Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Барселона ще връща Меси през януари

Лионел Меси
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Желанието на испанския Барселона е да си върне Лионел Меси през януари, тъй като тогава за клуба ще има по-меки правила по отношение на финансовия феърплей, пише вестник "Спорт" (Барселона).

По информация на вестника, каталонците искат да се възползват от възможността през зимния трансферен период, когато могат да подписват футболисти по правилото 1 към 1.

След задействането на определени икономически лостове, финансовите ограничения бяха премахнати от Барселона. И ако преди това за клуба беше прилагано правилото 1/4, тоест клуб, който превиши лимита на заплатите си, можеше да похарчи само 1 евро от 4 спестени, то от лятото правилото за тях е 1/1 – може да се харчи толкова, колкото се печели.

Но вестникът уточнява, че "финансовото облекчаване" ще важи само за тази зима и от лятото на 2023-а година Барселона ще се върне към правилото 1:4, което прави трансфер на Меси практически невъзможен. Така президентът на Барса Жоан Лапорта ще направи всичко по силите си да върне аржентинското чудо тази зима.

На 24-и октомври във Франция се появи информация, че актуалният клуб на звездата Пари Сен Жермен иска да удължи договора му до 2024-а година с опция за още една година. Иначе актуалното споразумение на Меси с парижани е до юни 2023-а.

Меси беше футболист на Барселона в продължение на 17 години – от 2004-а до 2021-а година, когато трябваше да напусне. С екипа на каталонците той има 10 титли в Испания, четири пъти е печелил и Шампионската лига, а още седем пъти е вдигал и Купата на Испания.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Байер (Леверкузен)

Байер (Леверкузен) вдигна титлата в Германия с историческо постижение

Шампионът на Германия Байер (Леверкузен) победи с 2:1 като домакин на Аугсбург в двубой от последния кръг на футболното първенство. По този начин съставът на Чаби Алонсо влезе в историята на Бундеслигата, след като стана първият, който прави цял сезон без загуба. Байер завърши с 28 победи и 6 равенства. Леверкузен продължава и уникалната си серия от 51-а..

публикувано на 18.05.24 в 19:29
Янаки Милев

Янаки Милев на финал в Анталия

Националът на България за Купа "Дейвис" Янаки Милев се класира за финала на турнира по тенис на клей в Анталия (Турция) с награден фонд 15 хиляди долара. Поставеният под номер 1 българин победи на полуфиналите Пиер Делаж (Франция)  с 6:1, 6:3 за 96 минути. Това е четвърта поредна победа за него в надпреварата без загубен сет. В спор за..

публикувано на 18.05.24 в 17:38
Тихомир Иванов

Тихомир Иванов покри норматив за европейското първенство в Рим

Най-добрият ни състезател в скока на височина Тихомир Иванов стана шампион на турнира по лека атлетика в Лимасол (Кипър). 29-годишният атлет първо се справи с конкуренцията с 2.24 метра, а след това преодоля и 2.26 – норматив за Европейското първенство в Рим (Италия). Това е и най-добрият опит на Иванов от 2021 година, когато той скочи 2.28 в..

публикувано на 18.05.24 в 17:34
Световна купа по фехтовка

Французойка отстрани и двете българки в Пловдив

Двете представителки на България във втория ден на Световната купа по фехтовка на сабя жени в Пловдив – Йоана Илиева и Олга Храмова, бяха елиминирани от една и съща състезателка. Французойката Каролин Кероли се оказа непреодолимо препятствие и за двете български сабльорки, след като първо Кероли спечели във втория кръг срещу Храмова, а на..

публикувано на 18.05.24 в 17:30
Шави Ернандес

Шави: Имам подкрепата на ръководството

Старши треньорът на футболния Барселона Шави Ернандес отрече съобщенията в испански медии, че ръководството обмисля неговото уволнение, защото е казал, че лошите финанси на клуба ще му попречат да се конкурира с Реал (Мадрид). "Клубът ми предаде, че трябва да запазя спокойствие и да продължа да работя със същата мотивация и отдаденост...

публикувано на 18.05.24 в 17:26
Национален отбор

Бленджини определи групата за Лигата на нациите в Анталия

Селекционерът Джанлоренцо Бленджини определи групата на националния ни отбор за първия турнир от Лигата на нациите по волейбол за мъже. Отборът заминава за Анталия в неделя с полет за Истанбул в 9:25 часа. На турска земя България ще играе срещу Франция, Канада, САЩ и Нидерландия. Първият мач на тима е срещу французите на 21 май от 17:00..

публикувано на 18.05.24 в 17:22
ЦСКА София

От ЦСКА София: Глобата е платена, остава мониторинг за 3 години

Ръководството на футболния ЦСКА София съобщи, че глобата от 450 000 евро, която бе наложена от УЕФА вече е платена. Европейската централа санкционира "армейците" и ги предупреди с изваждане от турнирите заради просрочени задължения. Комисията за финансов контрол на клубовете на УЕФА обяви списък с 13 клуба, които не са изпълнили изискванията,..

публикувано на 18.05.24 в 17:16