Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Impossible- Повярвай в невъзможното“ - една история за добро и зло, за любов и омраза

Уникално магично шоу с премиера на сцената на Музикалния театър

StarBoy Ayvon: Потопете се в магията и знайте, че всичко е възможно!

StarBoy Ayvon - Музикалното магично шоу „IMPOSSIBLE - Повярвай в невъзможното”
Снимка: Музикален театър

В началото на новата 2023 година Музикалният театър е сцена за най-мащабния илюзионен спектакъл в историята на българското магично изкуство – Музикалното магично шоу „IMPOSSIBLE - Повярвай в невъзможното”.

Спектакълът е със специалното участие на младата звезда на илюзионното изкуство StarBoy Ayvon.

Постановката и режисурата са дело на успешния тандем хореографа Татяна Янева и режисьора Александър Мутафчийски, който стои зад нашумелия спектакъл на театъра – „ОПЕРЕТНО ВАРИЕТЕ: Подари мечта“.

Автор на сценографията е Пеньо Пирозов, художник на костюмите - Донка Боева.

Участват солистите: Боряна Йорданова, Християна Лоизу,  Десислава Николова, Александър Панайотов,  Денко Проданов. Балета и оркестър на Музикалния театър с диригент Людмил Горчев.

С езика на илюзионното изкуство, на музиката и танца Музикално магично шоу „Impossible- Повярвай в невъзможното“ разказва една история, в която има и добро, и зло, любов и омраза, но накрая оптимизмът и вярата тържествуват.

"Илюзията е преплетена с танца, пеенето, и така се полува един прекрасен и фееричен спектакъл на сцената на Музикалния театър", каза за БНР Александър Мутафчийски, режисьор на новия спектакъл.

"Идеята се появи съвместно с StarBoy Ayvon след предишното ни вариететно негово участие, затова решихме да се предизвикаме още веднъж", допълни пред БНР хореографа Татяна Янева.

"Много се надявам да докоснем хората и да покажем едно ново, вариететно и илюзионно изкуство, което досега не се е правило точно по този начин. Аз искам хората да се порадват, да се посмеят, да ги погъделичкаме, да искат да се върнат отново и да гледат постановката...да усетят обич...", каза още Янева.

"Надявам се зрителите да са останали с топли, позитивни спомени от това шоу. Постарахме се да създадем спектатъл с изключително емоционална и зрелищна сюжетна линия! Да представим едни от най-зрелищните илюзии на нашето време.

Солистите и балета на Музикалния театър влязоха в пълния си блясък в едни от най-сложните и пищни хореографии, правени до моментна. Едни от най-известнвите музикални хитове от нашето време са включени. Както множество жанрове на магичното изкуство, оперетата и танца ги обединихме в едни синкретичен продукт, като създадохме шоу, което е иновативно и невиждано до момента", сподели специално за "Нощен Хоризонт"  StarBoy Ayvon.
"Всеки един от нас се нуждае от усещането, че всичко е възможно. Потопете се в магията, не търсете тайната, а търсете смисъла,  за да усетите, че в невъзможното е скритата силата на всеки супер герой в нас! ", каза още за БНР младият илюзионист.
Музикалното магично шоу „IMPOSSIBLE - Повярвай в невъзможното”

На сцената на Музикалния театър публиката ще стане свидетел на зрелищни илюзии. Сред тях са най-бързите метаморфози и телепортации, жена, която ще полети, разрязване на човек на две и други спиращи дъха илюзии, изпълнени от младата звезда на българското илюзионно изкуство StarBoy Ayvon.

Спектакълът ни поднася вълнуващ разказ за свят, изпълнен с хаос, в който царуват зли сили, а хората са изгубили своята вяра. Вечната борба между доброто и злото е разказана зрелищно със средствата на илюзионното изкуство, музиката и танца, които се сливат в един синкретичен спектаъл.

Действието преминава през десетки тематични и приказни зони, които пренасят публиката в един футуристичен и магичен свят. Айвън се появява в този свят като лъч светлина, който със силата на илюзията и магията ще унищожи злото и ще върне на хората вярата в любовта и доброто.

