Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Свлачище ограничава движението през Троянския проход

Снимката е илюстративна
Снимка: БГНЕС, архив

Заради свлачище временно е ограничено движението по пътя Троян - Кърнаре през прохода "Троянски", съобщи АПИ.

Движението на леки автомобили се пренасочва по обходен маршрут през прохода "Шипка", а тежкотоварните автомобили - през Прохода на Републиката.

Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, призовават от пътната агенция.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пеевски: Хората заслужават ново начало

"На този етап не виждам възможност. След резултатите, тогава вече мога да ви кажа". Това заяви съпредседателят на ДПС Делян Пеевски. "Хората заслужават ново начало. Време е да направим стабилно правителство, не да има толкова много избори. Това пречи на нормалното функциониране на държавата. Преди това цикълът от предсрочни избори преди две години..

публикувано на 09.06.24 в 20:03
Графика с данни от екзитпол, разпространен от основните гръцки телевизионни канали веднага след затварянето на избирателните секции в страната в 19 ч.

Първи данни от екзитпол на евровота в Гърция: Победа на управляващите от "Нова демокрация"

Победа на управляващите консерватори от гръцката "Нова демокрация", сочат първите данни от екзитпол на след края на евровота в южната ни съседка. И на тези евроизбори имаше български кандидат за член на Европарламента. Дали обаче Константина Кунева от Гръцката комунистическа партия ще бъде избрана ще стане ясно в следващите дни. Лидерите на гръцките..

публикувано на 09.06.24 в 20:00

"Галъп": ГЕРБ - 26,5%, ДПС - 15,3%, ПП-ДБ - 15,1%, "Възраждане" - 14,7%

Предсрочните избори за национален парламент се печелят убедително от ГЕРБ-СДС , сочат резултатите от екзитпол на "Галъп интернешънъл болкан", социологическата агенция, с която БНР работи на изборите 2 в 1. На второ място е ДПС с 15,3 на сто от имащите право на глас. Третото място е за коалицията ПП-ДБ , те получават подкрепата на..

публикувано на 09.06.24 в 20:00

ЦИК: Бюлетините от машинно гласуване, които са без печати, ще се броят като действителни

Бюлетините от машинно гласуване, на които не е поставен печат, ще се броят като действителни .  Това съобщи пред БНР  заместник-председателят и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК) Росица Матева.  ЦИК: Над 130 вече са машините, с които гласуването е спряно По думите ѝ вече е изпратено писмо от ЦИК до районните..

публикувано на 09.06.24 в 19:59
Председателят на РИК - Благоевград Мартин Бусаров

След напрежението: Възстановено е гласуването в 9-а секция в Симитли

Възстановен е нормалният изборен процес в секцията в Симитли, където по-рано възникна напрежение между състава на секционната избирателна комисия и застъпници на партии. Наложи се и намесата на полиция. По време на пресконференция на РИК-Благоевград, група представители от партията, която изпрати 106 сигнала и жалби за нарушения,..

публикувано на 09.06.24 в 19:54

Полицаи от Добрич спасиха 40-годишен мъж, получил епилептична криза пред изборна секция

Полицаи от Добрич са спасили живота на 40-годишен мъж, участник в изборния процес като застъпник на политическа партия. Инцидентът е станал пред секция в Добрич около 18:00 часа днес. Около 18:00 часа днес в СИК №60, намираща се в Педагогическия колеж, квартал "Добротица" в Добрич, 40-годишен мъж, застъпник на политическа партия на изборите, е..

публикувано на 09.06.24 в 19:49
) Близо една трета от всичките 166 избирателни секции в Турция се намират в мегаполиса Истанбул.

По-висока избирателна активност в Истанбул в края на изборния ден

Около 12 хиляди са гласувалите към 18 ч. в района на Истанбул. Същият брой избиратели са упражнили правото си на глас и в област Бурса. Избирателната активност в 99-те секции в двете области се е увеличила в края на изборния ден.

публикувано на 09.06.24 в 19:34