Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пирин победи шампиона Лудогорец в Разград

Тодор Неделев (в зелено) дебютира за Лудогорец.
Снимка: ludogorets.com

С гол от дузпа на Преслав Йорданов Пирин сензационно победи Лудогорец с 1:0 като гост и поднесе неочакван подарък на ЦСКА в битката за титлата.

Благоевградчани се бранеха храбро и успяха да вземат важни три точки в борбата си оставане в елита. Пирин се изравни по точки с Хебър на 14-15-о място. Двата отбора имат по 16 точки.

Играчите на Лудогорец доминираха през целия мач, отправиха 19 удара, изпълниха 9 корнера, но топката така и не влезе във вратата на Пирин.

Поражението е второ за разградчани в шампионата и отдалечи тима на четири точки от лидера ЦСКА София, който вчера завърши 1:1 с Локомотив (Пловдив).

Лудогорец започна по-активно на "Хювефарма Арена", но трудно намираше пролуки в добре подредената защита на гостите. Дебют за разградчани записа новото попълнение Тодор Неделев, който в 6-а минута изведе Кирил Десподов от дясно, последва центриране, но Раи Насименто не успя да нанесе точен удар. Десподов изведе Лудогорец с капитанската лента, след като титулярният капитан Антон Недялков получи контузия на загрявката и не се появи в игра.

В 16-а минута отново Десподов проби по десния флаг и центрира, но Игор Тиаго стреля с глава покрай левия страничен стълб.

Пирин предимно се бранеше, но в 30-а минута изпусна чиста ситуация за гол, след като Чебрайло Макрецкис бе изведе сам срещу вратаря Падт, но не успя да го преодолее.

В самия край на първата част Даниил Кондраков получи дълъг пас, преодоля Франко Русо и бе фаулиран на линията на наказателното поле. След дълго преглеждане на ситуацията с ВАР главният рефер Ивелин Занев отсъди дузпа за Пирин, която опитният Преслав Йорданов хладнокръвно превърна в гол и Пирин се оттегли с гол аванс на почивката.

Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа опита да освежи атаката на своя тим и на полувремето замени неубедителните Клод Гонсалвеш и Раи Насименто, включвайки в игра Педро Нареси и Спас Делев. С началото на второто полувреме шампионите вдигнаха темпото и обсадиха вратата на гостите от Благоевград. 

В 67-а минута Десподов стреля отблизо, но Ковальов спаси, а в последвалото разбъркване никой от разградския отбор не успя да нанесе завършващ удар. Десетина минути по-късно влезлият като резерва Доминик Янков направи пропуск, след като от чиста позиция стреля над вратата.

До края Лудогорец опита всичко, но дори даденото от съдията десетминутно продължение не помогна на тима да стигне поне до изравнителен гол.


По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Тея Николова е 5-та във финала на 50 метра бруст

Тея Николова завърши на пето място на финала на 50 метра бруст на европейското първенство по плувни спортове в Белград. Нашата представителка регистрира време от 30.97 секунди, което я остави на 0.07 от бронзовия медал. Шампионка е полякинята Доминика Щандера с 30.55, а след нея на подиума се наредиха финландката Веера Кивиринта с 30.65 и шведката..

публикувано на 23.06.24 в 20:10
Елвира Краснобаева.

Без медали за българските грации в Милано

Елвира Краснобаева завърши на пето място, а Ева Брезалиева е шеста на финала на обръч на последната за сезона Световната купа по художествена гимнастика в Милано (Италия), съобщи БТА. И двете българки допуснаха грешки в композициите си. С резултат от 33.350 точки (17.900 трудност; 8.000 артистичност; 7.450 изпълнение), Краснобаева се класира на пета..

публикувано на 23.06.24 в 19:10

Яник Синер спечели турнира в Хале

Яник Синер триумфира на турнира по тенис на трева в Хале (Германия) с награден фонд от 2 255 655 евро. На финала лидерът в световната ранглиста се наложи трудно със 7:6 (8), 7:6 (2) срещу Хуберт Хуркач. Това е първа титла на тревни кортове за Синер, който стана общо осмият тенисист в историята, спечелил първия си турнир, веднага след като се е изкачил..

публикувано на 23.06.24 в 17:45

България отбеляза Международния олимпийски ден и Деня на българския олимпиец

В чест на Олимпийския ден, Деня на българския олимпиец и Париж’2024, тазгодишната щафета със символичния олимпийски огън финишира днес в столицата пред Национална спортна академия „Васил Левски“. Факелът бе носен и ескортиран от деца от олимпийски клубове, а последният пост бе за доайена в предаването на щафетата Теофил Николов, който е първият..

публикувано на 23.06.24 в 15:52

ЦСКА София замина за Банско без Амос Юга

Старши треньорът на ЦСКА София Томислав Стипич определи група от 26 футболисти за предстоящия лагер в град Банско. Представителният отбор на "червените" ще пребивава в българския курорт до 6 юли (събота). Всички играчи на отпътуваха днес в 11:00 часа за старта на подготовката, като единствено Амос Юга ще се присъедини към своите съотборници на 25 юни..

публикувано на 23.06.24 в 15:42
Александра Начева

Александра Начева със скъсани връзки и счупен глезен, оперираха я

Четвъртата в тройния скок от Европейското първенство по лека атлетика в Рим по-рано през месеца Александра Начева е била оперирана днес в “Пирогов”, след като се оказа, че е със скъсани връзки и счупен десен глезен, научи Sportal.bg от самата атлетка. 22-годишната пловдивчанка, която в Рим постави два лични рекорда (14.29 м в квалификациите и 14.35 м във..

публикувано на 23.06.24 в 15:12
Валентина Георгиева

Валентина Георгиева с пет медала на държавното първенство по спортна гимнастика в София

Валентина Георгиева от Левски-Спартак спечели общо четири титли и общо пет медала при жените на Държавното лично отборно първенство по спортна гимнастика в София. Възпитаничката на Филип Янев, която вчера стана първа в многобоя, на финалите на отделните уреди днес взе златните отличия на прескок с 13.625 точки, на греда с 12.833 точки и на земя с..

публикувано на 23.06.24 в 14:38