Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реал (Мадрид) с интерес към Ромелу Лукаку

Ромелу Лукаку
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нападателят Ромелу Лукаку, който в момента играе под наем във футболния Интер (Милано), може да премине в Реал (Мадрид ) през лятото, съобщава вестник "Сън". Старши треньорът на европейския клубен шампион Карло Анчелоти проявява интерес към трансфера на 29-годишния футболист, което е собственост на английския Челси. По-рано през седмицата стана ясно, че Интер няма желание да купува Лукаку от лондонския клуб.

"Нерадзурите" привлякоха нападателя под наем от Челси през юли 2022 година. През сезон 2022-23 той отбеляза 5 гола и направи 1 асистенция в 18 мача за гранда от Милано. Белгиецът, който е бивш футболист на Евертън и Манчестър Юнайтед, е оценяван на 55 милиона евро.


По публикацията работи: Илиян Христов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Арманд Дуплантис

Дуплантис счупи световния си рекорд на овчарски скок

Олимпийският шампион Арманд Дуплантис подобри собствения си световен рекорд на овчарски скок, постигайки 6.24 метра в първото състезание от Диамантената лига за сезон 2024 в Сямън (Китай). Дуплантис, който е също четирикратен световен и трикратен европейски номер 1 на открито и в зала, подобри предишното си върхово постижение от 6.23 метра,..

публикувано на 20.04.24 в 15:44
23-ма китайски плувци са с допинг, но без наказания

23-ма китайски плувци са с допинг, но без наказания

Световната антидопингова агенция (УАДА) няма да наложи наказания на китайските плувци за нарушаване на антидопинговите правила преди олимпиадата Токио 2020, тъй като не успя да опровергае информацията на китайската антидопингова агенция, че забраненото вещество е попаднало неволно в телата на спортистите, съобщиха от световната централа. "Ню..

публикувано на 20.04.24 в 15:18
Лия Каратанчева

Каратанчева спечели титла на турнир в Италия

Националката на България за "Били Джийн Кинг къп" Лия Каратанчева спечели титлата на двойки на турнира по тенис на червени кортове в Санта Маргерита ди Пула (Италия) с награден фонд 25 хиляди долара. Българката и Елени Христофи (Гърция), които са водачки в схемата, победиха на финала представителките на домакините Елеонора Алвизи и Федерика..

публикувано на 20.04.24 в 13:58
Салах иска да напусна Ливърпул

След Клоп и Салах иска да напусне Ливърпул

Нападателят на Ливърпул - Мохамед Салах, възнамерява да напусне английския клуб през летния трансферен прозорец, съобщава The Sun. Според източника решението на египтянина е свързано с напускането на мениджъра Юрген Клоп. Германският специалист ще напусне клуба след края на сезон 2023/24. Основният претендент за играча е Ал-Итихад...

публикувано на 20.04.24 в 13:36
Макс Верстапен

Макс Верстапен ще стартира от първа позиция в Гран при на Китай

Световният шампион Макс Верстапен ще стартира от първа позиция в утрешното състезание за Гран При на Китай във Формула 1. Нидерландецът завъртя най-бърза обиколка за 1 минута 33.660 секунди и се превърна в първия пилот след Мика Хакинен през далечната 1999 година, който стартира сезона във Формула 1 с пет поредни полпозишъна. Това бе и първо място в..

публикувано на 20.04.24 в 12:35
Илиана Раева

Илиана Раева: България повече няма да участва на състезания в Баку

Президентът на Българската федерация художествена гимнастика Илиана Раева беше много ядосана от съдийството при ансамблите на Световната купа в Баку (Азербайджан). Българският отбор получи снощи оценка от 35.750 за композицията си с пет обръча. Щабът на България подаде контестация за оценката, която беше отхвърлена. "Уважаеми дами и господа! Отборът..

публикувано на 20.04.24 в 10:23

Левски приема ЦСКА в 20-ти финал между двата отбора във волейболната история

Волейболистите на Левски София приемат днес ЦСКА в първия финал на Супер Волей. “Сините” са домакини на “червените” в зала “Левски София” от 19,00 часа. Възпитаниците на Николай Желязков спечелиха Суперкупата на България в началото на този сезон, а след това играха и финал за Купата на България. Момчетата на Александър Попов финишираха на 5-о място в..

публикувано на 20.04.24 в 09:01