Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отменят бедственото положение заради пожарите в общините Харманли, Любимец и Свиленград

Снимка: Ани Петрова

Потушени са два от големите пожари в Хасковско – Изворово-Йерусалимово и Бисер-Белица. Дежурни автомобили следят да няма разпалване на огнищата.

"До 12:00 ще отменя и бедственото положение за тези три общини – Харманли, Любимец, Свиленград", каза за БНР областният управител на Хасково Минко Ангелов.

Загасен е и пожарът край Пътниково. Остава да бушува огънят край Брягово, заради който беше обявено бедствено положение в община Хасково:

"Той се е разпрострял на голяма територия - някъде около 1500 декара. Цяла нощ се е работило - 11 пожарни, 40 човека личен състав. Вчера пуснах искане от министъра на отбраната, за да включим днес и военно формирование плюс високопроходима техника за направа на просеки. Очакваме ги всеки момент".

Опасност за населените места няма. Пожарът се развива между Хасковка река и пътя Хасково-Харманли. Засега пътят няма да бъде затварян. 

Ангелов се надява огънят да бъде потушен "до края на деня"


По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Хизбула" атакува с дронове и ракети Северен Израел

Подкрепяната от Иран ливанска групировка "Хизбула" обяви, че е обстрелвала днес с ракети и с дронове шест израелски военни обекта едновременно - най-мощното нападение от октомври миналата година, когато избухна войната в ивицата Газа между Израел и палестинската групировка "Хамас". С "ескадрони от дронове камикадзе", се казва в съобщението на "Хизбула",..

публикувано на 13.06.24 в 18:50
В Атина, 13 юни 2024 г. Температурите остават много високи в цяла Гърция на 13 юни, на много места надвишаващи 40°  по Целзий.

Горещата вълна в Гърция продължава, на о-в Крит температурата надвиши 44°C

Горещата вълна в Гърция Продължава и днес . На остров Крит температурата премина 44 градуса. Гореща вълна в Гърция Африкански прах с много високи температури покри днес Гърция. На Крит, Спарти, Тива високите температури създадоха задушлива атмосфера с влошено качество на въздуха. Властите взеха изключително строги мерки по опазване здравето на..

публикувано на 13.06.24 в 18:43

Москва достави учебни ядрени снаряди за руско-беларуското учение

В рамките на съвместно учение военни от Русия и Беларус доставиха учебни ядрени снаряди в пунктовете за съхранение на ракетна бригада и на летище на щурмовата авиация. Това съобщиха от министерството на отбраната в Москва. Във вторник беше дадено началото на втория етап от руско-беларуското учение, по време на което военните отработват готовността за..

публикувано на 13.06.24 в 18:39

Седмина задържани за незаконна преработка и производство на оръжия и боеприпаси

Прокуратурата в Ловеч и подразделението ѝ  в Тетевен разследват незаконна  преработка, производство и държане на оръжия, боеприпаси и взривни вещества.  Задържани са седем души. След проведена от ГДБОП-МВР специализирана полицейска операция на територията на областите Ловеч, Плевен и Враца, на 12 юни 2024 г.  от специализираните отдели на Главната..

публикувано на 13.06.24 в 18:27
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг (вдясно) и министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин

Аржентина се присъедини към групата за подкрепа на Украйна "Рамщайн"

Започна заседанието на Съвета НАТО-Украйна във формат министри на отбраната, в което участва и ЕС. Освен допълнителни и дългосрочни доставки на оръжие за Украйна, особено ПВО, те ще разискват и отговора на зачестилите случаи на саботажи, дезинформация и кибератаки срещу страните от Пакта.  Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви,..

публикувано на 13.06.24 в 18:27
Село Къпиново

Кметът на Велико Търново призова да се даряват стари цигли и керемиди

Започна оценката на щетите от снощната буря с едра градушка в област Велико Търново. В Лясковец е обявено бедствено положение, а във Велико Търново е задействан общинският кризисен план за кризи, за да могат двете най-засегнати общини да получат държавна помощ за справяне с бедствието. Нанесени са огромни поражения по имоти, земеделска..

публикувано на 13.06.24 в 18:26

МВР издирва 81-годишен мъж от Габрово

МВР издирва 81-годишен мъж от Габрово на име Херувим Иванов Гъньов. Той е в неизвестност от 7 юни, когато е напуснал дома си. Висок е около 170 см със слабо телосложение, кафяви очи, средно дълга бяла коса. Носи очила с черна рамка. Облечен е с тъмносиво, почти черно яке и черен панталон. Ползва метален разтегателен бастун. Мъжът се издирва по молба..

публикувано на 13.06.24 в 18:19