Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анте Шимунджа: Важно е да отговорим на класата на Рома

Анте Шимунджа
Снимка: Архив

Старши треньорът на Лудогорец заяви, че  най-важното е шампионите да отговорят на класата на Рома в утрешния двубой срещу италианския гранд от първия кръг в група "С" на Лига Европа. Той изрази задоволство, че може да разчита на всичките си футболисти, които са пределно мотивирани.

"Утре идва един голям отбор с една голяма фигура, която ще бъде на скамейката, но смятам, че сме подготвени. Абсолютно всичко в момента е възможно и единственото, което трябва да направим е да подходим по възможно най-добрия начин към мача и да играем смело, уверено. Очаквам да се получи оспорван мач и от двата отбора. В крайна сметка играчите са тези, които са на терена, играчите са тези, които излизат един срещу друг, а това, което ние трябва да направим, е да отговорим на класата, която те имат и да го направим с кураж, със самочувствие, а тактиката винаги може да се промени по време на мача", каза Шимунджа на официалната си пресконференция преди двубоя.

"За момента нямам абсолютно никакви проблеми с играчите, те са много мотивирани, всички са готови и искат да играят. Това е удоволствие и привилегия да разполагаш с такава група футболисти. В мача през уикенда направихме доста ротации в състава. Всички направиха заявка, някои по-сериозна, някои по-слаба. Аз съм най-доволен, че мога да разчитам на такава група с играчи и ако се наложи можем да променяме нещата в хода на мача", добави Шимунджа.

Относно новите футболисти, които пристигнаха в последните дни на трансферния прозорец, специалистът коментира, че може да разчита на Витри, който вече записа минути срещу Хебър, но не и на останалите играчи.

"Витри вече игра през уикенда. Другите дойдоха малко по-късно и все още не са направили сериозна тренировка с отбора. Нямаме много наблюдения над тях. Знаем какъв тип играчи са и мисля, че те ще могат да ни помогнат за в бъдеще. Напрежението може да бъде и добро. Ние вкарваме такова напрежение в отбора, за да можем да се развиваме и да подобряваме нещата. Утре е ден, в който трябва да се насладим на този тип напрежение. Когато започнах да работя с играчите още в първия ден, моето послание беше, че няма значение срещу кого и къде играем, нашата цел е само една - победа. Съгласен съм, че на хартия Рома е доста пред нас. Идват от едно от най силните първенства. Единственото, което можем да направим и ще направим е да имаме манталитет на победители", каза той.

"Доволен съм, че намалихме контузиите, в момента има само двама с травми. За трансферния прозорец мога да кажа, че винаги може да бъде по-лош или по-добър. Аз съм доволен от трансферния прозорец, защото накрая взехме играчите, които искахме", добави специалистът.

"Показахме на играчите видео с всичко от последния мач на Рома. Знаем какво да очакваме от тях, Рома е много силен отбор. Това, което се случи в последния мач с Удинезе може да се определи като малко по-различно. Както и Жозе Моуриньо каза по-добре е да загубиш един мач с 0:4, отколкото да загубиш четири мача с 0:1, защото загубиха само три точки. Този манталитет говори много", завърши Шимунджа.


По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Крумовград победи Локомотив в Пловдив

Отборът на Крумовград постигна първа победа като гост от началото на сезона в Първа лига, след като се наложи с 2:0 при визитата си на Локомотив (Пловдив) в среща от 10-ия кръг на шампионата. И двете попадения в мача паднаха през първата част, като в рамките само на 9 минути се разписаха Серкан Юсеин и Матеус Енрике, които бяха точни съответно в 23-ата..

публикувано на 28.09.24 в 19:20

Осигуриха средства за още два мача на Спартак (Варна)

Собственикът на Спартак Варна Павлин Николов е осигурил финансирането за следващите два мача в  Първа лига, след което ще се оттегли от клуба. Това се казва в официално изявление на варненския клуб.  Иван Цветанов ще води Спартак в следващите два мача, съобщиха още от Спартак.  Официално изявление на ФК Спартак Варна: "Бихме искали да информираме..

публикувано на 28.09.24 в 18:24
Интер

Интер победи Удинезе в зрелищен мач

Шампионът на Италия Интер победи с 3:2 Удинезе като гост в мач от шестия кръг на Серия "А". С успеха "нерадзурите" се изравниха по точки на върха в класирането с отборите на Торино и Милан с по 11, но "биковете" са и с мач по-малко. Срещата на стадион "Фриули" започна с гол от съблекалнята, след като Давиде Фратези успя да даде аванс на гостите от..

публикувано на 28.09.24 в 18:09

Манчестър Сити с ново равенство

Шампионът на Англия Манчестър Сити направи втора поредна грешна стъпка във Висшата лига, след като стигна само до равенство 1:1 при гостуването си на Нюкасъл в първия мач от шестия кръг. "Гражданите" остават на първото място в таблицата с 14 точки, но още до края на деня могат да бъдат свалени от него от Арсенал и Ливърпул. След като преди седмица при..

публикувано на 28.09.24 в 16:55
Станислав Генчев

Станислав Генчев за войната на думи с Александър Томаш: Темата е приключила, мислим за Арда

Треньорът на Левски Станислав Генчев не пожела да продължи темата с размяната на реплики с наставника на ЦСКА Александър Томаш от последните дни.  Преди дни Генчев заяви в интервю, че не вярва отбор, който е стартирал с пет загуби в първенството, да се бори за шампионската титла, което обиди "армейците" и вчера Томаш отвърна, че ЦСКА е рекордьор по..

публикувано на 28.09.24 в 16:27
Олимпийските медалисти на Пловдив

Представиха книга за олимпийските шампиони на Пловдив

В Камерната зала на Драматичен театър Пловдив беше представена книгата "Мечтанието", която е посветена на олимпийските шампиони на Пловдив. Представянето на книгата беше част от фестивала "Сцена на кръстопът", който приключи вчера.  Автори са известният спортен журналист Диян Никифоров и неговият син Димитър Петков, който също е журналист.  В книгата..

публикувано на 28.09.24 в 15:56
Любомир Ганев

Любомир Ганев остава начело на българския волейбол

Любомир Ганев остава президент на Българската федерация по волейбол и през следващите 4 години. Това реши Общото събрание на БФВ, което се проведе днес в столичната зала “Витоша”. Любо Ганев спечели битката с мнозинство - 103 гласа, пред съперника си за поста Иван Сеферинов.      За първи вицепрезидент на БФВ бе избран Петър Кънев. Втори..

публикувано на 28.09.24 в 15:31