Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джон Малкович и фотографът Сандро Милър откриха изложба на фотографии в галерия "Квадрат 500"

4
Джон Малкович, фотография на Сандро Милър
Снимка: eyemazing.org

Световно известният актьор Джон Малкович и американският фотограф Сандро Милър откриха своята изложба "Почит към майсторите на фотографията" в галерия "Квадрат 500" в столицата.

Експозицията включва 61 цветни и черно-бели фотографии, в които Джон Малкович се превъплъщава в образите на известни личности като Алберт Айнщайн, Че Гевара, Джон Ленън, Анди Уорхол.

При откриването Джон Малкович каза:

"Беше много забавно. И много, много работа. Сандро е изключително талантлив фотограф. И има страхотни идеи. Той знае точно какво иска. Има и страхотен отбор който работи с него. И всичко това е велико! Има страхотни фотографии и изгледи заснети от него". 

Изложбата продължава до 30-ти април в "Квадрат 500".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Камиони с хуманитарна помощ влизат от Египет в ивицата Газа през граничния пункт

Представители от 3 държави ще обсъдят в Кайро отваряне на пропускателния пункт между Газа и Египет

Израелският премиер Бенямин Нетаняху предупреди, че "условията" на Израел за трайно прекратяване на огъня в Ивицата Газа не са се променили и включват "унищожаване на "Хамас", и освобождаване на всички заложници". Светът приветства новия мирен план за Ивицата Газа на Байдън Израел държи на тези условия, заявиха днес от кабинета на..

публикувано на 01.06.24 в 18:14

Изложба на рисунки на деца от бежанските общности

По повод Международния ден на детето Бежанско-мигрантската служба на Българския червен кръст организира изложба на рисунки на тема "България през погледа на детето", нарисувани от деца от бежанските общности.  Слав Бараков - заместник програмен мениджър на Бежанско-мигрантската служба към БЧК, обясни каква е целта на изложбата: "Децата, чрез..

публикувано на 01.06.24 в 17:55
Президентът на Украйна Володомир Зеленски

Зеленски е в Сингапур за конференцията за сигурност "Диалог Шангри-Ла"

Голяма руска въздушна атака снощи причини щети на енергийна инфраструктура в пет украински области, на няколко места в страната са избухнали пожари, съобщиха властите в Украйна. 7 са жертвите при руски ракетен удар по пететажен жилищен блок в Харков вчера. Противовъздушната отбрана е свалила 35 ракети и 46 дрона, изстреляни от Русия. Руското..

публикувано на 01.06.24 в 17:21

Две трети от плажовете на Кипър са отличени със "Син флаг" за летния сезон

На две трети от плажовете на Кипър ще се вее "Син флаг" през това лято. Сред основните цели на правителството е подобряване на предлаганите услуги в морските курорти, защита на морските зони и морското биоразнообразие, заяви екоминистърът Мария Панайоту на церемонията по връчване на международното екоотличие. 76 плажа от общо 123 регламентирани зони за..

публикувано на 01.06.24 в 16:47

Язовирна стена се скъса в Германия заради проливните дъждове

Много райони в Южна Германия обявиха извънредно положение днес заради проливни дъждове и наводнения. Наложи се евакуация на стотици жители на района около Агсбург, след като там се скъса язовирна стена. Жителите на някои улици в село Дидорф е трябвало да напуснат домовете си.  Поради високите водни маси се подготвя евакуация в квартал Дидорф..

публикувано на 01.06.24 в 16:34

Мандатът на кмета на дупнишкото с. Бистрица е прекратен заради стара негова фирма

Със свое решение Общинската избирателна комисия-Дупница прекрати правомощията на кмета на близкото с. Бистрица Христов Христов заради незаличена фирма. Сигналът подал юристът на Общинския съвет в Дупница Милен Попов. В сигнала се съобщава, че кметът на Бистрица е с регистрация като едноличен търговец. Христов е пояснил, че е..

публикувано на 01.06.24 в 16:22

МВР отчете ръст на престъпленията в условията на домашно насилие през 2023 година

С близо 85% са се увеличили престъпленията в условията на домашно насилие. Това сочат данни от отчета на МВР за 2023 г. От вътрешното ведомство отчитат и увеличение на разкриваемостта с над 6 процента спрямо предходната година. От МВР уточняват, че са регистрирани 3 умишлени убийства в условията на домашно насилие спрямо 1 за 2022 година, както..

публикувано на 01.06.24 в 16:12