Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Татяна Воложанина с два медала от Гран При в Бърно

Татяна Воложанина спечели два медала във финалите на уредите на турнира от веригата Гран При по художествена гимнастика в Бърно (Чехия). Възпитаничката на Силвия Стойнева стигна до сребърните отличия във финалите на обръч и топка.И в двете състезания националката ни допусна пред себе си Екатерина Веденеева, която спечели и четирите финала .

Воложанина изигра страхотно съчетанието си с обръч, за което получи оченка от 32.000 точки. Последва реакция от българския щаб, който подаде контестация засягаща оценката за трудност. Протестът бе уважен от съдиите и резултата на българката беше повишен на 32.300 точки. Това обаче не беше достатъчно за първото място, след като представителката на Словения получи за изпълнението си 32.800 точки.


Във финалите с топка и с лента Татяна Воложанина допусна грешки. В изпълненията с топка изпускането й донесе оценка от 30.750 точки, която все пак бе достатъчна за втората позиция. Шампионката Веденеева беше оценена с 33.400 точки.

Във финала с лента Воложанина направи грешки и неточности, които й отредиха нисък резултат от 25.150 точки и 8-ми резултат в крайното подреждане. Златният медал с 32.500 точки спечели Екатерина Веденеева.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Индиана

Индиана победи Ню Йорк в НБА и вкара серията в седми мач

Решаващ седми мач ще определи победителя от полуфиналната серия на Изток между Индиана Пейсърс и Ню Йорк Никс, след като Пейсърс взеха мач номер 6 у дома със 116:103. По този начин и шестте двубоя до момента бяха спечелени от домакините, а Никс ще имат домакинско предимство в последния мач. Срещата в Индианаполис бе равностойна до средата на втората..

публикувано на 18.05.24 в 10:16
Александър Георгиев

Александър Георгиев отрази 36 удара, но Колорадо отпадна срещу Далас в НХЛ

Руският национал от български произход Александър Георгиев спря 36 удара, но Колорадо Аваланч отстъпи с 1:2 срещу Далас Старс и отпадна на полуфиналите в Западната конференция на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). "Звездите" затвориха серията с четири победи от шест двубоя.  Мат Дюшен преодоля Георгиев 11:42 минути след началото на..

публикувано на 18.05.24 в 10:01
Никола Цолов и Наум Шопов

Никола Цолов се включи в кроса организиран от Себастиан Фетел в памет на Аертон Сена и Роналд Раценбергер на пистата „Имола“

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов се включи в кроса в памет на загиналите Аертон Сена и Роналд Раценбергер. Събитието се проведе на  пистата „Имола“, на която преди 30 годни загиват двамата пилоти и предшества поредните кръгове от сезона във Формула 1 и във Формула 3. Бягането беше организирано от четирикратния световен шампион..

публикувано на 18.05.24 в 09:58
Наполи

Наполи остана далеч от квотите за европейските клубни турнири

Миналогодишният шампион на Италия Наполи е напът да пропусне европейските клубни турнири през следващия сезон след равенство 2:2 срещу Фиорентина в мач от 37-ия кръг на Серия А. Така тимът от Неапол остана на две точки зад Виола на деветото място. Наполи поведе в осмата минута чрез защитника Амир Рахмани, който се разписа след центриране от ъглов удар..

публикувано на 18.05.24 в 08:26
Тайсън Фюри - Олександър Усик

Фюри и Усик определят първия абсолютен световен шампион по бокс при най-тежките през този век

Британецът Тайсън Фюри и украинецът Олександър Усик ще се изправят един срещу друг тази вечер в Рияд, Саудитска Арабия в един от най-големите боксови мачове в последното десетилетие. Двамата непобедени световни шампиони в тежка категория ще обединят поясите, а победителят ще стане първият абсолютен първенец при най-тежките през този век. За последно..

публикувано на 18.05.24 в 07:55
Локомотив (Пд) - Левски

Локо (Пд) - Левски пряко по "Хоризонт" и ЦСКА София - Крумовград играят в първата шестица

Два мача има днес в 33-ия кръг на футболната ни Първа лига, като те са за разпределение на местата от първо до шесто.  ЦСКА София приема Крумовград на Националния стадион "Васил Левски" от 17.45 ч. Вторият сблъсък е в Пловдив между местния Локомотив и Левски и ще можете да го проследите пряко по програма "Хоризонт" от 20.15 часа. Лудогорец вече си..

публикувано на 18.05.24 в 06:53
Саутхемптън

Саутхемптън ще играе срещу Лийдс за място във Висшата лига

Саутхемптън достигна финала в плейофите на Чемпиъншип за изкачване в Премиър лийг в Англия. "Светците" надиграха Уест Бромич Албиън с 3:1 в реванша у дома, а първият мач бе завършил 0:0. Ирландският полузащитник Уилиям Смолбоун вкара за 1:0 в 49-ата минута, благодарение на асистенция от уелския нападател Дейвид Брукс. Английският стрелец Адам..

публикувано на 18.05.24 в 06:14