Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трус с магнитуд 6,8 по Рихтер в Таджикистан

Снимка: архив

Земетресение с магнитуд 6,8 бе регистрирано в източната част на Таджикистан, съобщи Геофизичният институт на САЩ, цитиран от БТА. Трусът е станал в 05:37 ч. местно време на дълбочина от около 20,5 км.

Епицентърът му е в Горно-Бадахшанската автономна област, граничеща с Афганистан и Китай. Тази територия е слабо населена и е заобиколена от огромната планинска верига Памир, отбеляза АФП.

Трусът е бил последван от две по-слаби вторични земетресения.
По публикацията работи: Георги Николов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Преподаватели от ЮЗУ "Неофит Рилски" се включват в утрешния протест в София

Преподаватели и служители от Югозападния университет „Неофит Рилски“ ще участват в националния протест пред Министерството на финансите утре. Те ще бъдат подкрепени и от студенти, които също тръгват за столицата. Искането на преподавателите и служителите в държавните университети не е само за повишаване на заплатите, защото в закона за..

публикувано на 19.05.24 в 11:56

Украйна е атакувала Крим с ракети, руската офанзива в Харковска област продължава

Украйна е атакувала окупирания полуостров Крим с американски далекобойни ракети ATACMS, твърдят назначените от Москва местни власти, като деветте снаряда са били свалени. За няколко часа е било спряно движението по моста над Керченския проток. Силите на Киев са изстреляли и близо 60 дрона по южни руски области като петролна рафинерия в..

публикувано на 19.05.24 в 11:45
Служебният министър на туризма Евтим Милошев

Евтим Милошев: Очакваме ръст над 10% от летния туристически сезон

Очакванията ни за летния туристически сезон са големи, оптимистичната ни прогноза е ръст от 10%, а ако е над 10% ще е отлично. Това каза служебният министър на туризма Евтим Милошев интервю пред БНР. Оптимистичната му прогноза се базира на разговорите му с бранша, работодатели, туроператори и представители на сектора. „В петък открихме..

публикувано на 19.05.24 в 11:31
доц. Христо Попов

Доц. Попов: На 11 юни готвим мащабна експозиция за праисторическия обект - "Провадия - Солницата"

Националният археологически институт с музей при Българска академия на науките участва в инициативата "Европейска нощ на музеите – София", организирана от Френският институт в България в партньорство с Министерство на културата и Столична община, съобщават от музея. "Нощта на музеите предизвиква все по-голям интерес през годините, посетителите..

публикувано на 19.05.24 в 11:26
Николай Василев

Николай Василев: Раздаването на пари трябва да се комбинира с драстични реформи

Всякакво раздаване на пари в бъдеще трябва да се комбинира с драстични реформи в бюджетната сфера .  Това заяви пред БНР Николай Василев, бивш вицепремиер и министър на икономиката, и изказа мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските..

публикувано на 19.05.24 в 11:09
Леонид Волков

Съратник на Навални: Никога няма да се откажа да се боря с Путин

Леонид Волков, близък съюзник на покойния руски опозиционен лидер Алексей Навални, обеща в интервю за Би Би Си "никога да не се отказва" да се бори срещу Владимир Путин, въпреки че наскоро беше нападнат пред неговия дом. Навални почина в арктическа наказателна колония през февруари, за което Волков обвини пряко руския президент Путин...

публикувано на 19.05.24 в 10:45
Пламен Димитров

Пламен Димитров: Министър Цоков увери, че на 20 май по сметките на ВУЗ-овете ще са 39 млн. лв. от Бюджет 2024

Уверението на министърът на образованието Галин Цоков е заложените 39 млн. лева в Бюджет 2024 да бъдат на 20 май, понеделник, ще бъдат по сметките на ВУЗ-овете . Постановлението за тяхното изплащане стана факт в хода на разговорите през изтеклата седмица. Това каза пред БНР президентът на КНСБ Пламен Димитров и добави: "Обсъдихме със служебните..

публикувано на 19.05.24 в 10:23