Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реал и Барселона завършиха контролите в САЩ с победи

Реал (Мадрид) победи Ювентус с 2:0
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Реал (Мадрид) победи Ювентус с 2:0 в приятелски мач по футбол, игран на легендарния стадион „Роуз Боул“ в Лос Анджелис. Попаденията за испанския шампион бяха дело на Карим Бензема и Марко Асенсио.

Бензама вкара гол още в осмата секунда на мача, но Федерико Валверде е бил в положение на засада и попадението не бе признато. Френският национал все пак откри резултата в 19-ата минута от дузпа, отсъдена за нарушение на Данило срещу Винисиус.

Асенсио направи 2:0 в 69-ата минута след подаване на Хесус Вайехо.

Италианският отбор не отправи нито един точен удар във вратата на съперника за целия мач, което показа отново липсата на достатъчно нападатели след напускането на Алваро Мората и Пауло Дибала.

Това бе последната контрола на Реал, който на 10 август ще се изправи срещу Айнтрахт (Франкфурт) за Суперкупата на Европа. Ювентус ще играе приятелски мач и с Атлетико Мадрид на 7 август.

Отборът на Барселона завърши американското си турне с победа над Ню Йорк Ред Булс с 2:0. Головете на стадион "Ред Бул Арена" в Ню Джърси вкараха Усман Дембеле и Мемфис Депай. Дембеле откри резултата с диагонален удар в 41-вата минута след асистенция на Рафиня. Роберт Левандовски имаше три възможности да се разпише, но не успя да вкара. Той бе заменен от Мемфис Депай в 73-ата минута и националът на Нидерландия отбеляза втория гол в края на мача след грешка на защитата на американския отбор, останал с човек по-малко на терена след червен картон на Даниел Еделман. 

Барселона ще изиграе още един приятелски мач срещу мексиканския Пумас на 7 август - седмица преди старта на Ла Лига. В този мексикански отбор премина доскорошният футболист на Барса Дани Алвеш.


По публикацията работи: Антони Йорданов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Александър Дюлгеров

Треньор от школата на Реал: Меси можеше да е в Мадрид (ВИДЕО)

Лионел Меси - голмайстор номер 1 в историята на Барселона и носител на 7 “Златни топки” е бил в радара на Реал (Мадрид). Това разкри Александър Дюлгеров, който вече 22 години работи в Реал. Дюлгеров гостува в Campio Podcast на Христо Денев и разкри много интересни подробности за случващото се в академията на “Кралския клуб”. “Вече 22 години работя..

публикувано на 12.06.24 в 12:37

Португалия приключи подготовката с победа над Ирландия

Португалия приключи подготовката си за започващото след дни европейско първенство по футбол в Германия. Тимът на Роберто Мартинес надигра с 3:0 у дома Република Ирландия. Неостаряващият Кристиано Роналдо заби два гола и увеличи сметката си за националния отбор на 130. Жоао Феликс даде аванс на иберийците в 18-та минута с отсечен удар по диагонала...

публикувано на 12.06.24 в 07:31
бягане на 10000 метра

Ясна Петрова 28-а на 10 000 метра на европейското

Ясна Петрова финишира на 28-мо място в бягането на 10000 метра на Световното първенство по лека атлетика, което се провежда в Рим. Българката пресече финалната линия за 34:56.89 минути. Надя Батоклети стана шампионка в тази дисциплина. Италианката завърши за 30:51.32 минути и постигна нов национален рекорд. Батоклети спечели златен медал и..

публикувано на 11.06.24 в 23:35
Тихомир Иванов

Тихомир Иванов раздели шестото място в скока на височина в Рим

Тихомир Иванов завърши на шестото място във финала в скока на височина на Европейското първенство по лека атлетика в Рим. Иванов приключи надпреварата с резултат от 222 см, като раздели шестата позиция с представителите на домакините Стефано Сотиле и Мануел Ландо, както и с поляка Норберт Кобиелски, които завършиха същия резултат...

публикувано на 11.06.24 в 23:22
Александър Димитров

Младежите приключиха 0:0 при гостуването си в Баку

Младежкият национален отбор на България по футбол до 21 години (във формация U20) завърши наравно 0:0 при гостуването си на Азербайджан (U21) в контролен мач. В Баку в рамките на срещата селекционерът Александър Димитров даде игрови минути на всички налични футболисти.  Първата по-сериозна опасност в мача дойде пред българската врата в..

публикувано на 11.06.24 в 22:05
Хосе Луис Ачиари

Берое започна подготовка с двама нови и петима юноши

С група от 21 футболисти Берое започна подготовка за новия сезон. Точно в 19:00 часа старши треньорът на заралии Хосе Луис Ачиари изведе играчите за първо занимание за новата кампания, което се състоя на спортна база "Берое".  Подготовка с отбора започнаха двама нови футболисти - Хуан Карлос Пинеда, който играе по фланговете, и Алберто..

публикувано на 11.06.24 в 20:44
Валентин Илиев

Валентин Илиев: Ще разчитаме на младите за достойно представяне в Европа

Старши треньорът на футболния ЦСКА 1948 Валентин Илиев говори пред медиите на старта на подготовката на "червените", които ще участват в Лигата на конференциите. Специалистът очаква столичани да бъдат в пълен състав до няколко дни и за пореден път заяви, че отборът ще разчита предимно на млади футболисти.  Основната цел пред отбора е..

публикувано на 11.06.24 в 20:39