Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ford съкращава 3800 работни места в Европа през следващите 3 години

Снимка: Ройтерс

Ford Europe ще съкрати 3800 работни места в целия регион, тъй като големият производител на автомобили предприема първите си стъпки за преминаване към производство на електрически превозни средства до 2035 г., обяви във вторник автомобилната компания.

Решението на компанията ще засегне най-много Германия и Обединеното кралство, където ще бъде съкратени съответно 2300 и 1300 работни места, докато останалите съкращения на още 200 позиции се отнасят за останалата част от Европа.

"Проправянето на пътя към устойчиво печелившо бъдеще за Ford в Европа изисква широкообхватни действия и промени в начина, по който разработваме, произвеждаме и продаваме автомобили на Ford“, каза Мартин Сандър, генералният мениджър на Ford за електрически превозни средства в Европа.

"Търсенето на дейностите по разработване на продукти в световен мащаб намалява, защото реалността е, че след като технологията бъде разработена, е много по-лесно да се инсталира многократно в бъдещи превозни средства", отбеляза пред "Файненшъл таймс" председателят на Ford за Великобритания Тим Слатер.


По публикацията работи: Явор Римски

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

На благотворителен базар събраха средства за детската площадка в махала Асен в с. Гложене

На Велика събота жителите на махала Асен в село Гложене си организираха празник с благотворителен базар, събраните средства от който ще се използват за обогатяване на детската площадка в махалата. Празникът в отдалечената на няколко километра от тетевенското село Гложене, махала Асен се организира за четвърта поредна година с програма,..

публикувано на 04.05.24 в 15:30
Електронно микроскопско изображение на частиците на коронавируса (в зелено), причинител на Covid-19, на фона на инфектирана клетка. Изображение: National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID)

Учени изяснятват как Covid-19 се движи между хората и дивите животни

Амбициозен американски научен проект има за цел за събере проби от над 50 животински вида, за да изясни как вирусът на Covid-19 се движи между хората и дивите животни. Скоро след началото на Covidпандемията стана ясно, че много животински видове, а не само хората могат да се окажат заразени с коронавируса SARS-CoV-2, включително домашни..

публикувано на 04.05.24 в 14:56

Ден на отворените врати в европейските институции

Стотици граждани от различни страни членки на ЕС се наредиха на огромни опашки пред Европейския парламент в деня на отворените врати на европейските институции. Проявата предшества деня на Европа 9 май. Пленарната зала на Европейския парламент, където обикновено заседават изпратените от гражданите представители, днес се изпълни именно с..

публикувано на 04.05.24 в 14:44

Британското военно разузнаване: Русия дава близо 900 жертви на ден в Украйна

Русия дава близо 900 жертви на ден в Украйна, твърди британското Министерството на отбраната.  Малко под 900 руски войници биват убити или ранени в Украйна всеки ден, според последната сводка на британското военно разузнаване.  "Вероятно е броят на жертвите на Русия отново да се увеличи през следващите два месеца, тъй като те подновяват..

публикувано на 04.05.24 в 14:39

Благодатният огън слезе в църквата "Възкресение Христово“ в Йерусалим

На Велика събота в навечерието на Великден Благодатният огън слезе в църквата "Възкресение Христово“ в Йерусалим, предава БГНЕС. Велика събота е! Благодатният огън слезе в Кувуклията - параклис в центъра на църквата "Възкресение Христово”, в която се намира пещерата на Гроба Господен, където има особено почитана от всички християни..

публикувано на 04.05.24 в 14:32

Над 1 500 яйца бяха боядисани благотворително в София, ще отидат при възрастни хора

Над 1 500 яйца бяха боядисани благотворително на Велика Събота в парка до метростанцията "Александър Малинов" в столичния квартал "Младост 3". Организаторите на проявата от фондация "От нас зависи" съвместно с район "Младост" бяха предвидили и различни работилници за най-малките, както и музика, танци и спортни игри. Деца от..

публикувано на 04.05.24 в 14:11

ВМРО регистрира листите си за изборите

ВМРО регистрира в ЦИК листата си за европейските избори и в Районната избирателна комисия - за извънредните парламентарни избори в София. Водач на листата за Европарламента е Ангел Джамбазки, на второ място е друг настоящ евродепутат - Андрей Слабаков.  Джамбазки е начело и в столичния 25 МИР. Листите в 23 и 24 МИР ще води общинският съветник Карлос..

публикувано на 04.05.24 в 13:59