Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

РВД с нов портал за полетна информация, който няма аналог в света

Снимка: БГНЕС

Новият портал за полетна информация на РВД ще бъде представен пред вицепремиера Христо Алексиев от 11:30 ч. в София.

В присъствието на вицепремиера и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев ще бъдат демонстрирани възможностите на новия безплатен портал за полетна информация на ДП РВД (BULATSA – Flight Information Portal). 

Порталът е без аналог в света и в него е събрана цялата аеронавигационна информация, като въздушното движение в реално време; детайли за конкретен полет; метеорологични данни и други. 


По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

МОСВ отказа положителна оценка на предложението за мини край Босилеград и Кюстендил

Министерството на околната среда и водите не даде положителна оценка за допустимост на инвестиционно предложение за разработване на две минни находища в района на сръбско-българската граница в областите на Босилеград и Кюстендил. Причините за отрицателното становище на българската страна по трансграничната процедура са както екологични, така и..

публикувано на 14.06.24 в 11:52

Катастрофа затвори пътя Казанлък - Стара Загора

Временно е ограничено движението в изпреварващата лента по пътя Казанлък - Стара Загора в района на Стара Загора. Трафикът се осъществява в активната лента заради пътен инцидент. Заради катастрофа при километър 44 на автомагистрала "Тракия" в посока София движението е в аварийната лента. Поради аварирал тежкотоварен автомобил в една..

публикувано на 14.06.24 в 11:37

Кои кандидати за депутати пренареждат листите и колко гласа взимат?

ЦИК подреди според получените преференции кандидатите за народни представители от 7-те формации, които получават депутатски мандати.  Подредбата е по листи и по изборни райони.  В списък "А" са  кандидатите, които с преференциите си пренареждат листите.  След тях, в списък "Б" са подредени следващите от листите със съответните предпочитания,..

публикувано на 14.06.24 в 11:08

Къде се разминават образованието и бизнесът?

Асоциацията на индустриалния капитал в България настоява за единна държавна политика за реализацията на завършилите висше образование, за да се преодолее недостигът на работна ръка. Бизнесът настоява за по-къси бакалавърски програми. Връзката образование – бизнес се къса от това, че системата не е реформирана , така че да има визия от началното..

публикувано на 14.06.24 в 11:04

Паднали дървета, унищожена реколта и отнесени покриви в село Ветрен

Покриви на къщи в силистренското село Ветрен са отнесени. Паднали дървета и унищожена реколта в дворовете е резултатът от силния вятър и проливния дъжд снощи в региона. Не повече от 10 минути е продължило всичко, но достатъчно, за да има работа за цяла седмица, казват хора от селото. Все още няма ток във Ветрен, съобщи Атанаска Димитрова:..

публикувано на 14.06.24 в 10:54

Бедственото положение в Лясковец и село Драгижево остава

В област Велико Търново общинските комисии продължават обходите за оценка на нанесените щети от бурята с градушка в сряда вечерта. Бедственото положение в Лясковец и село Драгижево остава. Тежка е ситуацията и в поразените великотърновски села, където има нови валежи и хората започнаха да препокриват къщите си преди да са минали комисиите да опишат..

публикувано на 14.06.24 в 10:51
Георги Димитров

Китаристът Георги Димитров - Жожо с рецитал на Баховия фестивал в Лайпциг

Младият класически китарист Георги Димитров гостува днес със самостоятелен концерт на престижния Бахов фестивал в германския град Лайпциг. Изявата му отваря нова страница за българските артисти в дългата история на форума, тъй като български изпълнител не е имал самостоятелна изява там повече от 20 години. Георги Димитров-Жожо е сред най-обещаващите..

публикувано на 14.06.24 в 10:19