Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рашфорд и Де Хеа донесоха победа на Манчестър Юн над Уест Хем

Манчестър Юн - Уест Хем
Снимка: БГНЕС

Манчестър Юнайтед победи с 1:0 Уест Хем в последния мач от 14-ия кръг на Висшата лига и се изкачи на пето място в класирането.

Единственото попадение в срещата падна в 38-мата минута, когато Маркъс Рашфорд засече с глава центриране на Кристиан Ериксен и матира Лукаш Фабиански. За Рашфорд това бе гол номер 100 с екипа на "червените дяволи". Фабиански пък имаше много работа до почивката, но пропуски на Рашфорд, Кристиано Роналдо и Бруно Фернандеш оставиха преднина на "червените дяволи" минимална.

Уест Хем се активизира много сериозно през последния половин час на мача, като за това помогна и влизането в игра на Михаил Антонио. Физическо присъствие на ямайския национал затрудни домакините и те се прибраха дълбоко в собствената си половина.

Тогава на сцената обаче излезе вратарят на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа. Испанецът се отличи с няколко страхотни спасявания, като особено впечатляващи бяха две след удар на Курт Зума с глава и след далечен удар на Деклан Райс в последните секунди на мача. 

Малко преди края на двубоя Фред бе много близо до втори гол за домакините, но ударът му с глава намери страничната греда.

С победата Манчестър Юнайтед събра 23 точки от 12 мача, като излезе пред Челси, който е с 21 точки. Уест Хем е на 13-о място с 14 точки от 13 мача. 


По публикацията работи: Светослав Табаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Елица Василева-Атанасиевич

Елица Василева-Атанасиевич преминава във Фенербахче

Елица Василева-Атанасиевич преминава във Фенербахче, потвърдиха агентите на българската волейболистка в социалните мрежи. Договорът на бившата българска националка с клуба от Истанбул е за един сезон. 34-годишната Василева ще играе заедно с българката Христина Вучкова. Двете са бивши съотборнички в състава на България. Фенербахче спечели титлата..

публикувано на 11.06.24 в 19:27
Александър Зверев

Зверев отказа участие на турнира в Щутгарт

Водачът в схемата на турнира по тенис в германския град Щутгарт от сериите АТП 250 Александър Зверев се отказа от надпреварата. Финалистът от Откритото първенство на Франция обяви окончателното си решение днес. Мястото на германския тенисист ще бъде заедно от 37-годишния французин Ришар Гаске. Той влиза директно във втория кръг на турнира като..

публикувано на 11.06.24 в 19:02

България с амбиции за класиране в призовата тройка на СК по кикбокс в Унгария

България ще бъде представена от 136 състезатели, които ще излязат на татамито в 222 срещи в различните категории и стилове на предстоящата Световна купа по кикбокс в Будапеща, Унгария. Всички национали ще участват в най-старата и престижна ежегодна международна надпревара, която е предпоследна за годината. Сезонът ще завърши в Узбекистан през месец..

публикувано на 11.06.24 в 17:55
Бианка Панова и нейните възпитанички

Бианка Панова: В Париж борбата за титлата ще е любопитна, интригуваща и трудна

Н ад 500 състезателки от Израел, Сингапур, Гърция, Бразилия, Молдова и 24 български клуба в различните възрасти и категории взеха участие в 10-ото издание на международния турнир по художествена гимнастика "Тракия Къп" и Приз "Мария Петрова", който се проведе  в спортната зала на пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Вдъхновени от..

публикувано на 11.06.24 в 14:35

Полицията в Германия предупреди за очаквано насилие на мача Англия - Сърбия в Гелзенкирхен

Британски издания съобщават, че германската полиция има сведения че "отряд" от около 500 сръбски хулигани ще се опита да предизвика насилие в първия мач на Англия срещу Сърбия на европейското първенство по футбол в неделя. Петер Бот, началник на полицията в Гелзенкирхен, провинция Северен Рейн-Вестфалия, където ще се играе мачът, е цитиран..

публикувано на 11.06.24 в 09:30
Тимоте Монументалер

Швейцарец триумфира на 200 м в Рим

Швейцария спечели два от трите медала във финала на 200 метра при мъжете на Европейското първенство по лека атлетика в Рим. Тимоте Монументалер се пребори за титлата с най-добър резултат в Европа за сезона при младежите под 23 години - 20.28 сек. Голямата надежда на домакините Филипо Торту донесе 17-и медал на страната си от континенталния..

публикувано на 11.06.24 в 07:01
Левандовски се контузи в мача срещу Турция

Полша победи Турция, Нидерландия разгроми Исландия

Отборът на Полша завърши подготовката си за Европейското първенство по футбол с победа с 2:1 срещу Турция. Домакините на стадион "PGE Narodowy" във Варшава зарадваха феновете си, но дадоха и свидни жертви в лицето на Роберт Левандовски и Карол Швидерски. Именно двамата изработиха първия гол за "дружина полска". В 12-тата минута..

публикувано на 11.06.24 в 06:58