Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата разследва причините за палеж на автомобил с трима загинали

Снимка: БГНЕС

Прокуратурата съобщи, че Окръжна прокуратура - Перник води разследването на причините за палеж на автомобил с трима загинали в община Трън.

След получен сигнал на 20 декември около 13,40 ч. дежурна оперативна група на МВР посетила местопроизшествието в гориста местност между селата Рани луг и Насалевци, в района на граничната пирамида. Заедно с полицаите в огледа участвали и пожарникари.

Установено е, че превозното средство "Сузуки Витара" е собственост на Н.А. (на 22 години). По първоначални данни, освен него, жертвите на палежа са Д.Д. (на 26 години) и О.С. (на 18 години). Тримата се занимавали с бране на трюфели.

В багажника на автомобила са открити скелети на две животни.

Причините за възникналия пожар се установяват. Очаква се заключение от аутопсията на телата на загиналите, се посочва в съобщението на прокуратурата.

По публикацията работи: Николай Петров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Русия твърди, че нейни войски са превзели селище в източната част на Донецка област

Русия твърди, че нейни войски са превзели селище в източната част на Донецка област в Украйна, предава Франс прес. Няма потвърждение на информацията от страна на Украйна.  Според Киев най-ожесточените боеве по цялата фронтова линия се водят в Донецка област, където руските войски се опитват да изтласкат украинските сили. Вчера, след срещата си с..

публикувано на 06.07.24 в 16:19
Джевдет Чакъров

Джевдет Чакъров: ДПС трябва да се върне към нормалното, колективните органи не работят

ДПС трябва да се върне към нормалното, от една година колективните органи на партията не работят, заяви председателят на Движението Джевдет Чакъров след срещата с почетния председател на ДПС Ахмед Доган.  В следващите дни се очаква официална позиция на Доган с решения, взети след днешната среща в "Росенец" с изключения от парламентарната група на..

публикувано на 06.07.24 в 16:13

Белият дом: Обещание за "бъдеще в НАТО" ще получи Украйна от срещата на върха във Вашингтон

Обещание за "бъдеще в НАТО" и увеличаване на оръжейната и финансовата помощ ще получи Украйна от срещата на върха на Североатлантическия пакт идната седмица. Това твърди високопоставен служител на администрацията на американския президент Джо Байдън пред агенция Ройтерс. Обещанието идва в момент, когато руската армия засилва въздушните и артилерийските..

публикувано на 06.07.24 в 15:53
Киър Стармър

В Лондон Киър Стармър провежда среща с министрите в кабинета

В Лондон лидерът на победилите в изборите лейбъристи Киър Стармър провежда среща с министрите в кабинета преди да разговаря с медиите в първия си ден като министър-председател. В началото на заседанието Стармър заяви: "Абсолютно фантастично е да ви приветствам с "Добре дошли" в правителството на нашето първо заседание на кабинета. Вчера беше чест и..

публикувано на 06.07.24 в 15:42
Масуд Пезешкиан

Реформаторът Масуд Пезешкиан е новият президент на Иран

Реформаторът Масуд Пезешкиан е новият президент на Иран, побеждавайки твърдолинейния си консервативен съперник Саид Джалили. Пезешкиан получи 53% от гласовете, докато съперникът му взе 9% по-малко. До втория тур се стигна, след като нито един кандидат не получи мнозинство на първия тур на изборите на 28 юни, когато избирателната активност беше..

публикувано на 06.07.24 в 15:35

Община Дупница стартира зелен проект заедно с Крива паланка

Проект по подобряване на зелените зони и парковите пространства за над 800 000 лева стартира Общината в Дупница заедно с Крива паланка (РСМ) по Програмата за трансгранично сътрудничество. Договорът по реализацията вече е подписан, срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца. Проектът предвижда озеленяване на площи на територията в градска..

публикувано на 06.07.24 в 14:42
Гюнер Тахир

Гюнер Тахир: Пеевски е свършен, но не веднага

Нещата в ДПС като са подвижните пясъци – накъдето задуха вятърът, пясъците отиват там. Това заяви в интервю за БНР Гюнер Тахир. До 1996 година, когато напуска ДПС, той е част от тясното партийно ръководство, а след това прави първия опит да даде алтернатива на етническите турци, създавайки Национално движение за права и свободи. По повод..

публикувано на 06.07.24 в 14:09