Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВАС не вижда проблем в процедурата за доставка на медицински хеликоптери

Снимка: БГНЕС, архив

Върховният административен съд (ВАС) остави в сила определението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) от 2 февруари във връзка с откриването на процедура за възлагане на обществена поръчка за доставка на медицински хеликоптери.

Процедурата беше обжалвана от американската компания "Бел Текстрон Инк.", която обаче не е участник в процедурата на Министерството на здравеопазването.

Върховният административен съд е приел, че жалбоподателят не е доказал качеството си на заинтересовано лице, което има право да оспори решението.

Магистратите не виждат проблем и в типа на процедура - договаряне без предварително обявление.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пороен дъжд с градушка удари Рибарица

Пороен дъжд, придружен от градушка колкото яйце, нанесоха сериозни щети в тетевенското село Рибарица. Градушка е паднала и в Тетевен и в Троян, но там няма данни за нанесени сериозни щети. 20 литра дъжд, придружен с градушка с големина на яйце, са паднали на квадратен метър за 20 минути в Рибарица. Кметът Пенка Ганева: "Ледени блокове каквито никой..

публикувано на 13.06.24 в 20:48

Градушка като яйце и ябълка в Трудовец

Изкоренени дървета и паднали клони има на много места в Ботевград вследствие на падналата там в късния следобед градушка с размери от яйце до ябълка. Силна градушка в Ботевград и околните села За това съобщават местни информационни сайтове.  Освен изпочупени стъкла на коли и прозорци на сгради и щети по покриви има и скъсани кабели от..

публикувано на 13.06.24 в 20:20

Огромна част от пожарите в сухи треви и храсти се дължат на човешка дейност

Само 2 процента от пожарите в сухи треви и храсти се дължат на природни явления, останалите са причинени от дейността на хората. Това показва направеният от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ анализ, съобщиха от ОДМВР в Перник. От началото на годината в Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на..

публикувано на 13.06.24 в 19:36

На 24 юни БНБ провежда аукцион за тригодишни ДЦК за 200 млн. лева

На 24 юни Българска народна банка ще проведе аукцион за продажба на лихвоносни съкровищни облигации  за 200 млн. лева със срочност три години, съобщава БНБ. Книжата са от отворен тип с фиксиран лихвен процент от емисия с номер BG 20 300 24 116/17.04.2024 г. с падеж 17 април 2027 г. при 3 на сто годишен лихвен процент. Това е петият аукцион,..

публикувано на 13.06.24 в 19:34
Централната банка на Руската федерация, Москва, архив.

В Русия борсовият курс юан-рубла ще задава траекторията и за другите валутни двойки

Московската борса прекрати всякакви търгове с щатски долари и евро, след като попадна под новия пакет от американски и британски санкции. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков увери, че Централната банка на Русия може да осигури стабилността на валутните пазари. На Московската борса спират да работят с щатски долари и евро На фона на новите..

публикувано на 13.06.24 в 19:31

Цветелина Димитрова: Районът на Ботевград не е защитен от градушки

Районът на Ботевград не е защитен от градушки, обясни Цветелина Димитрова - ръководител на главната дирекция "Технически оперативни дейности" в Изпълнителната агенция за борба с градушките: "Нито с ракети, нито със самолети защитаваме Ботевград. След Ботевград облакът стана мощна суперклетка. В момента точно на юг от Ловеч е много тежко положението...

публикувано на 13.06.24 в 19:00

"Хизбула" атакува с дронове и ракети Северен Израел

Подкрепяната от Иран ливанска групировка "Хизбула" обяви, че е обстрелвала днес с ракети и с дронове шест израелски военни обекта едновременно - най-мощното нападение от октомври миналата година, когато избухна войната в ивицата Газа между Израел и палестинската групировка "Хамас". С "ескадрони от дронове камикадзе", се казва в съобщението на "Хизбула",..

публикувано на 13.06.24 в 18:50