Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Глоби заплашват фермери от Кърджалийско заради свободно движещи се домашни животни

Снимка: БГНЕС

Глоби очакват фермери от района на Кърджали заради свободно движещи се домашни животни по пътя за Гърция.

Причината е, че пречат на преминаващите автомобили и създават опасност от катастрофи. Това решиха на обща среща прокурори и кметове на малки населени места.

Собствениците на тези животни ще бъдат санкционирани, ако продължават да ги пускат без надзор на пътното платно.

Същата мярка ще бъде прилагана и в отсечката за Хасково през село Мост. Заедно с това се засилва полицейското присъствие в районите с интензивен трафик.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Кметът на Кюстендил Огнян Атанасов (вляво)

Кметът на Кюстендил: Диспропорцията между големите и малките общини обрича по-малките райони на обезлюдяване

Диспропорцията между големите и малките общини в България обрича по-малките райони на обезлюдяване и икономически срив, заяви кметът на Кюстендил Огнян Атанасов след среща между кметовете на югозападните общини, която се проведе в Благоевград. Четирите области - Софийска, Пернишка, Кюстендилска и Благоевградска, не трябва да са в район за планиране в..

публикувано на 09.10.24 в 22:03

България и още три балкански страни настояват за подобряване на енергийните връзки

България и още три балкански страни ще настояват за подобряване на енергийните връзки, които да регулират различията в цените на електричеството на едро и да внедрят по-ефективно възобновяемите и нискоемисионни източници. Правителството одобри такава позиция на страната ни за заседанието на Съвета "Транспорт, телекомуникации и енергетика" на Европейския..

публикувано на 09.10.24 в 21:48

Пет нови камбани монтираха в православния храм "Света Петка“ в Сливен

Пет нови камбани монтираха в православния храм "Света Петка“ в Сливен. Камбаните са дарение от новоизбрания Сливенски митрополит Арсений. Те са с общо тегло 432 килограма. Дарените от дядо Арсений камбани са изработени в Гърция и са с най-високо качество, каза Веселин Иванов, ръководител на монтажа. Старите камбани бяха по 7 килограма,..

публикувано на 09.10.24 в 21:31

Акция на полицията срещу купения вот в Монтана

Акция на полицията срещу купения вот днес се проведе на територията на всички общини в област Монтана. Обект на проверка от страна на униформените са лица, свързани с нарушаване изборните права на гражданите. В три хранителни магазина във Вършец и Лом са намерени и иззети тетрадки с имена на хора и парични суми срещу тях, съобщават от..

публикувано на 09.10.24 в 20:23
Министър-председателят на България (крайният вдясно) по време на срещата на върха

Главчев в Дубровник: Ще подкрепяме Украйна колкото е необходимо, според възможностите

Служебният премиер Димитър Главчев заяви, че страната ни подкрепя Украйна в справедливата ѝ кауза за запазване на нейната независимост, териториална цялост и суверенитет, в синхрон с Устава на ООН и международното право. Изказването бе направено в Дубровник, където Главчев участва в срещата на върха "Украйна-Югоизточна Европа“. Форумът има за цел..

публикувано на 09.10.24 в 19:50

Зеленски: Ситуацията на бойното поле "създава възможност" за прекратяване на войната не по-късно от 2025 г.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че ситуацията на бойното поле "създава възможност" да се предприемат стъпки за прекратяване на войната в Украйна не по-късно от 2025 г. Той каза това в хърватския град Дубровник на срещата на върха "Украйна-Югоизточна Европа". На нея участват премиери и външни министри от 12 държави от региона, сред които и..

публикувано на 09.10.24 в 19:44
Кандидатът за лидер на Консервативната партия Кеми Бейденок.

Кеми Бейденок и Робърт Дженрик ще се борят за лидерския пост в Консервативната партия на Великобритания

Във Великобритания депутатите от Консервативната партия определиха двамата финалисти, които ще се борят за овакантения от Риши Сунак лидерски пост. Това са Кеми Бейденок и Робърт Дженрик. Отразяващите събитието журналисти определиха резултата от това последно гласуване на депутатите като "шокиращ", защото фаворитът при предишното гласуване Джеймс..

публикувано на 09.10.24 в 19:18