Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отменени и закъснели полети заради стачка на испанския кабинен екипаж на Ryanair

Летище Афолфо Суарес в Мадрид, 25 юли 2022 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Стачката на испанския кабинен екипаж на Ryanair днес доведе до отменянето на четири полета и закъснение на други 33, съобщиха от профсъюзните организации на авиокомпанията. Те обмислят продължаване на стачните действия и в началото на август, когато ще има най-много пътници.

Четирите анулирани полета са съответно два между летищата Барселона-Ел Прат и Лондон и още два между Мадрид и Палма де Майорка. Закъснелите полети са 10 заминаващи и 23 пристигащи, като повечето от тях на летище Барселона-Ел Прат (12), следвано от Малага с пет полета, Аликанте с четири, Мадрид с три, Севиля, Валенсия, Сантяго де Компостела и Палма де Майорка с по две закъснения, и едно в Ибиса.

Единствено на летище Жирона няма промяна.

Служителите на испанския кабинен екипаж на Ryanair настояват авиокомпанията да възобнови договарянето на колективен трудов договор, "който включва достойни условия на труд съгласно испанското законодателство". До този момент исканията им не са удовлетворени, поради което профсъюзите настояват за продължаване на стачните действия до четвъртък. Това е третата им стачка през този месец след предишните от 12 до 15 и от 18 до 21 юли. Обмисля се и вариант стачните действия да продължат в началото на следващия месец август, когато се очаква летищата да са най-претоварени заради годишните отпуски.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Шолц в град Клайнблитерсдорф

Шолц посети наводнените райони в провинция Саарланд

Германският канцлер Олаф Шолц посети днес наводнените райони в провинцията Саарланд на границата с Франция. Проливни дъждове причиниха рекордни наводнения там в последните два дни. Дъждове и мощни бури в Южна Германия Шолц посети град Клайнблитерсдорф заедно с министър-председателя на Саарланд Анке Релингер, за да се запознае със..

публикувано на 18.05.24 в 17:06

Детско карнавално шествие премина по улиците на Габрово

Детско карнавално шествие премина по улиците на Габрово. Празникът в града на хумора продължава през целия ден със забавления за всички възрасти. Довечера в 6 часа потегля пъстрото дефиле, което ще покаже на какво и на кого се смеят габровци.  Преди голямото карнавално шествие - най-дългоочакваното събитие в града на смеха, по улиците на..

публикувано на 18.05.24 в 16:44

Нов храм отвори врати в с. Крапчене

За първи път хората от село Крапчене чуха камбанен звън. За тях това е голям празник. Новоизграденият Божи дом е посветен на "Св. Великомъченик Димитър". Освещаването на храма бе извършено от Видинския митрополит Даниил: "Благодарим на Бога за това велико събитие и за този голям празник, защото тези хора, които са се обърнали и от сърце са..

публикувано на 18.05.24 в 16:24

Ученици от Монтана и турския град Адъяман с летни еко-лагери по съвместен проект

Кметът на турския град Адъяман Абдуррахман Тутдере посети Монтана. Съвместно с 4 ОУ "Иван Вазов" те изпълняват общ европейски проект, свързан с изменението на клима по програмата за трансгранично сътрудничество Българи – Турция "Интерег 6". Финансирането е 110 000 евро.  Направен е анализ и оценка на законодателството за опазване на околната..

публикувано на 18.05.24 в 15:59

Хилари Клинтън: България изпреварва много страни по представителство на жените в НС и бизнеса

България изпреварва много от държавите по света по представителство на жените в парламента, както и на високи позиции в корпоративния сектор. Това заяви в София бившият държавен секретар на Съединените щати Хилари Клинтън. Тя дойде в столицата за специална среща на Глобалната инициатива на Клинтън. Форумът събира световни лидери от публичния и..

публикувано на 18.05.24 в 15:26
Хора проверяват автомобилите си, паркирани близо до мястото на обстрел в жилищен район в Харков, Украйна, 14 май 2024 г.

Близо 10 000 души са евакуирани от домовете им в Харковска област след руските атаки

Руските власти съобщиха за един загинал при украинско нападение с дрон в Курска област. В интервю за Франс прес украинският президент Володимир Зеленски заяви, че страната му разполага само с една четвърт от необходимите системи за противовъздушна отбрана и се нуждае също от над 120 изтребителя Ф-16. Володимир Зеленски пред АФП: Киев би..

публикувано на 18.05.24 в 14:57

Жълт код за гръмотевични бури в Англия и Уелс

Предупреждения за гръмотевични бури в Англия и Уелс  са издадени за днес от британската метеорологичната служба.  Обявеният жълт код е валиден до 20.00 часа по Гирнуич или 22.00 часа българско време за съботния ден.  На места се очакват внезапни наводнения и сериозни затруднения за всички видове транспорт.  Някои части на Англия и Уелс дори..

публикувано на 18.05.24 в 14:29