Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трета загуба на Аоияма в Токио

Даниел Иванов-Аоияма
Снимка: Архив

Даниел Иванов-Аоияма допусна трета поредна загуба на турнира по сумо в японската столица Токио.

В схватка от третия кръг "маегашира-7" Аоияма отстъпи пред "маегашира-8" Хокутофуджи, който използва техниката "ошидаши", за да се справи с българина.

Утре съперник на Аоияма ще бъде "маегашира-5" Саданоуми.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Карлос Алкарас

Карлос Алкарас спечели „Ролан Гарос“

Испанецът Карлос Алкарас спечели за първи път в кариерата си титлата от Откритото първенство на Франция по тенис при мъжете. Във финала в Париж той победи германеца Александър Зверев с 6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2 след 4 часа и 20 минути игра. Така 21-годишният испанец запази перфектния си баланс във финали в турнири от Големия шлем - три победи..

публикувано на 09.06.24 в 20:42
Коко Гоф (вляво) и Катержина Синякова спечелиха титлата на двойки жени

Гоф и Синякова взеха титлата на двойки в Париж

Американката Коко Гоф и чехкинята Катержина Синякова спечелиха титлата при женските двойки на Откритото първенство на Франция по тенис. Във финала поставените под номер 5 в схемата Гоф и Синякова победиха италианките Сара Ерани и Джазмин Паолини със 7:6(5), 6:3 за час и 50 минути. За Гоф това е първа титла на двойки в турнирите от Големия..

публикувано на 09.06.24 в 16:48
Тихомир Иванов

Тихомир Иванов се класира за финала в скока на височина

Тихомир Иванов се класира за финала на скок височина на Европейското първенство по лека атлетика в италианската столица Рим. 29-годишният Иванов преодоля 2.21 метра, след като направи три общо успешни опита в квалификациите, започвайки от 2.12 метра.  Общо 13 състезатели се справиха с 2.21 метра и продължават борбата за медалите. Финалът..

публикувано на 09.06.24 в 16:44
Волейболистите ни загубиха от Словения

Волейболистите ни загубиха от Словения във Фукуока

Националният ни отбор загуби с 0:3 (23:25, 14:25, 21:25) гейма от Словения в 8-ия си мач от турнира Волейболна лига на нациите. Срещата се игра в японския град Фукуока. По този начин селекцията на треньора Джанлоренцо Бленджини остава с два успеха и заема 14-то място в класирането от общо 16 отбора. Словенците пък са лидери със седем..

публикувано на 09.06.24 в 16:15

Суперталант носи нова победа на Бразилия

Бразилия стигна до победа с 3:2 в проверка срещу тима на Мексико. Андреас Перейра изведе напред „селесао“ в 5-ата минута, а в 54-ата минута Габриел Мартинели удвои. Мексико на свой ред отговори с две попадения. Първо в 73-ата минута Хулиан Киньонес намали изоставането на “ацтеките”, а след него Гийермо Мартинес Аяла изравни във втората..

публикувано на 09.06.24 в 09:44

Испания загря с 5 гола за Евро 2024

Испания победи тима на Северна Ирландия с 5:1 в контролна среща, която се изигра в Палма де Майорка на стадион "Визит Майорка". Гостите от Острова, който са в групата на България от турнира Лига на нациите, откриха резултата изненадващо след ранно попадение на Даниъл Балърд във 2-ата минута. Домакините стигнаха до обрат с головете на Педри..

публикувано на 09.06.24 в 09:41

Джордж Ръсел ще стартира първи в Канада

Джордж Ръсел от Мерцедес спечели квалификацията на Формула 1 за Гран при на Канада при равно време с Макс Ферстапен от Ред Бул, като това е едва втори пол-позишън в кариерата на британския пилот. Зад тях пък ще стартират двата болида на Макларън, управлявани от Ландо Норис и Оскар Пиастри. Ръсел записа най-добрата обиколка с време 1:12.000..

публикувано на 09.06.24 в 06:16