Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пиян и без книжка удари 6 паркирани коли в София

Снимка: БГНЕС

Пиян водач без книжка удари 6 паркирани автомобила в София и беше задържан от полицията.

Инцидентът е станал около 13.30 ч. Мъжът е ударил с автомобила си 6 паркирани коли в столичния кв. Гоце Делчев. 

Пристигналият на място екип на полицията го е задържал. 

Послучая е образувано досъдебно производство. Установено е, че в момента водачът е без шофьорска книжка, тя му е била отнета по повод друго престъпление. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Църквата отбелязва големия празник Възнесение Христово

Днес православният свят чества големия Господски празник - Възнесение Христово. На четиридесетия ден след възкресението си Христос се възнесъл на небесата пред погледа на учениците си. 40 дни след възкресението си Христос многократно се явявал на учениците си, наставлявал ги и им разяснявал за царството Божие. При последната им среща Христос..

публикувано на 13.06.24 в 02:36

Лидерът на британските лейбъристи спечели втория дебат срещу Риши Сунак

Лидерът на Лейбъристката партия Киър Стармър е победител във втория телевизионен дебат с премиера Риши Сунак, показва анкета сред присъствалата на дебата публика. Общите избори в Обединеното кралство ще се проведат на 4 юли. Дебатът се проведе по SkyNews, а поучването на YouGov показа, че почти две трети или 64% от запитаните са заявили, че..

публикувано на 13.06.24 в 02:13

ЦИК прие решение, с което разпредели мандатите от евровота

Ц ентралната избирателна комисия при решението, с което разпредели мандатите между партиите, които участваха в евровота. ГЕРБ-СДС ще бъде представен от петима евродепутати, ДПС от трима, ПП-ДБ също от трима. И партия "Възраждане" изпраща трима депутати в Европейския парламент. БСП ще има двама евродепутати, а ИТН един. Откази и преференции:..

обновено на 13.06.24 в 01:56

Изплащат обезщетения на земеделците след големия пожар в Кипър

Площ от около 8000 декара е изпепелена от големия пожар в област Пафос в Кипър, който избухна в ранния следобед във вторник, показват първоначалните оценки на екологичната катастрофа. От днес започва подаването на декларации от засегнатите селскостопански производители за изплащане на компенсации, съобщи земеделското министерство. Оранжев код за..

публикувано на 13.06.24 в 01:32

Проблеми с водоснабдяването в Ямболско заради трайно засушаване

Трайното засушаване в района на Ямбол води до проблеми във водоснабдяването на десетки села в цялата област. Честите аварии и загубата на вода по остарялата водопроводна мрежа също са причина за спирането на водата към населените места. Ситуацията с водоподаването  е най-тревожна в община Стралджа.   Заместник-кметът Гроздан Иванов посочи,..

публикувано на 13.06.24 в 01:23

ЦИК установи над 8600 разлики в протоколите от вота за Европейски парламент

При повторната проверка на секционните протоколи от гласуването за Европейски парламент са установени над 8600 разлики в 2237 протокола. Несъответствията са между данните от първото въвеждане в изчислителните пунктове в Районните избирателни комисии, а после и в този в ЦИК.  С решение на комисията тези разлики са отстранени, а коректните данни за..

публикувано на 13.06.24 в 00:49

На Московската борса спират да работят с щатски долари и евро

От утре на Московската борса се прекратяват всякакви търгове с щатски долари и евро заради новите американски санкции. От Централната банка на Русия съобщиха, че фирмите и гражданите ще могат да продължат да купуват и продават долари и евро чрез търговските банки.  Както и че сметките им в чуждестранна валута ще останат непокътнати. Занапред..

публикувано на 12.06.24 в 23:09