Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разбиха схема за измами, ощетила бизнесмени с 1,5-2 млн. лв.

Снимка: МВР, архив

ГДБОП и полицията в Пловдив разбиха мащабна схема за измами, ощетила бизнесмени със сума между 1,5 млн. лв. и 2 млн. лв., като по случая са задържани четирима души.

Установено е, че извършителите са се представяли за упълномощени хора от най-голямата интернет търсачка. Те събирали големи суми от бизнесмени в цялата страна, като им обещавали по-добро представяне и реклама в интернет.

По престъпната група е работено близо година, а схемата станала ясна, след като ощетените разбрали, че са излъгани и са започнали да си искат парите обратно.

Очаква се по-късно от прокуратурата и МВР да дадат повече информация.

По публикацията работи: Николай Петров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Хора проверяват автомобилите си, паркирани близо до мястото на обстрел в жилищен район в Харков, Украйна, 14 май 2024 г.

Един загинал и двама ранени при руска атака над Харковска област

Украинските власти съобщиха за един загинал и двама ранени при руска атака през изминалата нощ в Харковска област. Твърди се, че е ударен почивен комплекс в централната част на региона. През нощта имаше въздушна тревога в няколко области в Източна Украйна заради опасност от нападение с балистични ракети. В руската Белгородска..

публикувано на 03.06.24 в 09:15

Мащабни ВВС учения на НАТО започват в Германия

Около 60 изтребителя и други бойни самолети ще участват в тактически учения на военновъздушните сили на НАТО, които започват днес във военновъздушна база в Германия, предаде ДПА, цитирана от БТА. В маневрите "Тайгър мийт" (Tiger Meet) в Ягел, в северната провинция Шлезвиг-Холщайн, ще се включат около 1100 военнослужещи от 11 държави от..

публикувано на 03.06.24 в 08:56

Райна Асенова за казуса "Сребреница": Щяхме да понесем голяма щета за нашия авторитет

" Позицията ни по темата "Сребреница" винаги е била еднозначна и ясна. Нещо повече - нашата дипломация е работила заедно с международните си колеги по темата и никога не е било поставяно под въпрос това, което е станало там ".  Това коментира пред БНР журналистът Райна Асенова относно публично изнесена информация за изпратена грама до постоянния..

публикувано на 03.06.24 в 08:49

Спецоперация на полицията във Великотърновско

Специализирана полицейска операция се провежда във Великотърновска област. На много места има контролно-пропускателни пунктове. Проверяват се хора и автомобили. Работи се по сигнали за нарушения на политическите права на гражданите в последната седмица преди изборите. По неофициална информация в Горна Оряховица има задържани за грабежи,..

публикувано на 03.06.24 в 08:32
Антъни Блинкън

Блинкън проведе телефонни разговори с израелските министри Галант и Ганц относно предложения мирен план

Държавният секретар на САЩ Антони Блинкън проведе отделни телефонни разговори с израелския министър на отбраната Йоав Галант и министъра без портфейл Бени Ганц, за да обсъдят последното предложение за споразумение за прекратяване на огъня в Ивицата Газа, представено преди дни от президента Джо Байдън, съобщи Държавният департамент, цитиран от..

публикувано на 03.06.24 в 08:29
Белодробна болница в Троян

Белодробната болница в Троян обяви месец на сънната апнея

Белодробната болница в Троян обяви месец на сънната апнея, като до края на юни предлага безплатни диагностични прегледи за това заболяване от което страда всеки пети мъж в България според статистиката. На пациентите със съмнения за сънна апнея ще бъде направен алгоритъм за диагностика и ако се налага, пациентът може да бъде хоспитализиран за..

публикувано на 03.06.24 в 08:13
Служебният министър на здравеопазването Галя Кондева

Среща на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в здравеопазването

Служебният здравен министър Галя Кондева събира днес Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в здравеопазването. На заседанието се очаква да бъде обсъдено сключването на нов колективен трудов договор. От Национален синдикат "Защита" обаче, настояват за незабавна оставка на министър Кондева и нейния екип. Според тях това е..

публикувано на 03.06.24 в 08:11