Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Американци спечелиха титлата при танцовите двойки в Сайтама

Медисън Чок и Евън Бейтс
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бронзовите медалисти от миналата година Медисън Чок и Евън Бейтс, спечелиха титлата при танцовите двойки на Световното първенство по фигурно пързаляне в Сайтама (Япония).

Американците събраха 226.01 точки от двете програма и взеха златните медали при десетото си участие на шампионат на планетата.

Чок и Бейтс завоюваха титлата на първенство на САЩ през януари и златото на "Четирите континента" миналия месец. Те са трикратни медалисти на световни първенства.

Американските фигуристи, които сключиха брак през миналата година, стигнаха до титлата, въпреки че Чок допусна грешка във волната програма.

Втори се класираха европейските шампиони от 2023-а Шарлен Гиняр и Марко Фабри (Италия) с 219.85 точки

Третата позиция заеха бронзовите медалисти от първенството на планетата през 2021 година и шампиони от финала на Гран При сериите Пайпър Гилес и Пол Поарие от Канада с 217.88 точки.

За тях това беше първо състезание от повече от три месеца, след като Джил претърпя операция от апендицит в средата на сезона.


По публикацията работи: Петър Ненов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Никола Цолов

Никола Цолов е шести в Австрия

Българският пилот в автомобилната Формула 3 Никола Цолов за първи път в кариерата си завърши състезателен уикенд с две класирания в точките, след като днес той остана на 6 място в дългото състезание на пистата "Ред Бул Ринг". Вчера триумфира в спринтовия старт. Цолов стартира десети днес и се ориентира перфектно в хаотичните първи завой, за..

публикувано на 30.06.24 в 11:53
Мария Николова

Мария Николова със 7-а победа и рекорд в Обиколката на Витоша

Мария Николова направи голямото си завръщане с уникален рекорд и пореден  триумф в Обиколката на Витоша. След като два сезона тя пропусна емблематичната надпревара заради стартове в чужбина, днес тя записа седмата си победа в 100-километровото свръх изпитание и стана първата обиколила планината с бягане под 9 часа. За феноменалното постижение..

публикувано на 30.06.24 в 11:24
Георги Аспарухов и Никола Котков

Левски отбеляза 53 години от загубата на великите Георги Аспарухов и Никола Котков

Футболният Левски отбеляза 53 години от трагедията на Витиня, при която загинаха легендите на клуба Георги Аспарухов-Гунди и Никола Котков. Българският футбол скърби за двама от най-добрите футболисти в историята. "Днес се навършват 53 години след трагедията на Витиня. Ден, в който се покланяме пред двама велики спортисти и личности – пример..

публикувано на 30.06.24 в 11:19
Таня Богомилова

Таня Богомилова - една легенда празнува юбилей

Таня Богомилова – една от най-великите спортистки в българската олимпийска история, навършва днес 60 години. Тя е първата и единствена българка с олимпийско злато в плуването бе определена за "Спортист на годината" в най-успешния сезон за родния спорт. Олимпийска шампионка на 100 м бруст от Сеул 1988, с четвърто и шесто място на същите..

публикувано на 30.06.24 в 09:38
Борислав Маринов и Кристиан Каси

Ботев (Пд) привлече двама нови

Ботев (Пловдив) привлече още двама нови футболисти. Това са 19-годишният Борислав Маринов и Кристиан Каси, които пристигат като преотстъпени под наем с опция за закупуване в края на сезона. Двамата се присъединиха към лагера на тима в Правец, съобщават от клуба. Маринов е един от големите таланти в българския футбол. Атакуващият футболист..

публикувано на 30.06.24 в 06:59

Германия е на четвъртфинал след победа срещу Дания

Отборът на Германия победи състава на Дания с 2:0 и стана вторият отбор, който се класира за четвъртфиналите на Европейското първенство по футбол, на което е домакин. По-рано вчера Швейцария елиминира защитаващия титлата си тим на Италия с 2:0 и стана първият четвъртфиналист в турнира. Възпитаниците на Юлиан Нагелсман стигнаха до успеха с голове..

публикувано на 30.06.24 в 00:52
Германия - Дания

Силна буря прекъсна за 25 минути осминафинала: Германия - Дания

Силна буря прекъсна мача между домакините от Германия и Дания от осминафиналите на Европейското първенство по футбол. Мачът в Дортмунд беше спрян за около 25 минути заради гръмотевична буря и проливен дъжд, които направиха играта невъзможна. Съдията Майкъл Оливър от Англия прибра двата отбора в съблекалните в 33-ата минута. Двата тима играят при..

публикувано на 29.06.24 в 23:41