНЕС

Актрисата Мария Бакалова ще озвучава куче-космонавт в третия филм от поредицата на "Марвел" - "Пазители на галактиката".

Във филма Космо е куче, което има телепатични способности и е изпратено в орбита като част от съветска космическа програма през 60-те години.

Преди време беше съобщено, че българката, която беше номинирана за "Оскар" за играта с във филма "Борат 2" се присъединява към досегашните актьори в хитовата поредица, в снимките на новата част. Сега подробностите бяха обявени на ежегодния фестивал Comic Con в Сан Диего, Калифорния.

Бакалова ще си партнира в новия филм със звезди като Зоуи Салдана, Вин Дизел, Крис Прат, Дейв Батиста и Брадли Купър.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ГДБОП арестува служители на телекомуникационна компания за фалшиви договори и присвояване

Трима мъже представители на телекомуникационна компания са арестувани при операция на ГДБОП в София и Ихтиман. Те са изготвяли фалшиви договори и са присвоили голям брой мобилни устройства. Трима служители на телекомуникационна компания са арестувани при операция на Главна Дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) в София и..

публикувано на 20.05.24 в 19:27
Държавен фонд

Фонд "Земеделие” преведе над 186 млн лв. на земеделските производители

Държавен фонд „Земеделие” преведе над 186 млн  лв. на земеделските производители – съобщават от Фонда. Сумата е доплащане по интервенцията „Основно подпомагане на доходите за устойчивост“ от тазгодишната кампания . С това общата сума на получената по тази интервенция субсидия е почти 737 млн лв.  Доплащането е получено днес  от 47 780..

публикувано на 20.05.24 в 19:05

200 години от издаването на Рибния буквар - изложба на открито пред Народния театър "Иван Вазов"

Изложба, посветена на 200 години от издаването на Рибния буквар, беше открита в градската градина пред Народния театър. Експозицията е подготвена от Централната библиотека на Българската академия на науките и е двуезична - плакатите са на български и на английски език.  На 14 табла са представени предисловието и отделните раздели на Рибния..

публикувано на 20.05.24 в 19:02

МОН публикува верните отговори от втората задължителна матура

Министерството на образованието и науката публикува верните отговори от втората задължителна матура по профилиращ предмет и по теория на професията, която се проведе днес и на която се явиха близо 46 хиляди зрелостници. Верните отговори са на сайта на МОН в раздел "Общо образование" . Вариант номер 1 и тема номер 10 на матурите днес..

публикувано на 20.05.24 в 18:45
Емил Кошлуков, Кирил Вълчев и Милен Митев.

БНР, БНТ и БТА със съвместна инициатива "14 века България в Европа"

Трите обществени медии обявиха съвместна инициатива, наречена "14 века България в Европа" - БНТ, БНР и БТА ще създадат Инициативен комитет по повод предстоящата през 2031-ва 1350-годишнина от основаването на Първата българска държава. Инициативата е възможност да се говори за приноса на България в Европа. Според споразумението, което се..

публикувано на 20.05.24 в 18:17

Кметът на Ловеч с предложение за терена на бившата казарма в центъра на града

Кметът на Ловеч Страцимир Петков внесе ново  предложение в местния Общински съвет  бившата казарма в централната част на града да бъде обявена от публична в частна общинска собственост, както и за връщането на имота на държавата,  за да може на по-късен етап да  бъде реализиран проектът за превръщането на имота в парк. Имотът е с площ над 65 декара..

публикувано на 20.05.24 в 17:37
Д-р Благомир Здравков

Д-р Благомир Здравков: Детското здравеопазване е грижа на държавата, не сме срещу частните инвестиции

Детското здравеопазване трябва да е първостепенен ангажимент на държавата.  Това каза пред БНР д-р Благомир Здравков  - член на Обществения съвет за създаване на Национална детска болница,  директор на СБАЛ "Проф. Иван Митев". Той беше категоричен, че позицията на Обществения съвет и на хората, които работят за изграждане на Национална..

публикувано на 20.05.24 в 17:22