Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росен Христов и Иван Иванов обсъдиха цената на природния газ

2
Росен Христов и Иван Иванов
Снимка: Министерство на енергетиката

Министърът на енергетиката Росен Христов отговори своевременно на призива на председателя на КЕВР Иван Иванов за среща. Акцент в разговора, който се проведе в министерството, бе доставката и цената на природния газ. Това съобщиха от пресцентъра на министерствонто.

“Опитваме се да намерим най-доброто решение, като за целта вече започнахме със симулации и изчисления на различни възможности. Целта е стабилизиране на доставките, което ще осигури предвидимост и сигурност за потребителите”, обясни министър Христов. От своя страна председателят на КЕВР Иван Иванов благодари за бързата реакция на министъра. “Особено важно е каква ще е цената на газа през септември”, подчерта той, като не скри, че нормативната уредба не отговаря на динамичната ситуация, в която се налага да работят.

И двете страни се обединиха около разбирането, че е изключително важно да има прозрачност и доколкото е възможно предвидимост в работата на институциите.

В срещата участваха още: Любомира Ганчева, началник на политическия кабинет на министъра, както и комисарите от КЕВР Александър Йорданов, Благой Голубарев и Димитър Кочков


По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Валери Айе

Валери Айе: Идните дни "Обнови Европа" приема в редиците си "Продължаваме промяната"

В следващите дни ще бъде взето решение "Продължаваме промяната" официално да стане част от групата "Обнови Европа" в Европейския парламент - това каза за БНР нейната председателка Валери Айе: "Ние водим разговори с тях, аз лично смятам, че те вече са част от семейството на "Обнови Европа" и съм много горда от това. Всичко това трябва да..

публикувано на 10.06.24 в 17:55

МФ емитира дългови книжа за още 200 млн. лева

200 милиона лева нов дълг бяха набрани чрез поредния аукцион, съобщиха от Министерството на финансите. Преотворена бе емисия за 6-годишни книжа, като заедно с набрания от нея ресурс общо от началото на годината е поет нов дълг от 900 милиона лева. Всичките са от държавни ценни книжа.  Според бюджета за годината общо новите задължения на хазната..

публикувано на 10.06.24 в 17:50

Киев съобщи за успешни удари срещу руски системи С-300 и С-400 в Крим

Украинските въоръжени сили са поразили три руски системи земя-въздух в окупирания от Русия полуостров Крим, заявиха от Киев. 90 държави и организации са заявили участие в мирната конференция за Украйна в края на седмицата. Успешни удари са били нанесени срещу модерните системи С-400 в Джанкой и тези от по-старо поколение С-300 близо до..

публикувано на 10.06.24 в 17:37
РИК - Силистра

ДПС първи в област Силистра на вота и за НС, и за ЕП

При 100% обработени протоколи ДПС печели изборите в Силистренска област за Народно събрание и Европейски парламент с по 36,7% - с около 1000 гласа повече от изборите през април 2023 година. При 66% обработени протоколи в област Силистра води ДПС Разликата между ДПС и останалите политически формации е от 10 до 30 на сто.  С втори резултат са ГЕРБ..

публикувано на 10.06.24 в 17:37

Вотът за НС в област В. Търново: ГЕРБ-СДС - 26,85%, "Възраждане" - 16,83%, ДПС - 11,21%

Окончателните резултати от изборите за народни представители в област Велико Търново определиха четвърто място за коалицията "Продължаваме промяната – Демократична България" с 10,45%, която на вота миналата година беше втора политическа сила. Победители са ГЕРБ-СДС с подкрепата на 26,85% от гласовете.  На изборите във Великотърновска..

публикувано на 10.06.24 в 17:20

МО с комуникационна кампания за 20 г. членство в НАТО

Министерството на отбраната стартира комуникационна кампания за 20 години членство в НАТО. Обявената като комуникационна кампания трябва да припомни, че "България вече е утвърден и надежден съюзник в Алианса". В кампанията има клипове, които ще разказват за бойната група на НАТО у нас, за българските пилоти на Ф-16 и други теми...

публикувано на 10.06.24 в 17:19

Неофициално: Евродепутати от ПП-ДБ - Никола Минчев, Радан Кънев и Христо Петров-Хазарта

ПП-ДБ ще бъде представена в ЕП от Никола Минчев, Радан Кънев и Христо Петров - Ицо Хазарта. Това потвърдиха за БНР от щаба на коалицията.  Минчев беше водач на листата, но Кънев и Петров са разместили подредбата с преференции от съответно пето и шесто място.  "Да, България" няма да излъчи евродепутат. Вторият в листата - Стефан Тафров, и последната -..

публикувано на 10.06.24 в 17:07