Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нидерландското Гран при се сдоби с най-красивия трофей във Формула 1.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Един от най-популярните рали състезатели в Нидерландия Том Коронел, многократен участник в рали "Дакар", който е и чест гост в студио "Формула 1" на телевизия "Виаплей" бе доста ентусиазиран относно визията на новия трофей и го коментира така:

"Това нещо е толкова различно от обичайните купи, че всеки би желал да го притежава и да го сложи в центъра на вниманието в своята витрина с отличия и награди. Страхотен е”.

В сряда бе разкрита тайната около специалната купа, която ще получи най-бързия пилот на пистата в Зандфорт в неделя. Това произведението на изкуство е изработено по дизайн на Пабло Лукер. То е модерно, закачливо и свежо. В стил контемпорари, като трофеят е обсипан със символи и рисунки, които се свързват с Кралство Нидерландия. Сред тях и лъвът, с който се асоцират всички нидерландски спортисти. За разлика от нас в България, които ги наричаме "лалета", те наричат себе си "лъвове". Трофеят има зелена основа, както и червена звезда най-отгоре.

"Със стила си на работа, Лукер говори с езика на новите генерации. Тове е и, което целяхме ние при поръчката за изработката на новия трофей”. Това заяви Отто Ессер, който е маркетинг директор в Хайнекен по повод официалното представяне на купата, чийто най-подходящ първи притежател би бил, разбира се, Макс Верстапен. 

За радост на местните фенове Верстапен си осигури старт от първа почзиция за днешния старт във Формула 1, така че шансът му да спечели предстоящия старт е голям. Прогнозата за времето предвещава леки превалявания или изцяло сухо време, което Макс не вижда като препятствие по пътя към победата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Бианка Панова и нейните възпитанички

Бианка Панова: В Париж борбата за титлата ще е любопитна, интригуваща и трудна

Н ад 500 състезателки от Израел, Сингапур, Гърция, Бразилия, Молдова и 24 български клуба в различните възрасти и категории взеха участие в 10-ото издание на международния турнир по художествена гимнастика "Тракия Къп" и Приз "Мария Петрова", който се проведе  в спортната зала на пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Вдъхновени от..

публикувано на 11.06.24 в 14:35

Полицията в Германия предупреди за очаквано насилие на мача Англия - Сърбия в Гелзенкирхен

Британски издания съобщават, че германската полиция има сведения че "отряд" от около 500 сръбски хулигани ще се опита да предизвика насилие в първия мач на Англия срещу Сърбия на европейското първенство по футбол в неделя. Петер Бот, началник на полицията в Гелзенкирхен, провинция Северен Рейн-Вестфалия, където ще се играе мачът, е цитиран..

публикувано на 11.06.24 в 09:30
Тимоте Монументалер

Швейцарец триумфира на 200 м в Рим

Швейцария спечели два от трите медала във финала на 200 метра при мъжете на Европейското първенство по лека атлетика в Рим. Тимоте Монументалер се пребори за титлата с най-добър резултат в Европа за сезона при младежите под 23 години - 20.28 сек. Голямата надежда на домакините Филипо Торту донесе 17-и медал на страната си от континенталния..

публикувано на 11.06.24 в 07:01
Левандовски се контузи в мача срещу Турция

Полша победи Турция, Нидерландия разгроми Исландия

Отборът на Полша завърши подготовката си за Европейското първенство по футбол с победа с 2:1 срещу Турция. Домакините на стадион "PGE Narodowy" във Варшава зарадваха феновете си, но дадоха и свидни жертви в лицето на Роберт Левандовски и Карол Швидерски. Именно двамата изработиха първия гол за "дружина полска". В 12-тата минута..

публикувано на 11.06.24 в 06:58
Стивън Жерард Гаоте

Юноша на Левски подписа с френския Рен

Юношеският ни национал Стивън Жерард Гаоте подписа контракт с елитния френски футболен клуб Рен. Това е първи професионален договор за родения през 2008 година юноша на Левски, като се очаква „сините“ да получaт финансова компенсация за развитие от 100 хиляди евро. Стивън Жерард Гаоте е роден през 2008-а година в София и започва да играе в..

публикувано на 11.06.24 в 06:56
Роналд Куман

Роналд Куман предупреди: Не обичам изненади в последния момент

"Физически Нидерландският национален отбор наистина е много добре подготвен за предстоящото европейско първенство по футбол", това сподели с представителите на медии Роналд Куман на пресконференция преди последния приятелски мач, който "лалетата" ще изиграят тази вечер срещу отбора на Исландия преди намачото на европейското първенство в Германия.  "Никое..

публикувано на 10.06.24 в 18:56

БФС наказа сурово ЦСКА София за прекъснатия мач

Дисциплинарната комисия на БФС наказа ЦСКА София с пет мача без публика, като два от тях са заменени със затваряне на сектор "Г" и глоби в общ размер 34 300 лева за провиненията на привържениците на отбора в баража за Европа срещу ЦСКА 1948. Два мача без зрители и 10 000 лева е заради нанесен удар на служебно лице с последствия, още два мача и 10 000..

публикувано на 10.06.24 в 18:50