Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музей на тютюна ще бъде създаден в Ардино

Снимка: БГНЕС

Музей на тютюна ще бъде създаден в Ардино. Идеята е залегнала в Плана за развитие на общината и вече усилено се работи по нея, каза кметът Изет Шабан, който представи пред местната общественост свършеното от администрацията през тази година. 

Част от тях са изграждане на повече детски площадки, поставяне на улични лампи в отдалечените квартали и реализиране на проекти в туризма и пътната инфраструктура. Общината е предоставила 10 вида социални услуги, от които се възползват близо 2 000 души. Според Изет Шабан целта е Ардино да придобие европейски облик и да стане по-добро място за живот. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Кметът на Кюстендил Огнян Атанасов (вляво)

Кметът на Кюстендил: Диспропорцията между големите и малките общини обрича по-малките райони на обезлюдяване

Диспропорцията между големите и малките общини в България обрича по-малките райони на обезлюдяване и икономически срив, заяви кметът на Кюстендил Огнян Атанасов след среща между кметовете на югозападните общини, която се проведе в Благоевград. Четирите области - Софийска, Пернишка, Кюстендилска и Благоевградска, не трябва да са в район за планиране в..

публикувано на 09.10.24 в 22:03

България и още три балкански страни настояват за подобряване на енергийните връзки

България и още три балкански страни ще настояват за подобряване на енергийните връзки, които да регулират различията в цените на електричеството на едро и да внедрят по-ефективно възобновяемите и нискоемисионни източници. Правителството одобри такава позиция на страната ни за заседанието на Съвета "Транспорт, телекомуникации и енергетика" на Европейския..

публикувано на 09.10.24 в 21:48

Пет нови камбани монтираха в православния храм "Света Петка“ в Сливен

Пет нови камбани монтираха в православния храм "Света Петка“ в Сливен. Камбаните са дарение от новоизбрания Сливенски митрополит Арсений. Те са с общо тегло 432 килограма. Дарените от дядо Арсений камбани са изработени в Гърция и са с най-високо качество, каза Веселин Иванов, ръководител на монтажа. Старите камбани бяха по 7 килограма,..

публикувано на 09.10.24 в 21:31

Акция на полицията срещу купения вот в Монтана

Акция на полицията срещу купения вот днес се проведе на територията на всички общини в област Монтана. Обект на проверка от страна на униформените са лица, свързани с нарушаване изборните права на гражданите. В три хранителни магазина във Вършец и Лом са намерени и иззети тетрадки с имена на хора и парични суми срещу тях, съобщават от..

публикувано на 09.10.24 в 20:23
Министър-председателят на България (крайният вдясно) по време на срещата на върха

Главчев в Дубровник: Ще подкрепяме Украйна колкото е необходимо, според възможностите

Служебният премиер Димитър Главчев заяви, че страната ни подкрепя Украйна в справедливата ѝ кауза за запазване на нейната независимост, териториална цялост и суверенитет, в синхрон с Устава на ООН и международното право. Изказването бе направено в Дубровник, където Главчев участва в срещата на върха "Украйна-Югоизточна Европа“. Форумът има за цел..

публикувано на 09.10.24 в 19:50

Зеленски: Ситуацията на бойното поле "създава възможност" за прекратяване на войната не по-късно от 2025 г.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че ситуацията на бойното поле "създава възможност" да се предприемат стъпки за прекратяване на войната в Украйна не по-късно от 2025 г. Той каза това в хърватския град Дубровник на срещата на върха "Украйна-Югоизточна Европа". На нея участват премиери и външни министри от 12 държави от региона, сред които и..

публикувано на 09.10.24 в 19:44
Кандидатът за лидер на Консервативната партия Кеми Бейденок.

Кеми Бейденок и Робърт Дженрик ще се борят за лидерския пост в Консервативната партия на Великобритания

Във Великобритания депутатите от Консервативната партия определиха двамата финалисти, които ще се борят за овакантения от Риши Сунак лидерски пост. Това са Кеми Бейденок и Робърт Дженрик. Отразяващите събитието журналисти определиха резултата от това последно гласуване на депутатите като "шокиращ", защото фаворитът при предишното гласуване Джеймс..

публикувано на 09.10.24 в 19:18