За реализацията на спектакъла се използват множество визуални, пиротехнически и дигитални ефекти, 3D мапинг, модерна осветителна техника и авторска музика на композитора Артур Надосян. Модернистичните визии на костюмите, атрактивната хореография и едни от най-известните музикални хитове на 21-ви век са само част от елементите, които изграждат това впечатляващо шоу.

Създателите на спектакъла си поставят за цел да изведат българското илюзионно и вариететно изкуство на ново високо ниво и да предложат на публиката едно различно изживяване.

Още по темата в звуковия файл.
По публикацията работи: Гергана Хрисчева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Дейв Роджърс

За музикалния път на бащата на Eurobeat жанра Дейв Роджърс

21 февруари 1963-та година е датата, която се оказва съдбовна за музикалната сцена. В италианския град Мантуа се ражда Джанкарло Паскуини, който след години ще се превърне в определяния от мнозина като "баща на Eurobeat жанра" Дейв Роджърс. Автор на над 2500 песни за популярни изпълнители, първите му стъпки в музикалното продуциране, той прави през..

публикувано на 14.05.24 в 14:22
Златин Цветков

Златин Цветков за импровизацията в театъра и за театъра на импровизацията

Виола Сполин е създателят на съвременната театрална импровизация. Корените на съвременната театрална импровизация се откриват още през трети век преди новата ера. Кратки комедийни постановки, които се играели след края на някоя гръцка драма. Ренесансът пък ражда комедия дел арте, завладяла цяла Европа. Пътуващи артисти в архетипни роли тръгвали на..

публикувано на 14.05.24 в 13:16

Деца от 140-о СУ "Иван Богоров" ще участват в концерт-спектакъл от Салона на изкуствата

Тази вечер (14 май) деца от 140-о средно училище "Иван Богоров" ще участват в концерт-спектакъл от Салона на изкуствата, който се провежда в НДК.  За трета поредна година успяваме да направим самостоятелен концерт на училището в зала 1 на НДК, разказа пред БНР Марио Гергинов, зам.-директор.  "Представяме музикално-танцови произведения от..

публикувано на 14.05.24 в 12:52

Пети фестивал на българската култура в Чикаго

В Чикаго завърши Петият фестивал на българската култура. Организатори на проявата са Конфедерация на бълг. културни организации и дейци в чужбина и Културен център "Българика" - Чикаго. Фестивалът се провежда на всеки две години от 2015 г. насам. Той е част от майските културни тържества, посветени на 24 май. Целта е да се съхранява и..

публикувано на 13.05.24 в 10:38
Брайън Мей

Концерт в Братислава събира Жан-Мишел Жар и Брайън Мей

В Братислава пионерът на електронната музика Жан-Мишел Жар и китаристът на рок групата "Куин" и Брайън Мей ще вземат участие днес в безплатен концерт, с който ще бъде открит Фестивал на науката и изкуствата. На фона на мост във формата на НЛО над река Дунав в словашката столица, шоуто под наслов "Мост от бъдещето" ще постави началото на фестивала..

публикувано на 12.05.24 в 08:32

Националният фолклорен фестивал "Люлякова ръченица" ще се проведе в Ловеч

В Ловеч днес ще се състои седмото издание на Националния фолклорен фестивал „Люлякова ръченица“. Той се организира от местното читалище „Зорница 2010 г. – Нено Щрегарски“ като е продължение на Люляковите празници в Ловеч. Във фестивала ще участват над 400 танцьори от 16 колектива от цялата страна. Като част от фестивала е и откритата в..

публикувано на 12.05.24 в 07:00

С Европейска нощ на музеите и галериите започна програмата за празника на Плевен

В Плевен с инициативата Европейска нощ на музеите и галериите започна програмата за отбелязване празника на града - 15 май. Тази нощ беше по-различна в Плевен – всички музеи и галерии отвориха врати, за да покажат интересни изложби, посветени на Европейската нощ на музеите и галериите. Така символично започнаха и поредицата от..

публикувано на 12.05.24 в 06:20